ÖSO komutanı: Bu savaş bitmez!

Özgür Suriye Ordusu'nu kuran isimlerden Albay Riyad El Esad, "El Kaide, PYD'den çok bizimle savaşıyor. Bir merminin bedeli 4 dolar. Silah tüccarları Suriye'de pazar kurdu. Bu savaş bitmez" dedi.

ÖSO komutanı: Bu savaş bitmez!
ÖSO komutanı: Bu savaş bitmez!
GİRİŞ 06.11.2013 00:49 GÜNCELLEME 06.11.2013 08:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

BAAS rejimine karşı Suriye ordusundan ayrılarak Özgür Suriye Ordusunu kuran askerlerden Albay Riyad El Esad uğradığı bombalı suikasttan sonra ilk kez STAR'a konuştu.

Mart ayında bombalı suikast sonucu bacağını kaybeden ve hakkında sürekli 'öldürüldü' iddiaları ortaya atılan Esad Türkiye'deki tedavisinin ardından yeniden sağlığına kavuştu ancak sağ bacağını diz kapağı üzerinden kaybetti. Şimdi protez bacakla yaşamına devam eden Albay Riyad olası bir suikast girişimine karşı oldukça sıkı bir şekilde korunuyor. İşte Albay Riyad'ın çarpıcı açıklamaları:

ÖNCE PARA SONRA TALİMAT

Zafere yaklaşmıştık. Bunu gören uluslararası güçler dışarıdan müdahale ederek Esad'a ciddi yardım ettiler. Devrimin başarısızlığı için yoğun çaba sarf ettiler. Bir yandan siyasi arenada oynanan oyunlar ve bunun için yapılan yüklü ödemeler, öte yandan dışarıdan getirilen ve burada devşirilen karanlık gruplar oluşturuldu. Bu süreçte bu gruplara önce para geldi sonrasında ise talimatlar. Bu şekilde gruplar parçalandı. Çünkü parayı alan talimatı da almak zorunda. Bu şekilde devrimi satanlar oldu. Devrimin bu kadar uzamasının nedeni budur. El Kaide, PYD'den çok bizimle çatıştı. Devrimi çalanlardan birisi de El Kaide.

İÇİMİZDE KÖSTEBEKLER VAR

Bana yönelik bombalı suikastın sorumlularını araştırıyoruz. Arabanın altına bomba yerleştirilmişti. İçimizde rejime bilgi sızdıranlar var. Suriye'de bana suikast düzenlenmeden 9 saat önce Suriye Ulusal Konseyinde üst düzey bir zat benim bombalı suikastla öldürüldüğümü söylüyor. Bu çok önemli bir şey. Bunca mazlumun kanı akarken başka hesaplar yapanlar hiç bir zaman affedilmeyecekler. İran ve Hizbullah ise ilk günden beri Esed'in yanında. Savaşın koordinasyonu bizzat İranlı komutanlar tarafından yapılıyor. Bir çok bölgede kazandığımız yerleri İran geri aldı. Binlerce paralı keskin nişancı direnişe karşı savaşıyor. Suriye uluslararası güçlerin oyun alanına dönüştü.

BÜYÜK SİLAH TİCARETİ YAPILIYOR

Suriye'de silah ticareti yapanlar kaosu derinleştiriyor. Çatışma ortamını ve muhalif grupları birbirine kırdırmaya çalışıyor. Silah tüccarlarının tek derdi para kazanmak. Bazı devletler bazı gruplar üzerinden büyük bir silah ticareti yaptırıyor. Merminin tanesi 4 dolardan satılıyor. Hedef özgürlük değil tek amaç para. Ülke büyük bir kaosa sürükleniyor. Bu savaş bitmez. Ülkesinin özgürlüğü için canlarını mallarını feda eden on binlerce Suriyeli silah tüccarlarının kirli ticaretine kurban edildi.

KİMYASAL SİLAHLAR EKİPMAN GEREKTİRİR

El Kaide ile PYD'nin başından beri rejime çalıştığını belirten Albay Riyad, "İkisinin yaptığı tek şey direnişe karşı savaşmak ve rejimin işini kolaylaştıran işler yapmak. ÖSO'nun elinde kimyasal olduğu iddialar çok komik şeyler. Kimyasal barındırmak taşımak kontrol etmek için özel bir sistem ve ekipman gerektirir. Biz ABD'nin samimi olmadığını biliyoruz. Amerika, İsrail ve İran'ın menfaatleri rejimin kalmasını gerektiriyor. İran ve ABD Esad rejiminin devamı için anlaştı" dedi.

SURİYE'DEKİ GERÇEĞİ TEK ERDOĞAN GÖRDÜ

ABD'DEN hiç bir zaman umutlu olmadıklarını belirten Riyad El Esad, "Türkiye samimi bir şekilde mazlum Suriye halkına sahip çıktı. Başbakan Erdoğan bir tek Suriye halkının değil, Filistin, Somali halkının da ve daha nice mazlum halkın yanında olmuştur. Uluslararası camia Suriye'nin geleceğine karanlık perde açtı. Suriye halkını derin bir kaosa ittiler. Esad gitmezse kaos derinleşecek. Irak'tan daha kronik bir ateş çukurunda can çekişecek" dedi.

YORUMLAR 8
  • ERHAN KAYA 10 yıl önce Şikayet Et
    R.T.E. DÜŞMANLIĞI İNSANA NELER YAPTIRMAZ Kİ.. Suriye yıllarca pkk yı beslediğinde ona her türlü küfürü eden sözde VATANSEVERLER, birden bire suriye ve esed sevici si olmuş. Ahhhhh Şu Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı... İnsanlara neler yaptırmıyor ki... Sırf ona aleyhte olmak için dün tükürdüğünü bugün yalayanlar, sırf RTE suriyede başarısız olsun diye elinden geleni ardına koymayanlar... Yatacak yeriniz yok sizin. Başbakanıma teşekkürler, sayesinde at iziyle it izi yavaş yavaş ayrılmaya başladı, kimin ne olduğu yavaş yavaşşşşşşşşşşşşşş ortaya çıkmaya başladı.
    Cevapla
  • fatih yucel 10 yıl önce Şikayet Et
    bu esedi savunanlar. hiç düşünmüyormusunuz mısırda mursiye bir yıl tahamulledemeyen israil yıllardır esed ailesine nasıl tahammul etiğini ne kadarda akılnız çalıimıyor mahkemeyi kubrada nasıl hesap vereceksiniz esed ciler müslümanların içine fitneyi siz düşürdünüz
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    suriyedeki gerçeği kendi hiç görememiş. dikkat edilirse hergün suriyeye girdi girilecek,haddi bildirilecek mesajları veren siyaset ,amerikanın arkadan çekilmesi iğne batmış balona dönmüştür.patlamıştır.burada yorum yazan sadece bir partinin yalakalığına soyunup yazı yazan yorumcular sus pus olup,birden katliam var dedikleri suriyeyi unutmuşlardır.zaten bu tip adamlar olmasa suriyede karışmazdı.
    Cevapla
  • Metin İPKİN 10 yıl önce Şikayet Et
    .... Saçmalığa bak... Madem PYD ÖSO`ya karşı savaşıyordu, hükümet neden PYD liderini Türkiye`de ağırladı? Hakan Fidan neden bu adamla görüştü? Medya niye haber yaptıkça yaptı?
    Cevapla
  • Berzal BAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    gerçekler. sonunda gerçekleri gördünüz ve başarılı olamıyacağınızı anladınız,uluslar arası arenada suriye poltikasından dolayı bazı ülkeler çok şey kazandı ,bazılarıda suya sabuna dokunmadan düşman sahibi olmadılar ama türkiye çok şey kaybetti,öncelikle bir komşusunu kaybetti,yalnış poltikasından dolayı onlarca düşman ülke edindi,diğer komşu ülkeler nezninde güvenilir olmadığını gösterdi,sınırında pyd gibi güçlü bir oluşumun olmasına sebep oldu,kendi ülkesinden insanlarının ölmesine sebep oldu,mülteci olarak gelen suriyeli vatandaşların beraberlerinde getirdiği güvenlik ve sosyal sıkıntılar ve bu yalnış poltikanın türkiye ekonomisine maliyeti.sonuç türkiye için kocaman SIFIR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'