Şii milisler Doğu Halep'te kara harekatı başlattı

İranlı General Cevat komutasındaki Şii milisler, Halep’te kuşatma altındaki bölgeye kara harekatı başlattı.

Şii milisler Doğu Halep'te kara harekatı başlattı
Şii milisler Doğu Halep'te kara harekatı başlattı
GİRİŞ 14.12.2016 21:33 GÜNCELLEME 14.12.2016 22:50
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Suriye'nin doğu Halep bölgesinde Türkiye ve Rusya'nın ateşkesi hayata geçirmeye çalıştığı anlarda, İranlı General Seyid Cevat komutasındaki binlerce Şii milis kuşatma altındaki sivil yerleşimlerine saldırı başlattı.

Halep'in doğusunda rejim kuşatmasındaki bölgede bulunan AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, İranlı General Cevat'ın komuta ettiği Hizbullah, Afganistanlı Fatimiyun Tugayı, Iraklı Nüceba Hareketi Tugayı bünyesindeki Şii milisler şiddetli bir saldırı başlattı.

AĞIR SİLAHLAR KULLANIYORLAR

Binlerce milis, 6 kilometrekarelik alanda onbinlerce siville sıkışan muhaliflerin elindeki İzaa mahallesini, Cübbul Şelebi'nin kalan kısımlarını ve Firdevs mahallesindeki Haj köprüsünü almaya çalışıyor.

Şii milisler saldırıda çok sayıda tankın yanı sıra top, havan ve füze gibi ağır silahlar kullanırken, muhalifler direnmeye devam ediyor.

SİVİLLERİN TAHLİYE EDİLECEĞİ YERLEŞİMLERE SALDIRIYORLAR

Milislerin operasyon düzenlediği bölgeler, Türkiye'nin arabuluculuğunda rejim güçleri adına Rusya ile sağlanan mutabakatla sivillerin tahliye edilmesi öngörülen yerleşimler.

Dün akşam sağlanan ateşkesin ardından bu bölgelerden sivillerin tahliyesi için hazırlıklara başlanmıştı.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

İranlı General Cevat komutasında başlayan saldırının, Türk ve Rus yetkililer arasında ateşkes ve tahliyelerin hayata geçirilmesi için görüşmeler yapıldığı sırada gerçekleşmesi dikkati çekiyor.

İRAN ATEŞKESİ ENGELLEMEYE ÇALIŞMIŞTI

Dün Halep için Türkiye'nin arabuluculuğuyla alınan ateşkes kararı öncesi, İran'ın ateşkese direndiği, engellemek için çaba sarfettiği öğrenilmişti.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 110
  • eyyupk 7 yıl önce Şikayet Et
    iran ırakda amerikanında işine geldiği şii nüfusu sunnileri öldürerek kuvvetlendirdi yönetimi de onlara teslim etti ,daha sonra da suriyede şii nufusunu azaltarak sunnileri sindirmeye yönelik seviyeye gelince şii ler bölgede hakim olduktan sonra şiileri türkiyeye saldırmaktır amaçları ama iran bu planın sonucunu çok ağır ödeyecek
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ortadogudaki istikrasizlik bölge devletler icin bir yok olma senaryosudur. Bu senaryo ejnebilerin planladigi hacli seferlerine zemin hazirlamaktir. Irakta Saddam varken nasil bir istikrar vardi simdi nasil bir istikrar var. Gelelim Suriye ye buradaki istikrarsizlik bize nekadar yansiyor.Terör ne seviye türkiyeyi rahatsiz ediyor ekonomiye verdigi zarar.Suriyede baris ve istikrar bizim icin cok gereklidir.Baris icin gerekirse düsmanla bile dost olunur.Irakta Saddam getti Irakda tam bir kaos yasaniyor.Biz ne Kadar sevmesekte düsman esed giderse suriyede kim gelecek onun hesabini yapmaliyiz.Devletler cikarlari icin düsmanla bile dost olma tezini hep yapmaktalar.
    Cevapla
  • efe 7 yıl önce Şikayet Et
    iran ve esed Allah sizi nasıl biliyorsa öyle muamele etsin. hemde tez vakitte.
    Cevapla
  • Eyüboğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ümmetin belası irandır. Allahın laneti oradaki mollaların ve onların başı olan sırtlanın üzerine olsuun
    Cevapla
  • ahmet yusuf çamoluk 7 yıl önce Şikayet Et
    İran, nasıl bir münafık olduğunu bir kez daha gösterdi. Anlamak istemeyenlerin gözlerine sokarcasına...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu