Rus generaller Türkmen Dağı'nda öldürüldü

Türkmendağı bölgesinde, Rusya ve rejimin bir araya geldiği toplantıya düzenlenen baskında 8'i general 15 askerin öldürüldü iddia edildi.

Rus generaller Türkmen Dağı'nda öldürüldü
Rus generaller Türkmen Dağı'nda öldürüldü
GİRİŞ 04.02.2016 01:33 GÜNCELLEME 04.02.2016 07:42
Bu Habere 218 Yorum Yapılmış

Türkmendağı'ndaki muhalif kaynakların verdiği bilgiye göre, dün bölgedeki saldırıların durumunu ve planlaması görüşmek üzere akşam saatlerinde havanın sisli olduğu bir anda, Duveyrik ve Selma bölgeleri arasında yer alan bir noktada çok sayıda üst düzey generalin katılımıyla toplantı tertiplendi.

Silahlı muhalifler, yerlerini haber aldıkları toplantı halindeki gruba yaptıkları baskında, 4'i Rus ve 4'i Esed rejiminin generali olmak üzere 15 askeri öldürdü.

Saldırıda hayatını kaybeden Rus generallerden birinin, Türkmendağı'ndaki saldırıları koordine eden ve ön adı "Yuri" olan bir korgeneral olduğu anlaşıldı. Diğer 3 Rus generalinin ise tuğgeneral rütbesinde olduğu tespit edildi.

Muhaliflerin baskınında öldürülen rejim generallerinin isimleri, "Tuğgeneral Amid Munzur", "Tuğgeneral Ali Cabir" ve "Tuğgeneral Ali Umran" olarak belirlendi. Yine tuğgeneral rütbesinde olan bir diğer rejim komutanın ön adı "Adnan" olarak tespit edildi.

Lazkiye ilinin Türkiye sınırındaki Türkmendağı bölgesinde son haftalarda rejim güçleri, Rus hava kuvvetlerinin ağır bombardıman desteğiyle ilerlemeler kaydetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 218
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Masum çocuklar öldürürseniz allahın cezası gelir böyle
    Cevapla
  • Alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah gebermislerdir .Bir müslüman devlet millet zafiyet göstermesin bin bir türlü kefere ortaya çıkıyor. Onu parçalamaya çalışıyorlar. Ukrayna için seferber olanlar. Suriyenin huzur bulmasını istemiyorlar. Allah yar ve yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    hepsi de yalan.
    Cevapla
  • seldur 8 yıl önce Şikayet Et
    yalan olmasını mı istiyorsun katlimacı rus ve esed dsotumusun
    Cevapla
  • aliya 8 yıl önce Şikayet Et
    Elleriniz dert görmesin, ALLAH c.c. sizi korusun, attğtnız isabetli olsun, menziliniz mübarek olsun, AMİN.
    Cevapla
  • heyyyt 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIN IZAgurban olurum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız