Irak'taki Hristiyanlar için uluslararası çağrı

Irak'ta Hristiyan Rafidin bloku lideri Uluslararası toplumu, Musul'daki Hristiyanlara yönelik ihlalleri sona erdirmeye çağırdı.

Irak'taki Hristiyanlar için uluslararası çağrı
Irak'taki Hristiyanlar için uluslararası çağrı
GİRİŞ 20.07.2014 21:08 GÜNCELLEME 20.07.2014 21:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak Parlamentosu'ndaki Hristiyan Rafidin bloku, uluslararası topluma, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların tehdit ettiği Hristiyanlara yönelik ihlallerin durdurulması için "acil müdahale" çağrısında bulundu.

Rafidin bloku lideri Yonadam Kanno, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uluslararası toplumu, derhal silahlı grupların tarihte daha önce görülmemiş şekilde Musul'daki Hristiyanlara uyguladığı ihlallerine son vermeye çağırıyoruz" dedi.

Kanno, "silahlı çetelerin tehditleri nedeniyle bölgeden kaçmak zorunda kalan, evlerine el konulan ve şu an trajik durumda olan Hristiyanlar" için acil müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.

ISESCO'dan kınama

Öte yandan İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO), IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Hristiyanlara yönelik eylemlerini kınayarak evlerinden zorla çıkarılan vatandaşların geri gönderilmesini ve koruma altına alınmasını istedi.

ISESCO'dan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu uygulamalar, "barbarca" olarak nitelendirildi. "Bu olay, İslam dininin prensiplerine aykırı teröristçe bir eylem ve büyük suçtur. Hristiyanlar da gerek İslam şeriatı gerekse ulusal düzenlemeler gereği bir Irak vatandaşı olarak tüm haklara sahiptir" denildi.

Musul'daki Hristiyan nüfusunun 3 bin ila 5 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. IŞİD'in, kenti ele geçirmesinden sonra birçok Hristiyan, Musul'u terk ederek Erbil'e sığınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ali kocabaş 9 yıl önce Şikayet Et
    dünya üzerinde müslümanlara yapılan ihlaller ne olacak papaz efendi!.... dünyada sadece Hristiyan ve Yahudiler ile putperestle ve ateistler dışında Müslümanlarda var. siz bize insan değilmiş gibi muamele edemezsiniz. ancak şunu da belirteyim ki gerçek Müslümanlar yer yüzüne dağılınca o zaman göreceksiniz ki adalet çok güzel şey...dünyada adalet ancak islamın değerleri ile tesis edilir. Güce tapanlara lanet olsun....
    Cevapla
  • at_fil_vezir 9 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan. Hele soysuzlara bak helee hele kafirlere bak hele suriyede yüzbinlerce müslüman öldü kimsenin gıkı çıkmadı iki tane hristiyanın ayağına diken battı diye uluslar arası yardım çağrısı öylemi.allahım yüce kuranı indirdiğin şu mübarek ramazan ayı hürmetine kitabın ve kitabımız kuran yüzü suyu hürmetine senden diliyor ve dileniyoruz israile 20 şiddetinde bir deprem ver allahım ne olursun allahım.Taş üstünde taş kalmasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı