İran şokta! İşte saldırıyı üstlenen grup

Lübnan'da İran Büyükelçiliği'ne gerçekleştirilen saldırıyı El Kaide bağlantılı Abdullah Azzam Tugayları üstlendi.

İran şokta! İşte saldırıyı üstlenen grup
İran şokta! İşte saldırıyı üstlenen grup
GİRİŞ 19.11.2013 15:38 GÜNCELLEME 19.11.2013 17:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki İran Büyükelçiliği'ne yönelik bombalı saldırıyı El Kaide bağlantılı Abdullah Azzam Tugayları üstlendi. İran Kültür Ateşesi'nin de saldırıda öldüğü doğrulanırken ölenlerin sayısı 32'ye çıktı.

Lübnan merkezli El Kaide bağlantılı Abdullah Azzam Tugayları'nın, Beyrut'taki İran Büyükelçiliği binasına yönelik saldırıyı üstlendiği belirtildi. Reuters'ın haberine göre hareketin dini lideri Şeyh Siraceddin Zureykat twitter hesabında, "Abdullah Azzam Tugayları - Hüseyin Bin Ali hücresi Beyrut'taki İran Büyükelçiliği'ne saldırı düzenledi." dedi.

Grup, İran Suriye'den çıkana kadar ve Lübnan hapishanelerindeki mahkumları serbest bırakılana kadar Lübnan'da saldırılar düzenleyeceklerini açıkladı.

Öte yandan Beyrut'taki İran elçiliğini hedef alan bombalı saldırılarda elçiliğin Kültür Ateşesi İranlı diplomat İbrahim el Ensari'nin de öldüğü doğrulandı. Açıklamayı İran'ın Lübnan elçisi Gazanfer Roknabadi yaptı.
Lübnan ordusundan yapılan duyuruda, Beyrut'un güneyinde İran elçiliği yakınında iki patlama olduğu, ölenler bulunduğu ve ağır maddi hasar meydana geldiği açıklandı. Güvenlik güçlerinin bölgeyi kordon altına aldığı ve acil soruşturma başlatıldığı belirtildi.

'SALDIRININ ARKASINDA İSRAİL VAR

Suriye yönetiminin iç savaş süresince en büyük destekçilerinden olan Hizbullah'ın merkezi olan Beyrut'taki patlamaya ilk tepki geldi. Suriye saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı. Suriye Enformasyon Bakanı ise saldırının ardında İsrail ve Mossad'ın olduğunu iddia etti. İsrail'den ise bu suçlamaya yanıt gecikmedi. İsrail Dışişleri yetkililerinden Tzachi Hanegbi ''Bu saldırı Suriye'nin iç işlerine karışılmasının sonucudur'' açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 5
  • yykucuk 10 yıl önce Şikayet Et
    yusayasin@hotmail.com. İçlerinde patladı.
    Cevapla
  • asabi adam 10 yıl önce Şikayet Et
    BİR ZAMANLAR NEYDİ ÖYLE.. . Biz üniversitedeyken iran rüzgarı eserdi. gıpta ile bakardık irana. bizde soğuk 28 şubat süreci vardı, kahraman askerlerimiz irticacıları kovalama, yakalama fişleme gibi kendi ülkesini işgal işleriyle meşgul oldukları yıllar... İRAN hayallerimizi süslerdi, BELKİ BİZDE ONURLU BİR DİRENİŞ gösterebiliriz derdik... Yıllar geçti, AKPARTİ geldi. Gerçekler ortaya çıktı. İRAN ŞEYTANIN İŞBİRLİKÇİLERİ, hizbullah aynen, arap yönetimleri aynen.. MEĞER BİR BAŞ GEREKİYORMUŞ Kİ, BU TÜRKİYEYMİŞ . geç oldu, ama öğrendik..
    Cevapla
  • murtaza pekuz 10 yıl önce Şikayet Et
    İran bölük bölük asker gönderdi. İran suriyeye bölük bölük asker gönderdi ve bu işte Türkiyeyi solda sıfır bırakan bir tutum sergiledi. Bu olanlar gecikmiş bile. Türkiye el kaideyi desteklediği söylendiğinde bile el kaide tarafından saldırıya uğrarken asıl düşman iran ın hiçbir şekilde bir tepki görmemesi tuhaftı zaten. Bu bile az irana. Türkiye ile kıyaslanınca iran bundan çok daha fazlasını hak ediyor. Sonra da rusya tabi.
    Cevapla
  • Dogukan Batuhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'nin Ic Meselesine En Cok Biz Karisiyoruz. Aboooo nolacak simdi
    Cevapla
  • acı konuşur 10 yıl önce Şikayet Et
    iran. somalideki saldırının karşılığını almıştır.Artık istediği gibi at oynatamıyor.Aptal ajanları birbir geberiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak