Kobani'de sokak çatışmaları sürüyor

IŞİD ile YPG güçlerinin Kobani'deki çatışmaları artık kentin sokaklarında sürüyor.

Kobani'de sokak çatışmaları sürüyor
Kobani'de sokak çatışmaları sürüyor
GİRİŞ 07.10.2014 03:20 GÜNCELLEME 07.10.2014 19:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kent merkezine doğru ilerleyişini sürdüren IŞİD üyeleri ile Kobani'yi savunan YPG'liler sanayi bölgesi olarak bilinen 48. Cadde'de çatışıyor. İki taraftan da çok sayıda ölü ve yaralı var.

2 bin kişiyle girdiler

Yerel kaynaklar, IŞİD'in, ilçenin doğu kesiminde denetimi büyük oranda sağladığını belirtti. Terör örgütünün, sokak savaşının devam ettiği Kobani'ye 2 bin kişi ile girdiği kaydedildi. Bu arada IŞİD'in ilerleyişi karşısında ilçeden kaçışların devam ettiğini ifade edildi.

Kritik tepede çatışma

Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada, özellikle Sabah saat 03:00’ten itibaren çatışmaların daha da şiddetlendiğini söylemişti.
Kurdo sabah saatlerinde yaptığı açıklamada “IŞİD hiçbir ilerleme kaydetmiş değil, savunmamız sürüyor” ifadelerini kullanmıştı.

YPG'den intihar saldırısı

İç savaşın başından beri ülkedeki protestolar ve ölümler hakkında bilgi geçen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), kadın bir YPG üyesinin IŞİD’e intihar saldırısı düzenlediği bilgisini geçti.

SOHR’un Başkanı Rami Abdürrahman, YPG üyesinin Kobani’nin doğusundaki bir IŞİD mevzisine girip mermisi bitene kadar çatıştığını, ardından üzerindeki bombaları infilak ettirdiğini söyledi. Abdürrahman, saldırıda kaç IŞİD  üyesinini öldüğüne dair ellerinde bilgi bulunmadığını belirtti.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 10
  • ali aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    işid terör örgutude PKKve YPG. ulke ordusumu neden sadece işid e teror denıyor pkk ve ypg denmıyor haberlerde bunu bılınçı yapıyorsunuz
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    Araf - herkes nasil isterse öyle yönetilirmis. kobani olayi daha yeni baslamadi. kobani olayi yillardir sürüryor. eskiden pyd ve pkk kobaniyi sahiplenip hemen bayraklarini diktiklerinde o halk o millet onlari neden kovmadi ? onlara yaptiklarinin yanlis oldugunu neden söylemedi ? pyd lideri salih müslim defalarca Ankarada uyarildi ama uyarilari dinlemedi. suriye savasindan önce Türkiyeye saldiran pkk teröristleri nerden geliyordu ?? birakin simdi bu mazlum ve sirinlik ayaklarini !!
    Cevapla
  • Araf 9 yıl önce Şikayet Et
    Hala PKK/PYD diyen var. Kobani de savasan,olen bir halk var. NAmusu icin, topragi icen olen bir halk var. Siz hala PKK/PYD diye bu hakli davayi hirpalamaya calsiiyorsunuz. Nasil bir vicdaniniz var sizin. Allah a havale ediyorum sizi. Rabbim masum Kobanilileri bu zalimlerin serrinden korusun....
    Cevapla
  • Burak Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakan. ISID PKK/PYD ve yandaslarini hepsini Turkiye ye doktu, bu is 1 haftaya kalmaz biter. Amerikan ucaklari ve yandaslari nereleri bombaliyorsa haha :D asil soru bu ISID aptalik edip Turk askerlerine meydan okucak mi?
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk teröristlerine ibret olsun. dinsizin hakkindan imansiz gelirmis: http://www.youtube.com/watch?v=pao13vKcq0o
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı