Şahin: AK Parti o referandumla iktidar oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, darbecilerin akıttıkları kanda boğulacağını belirterek, "Bir an önce Mısır'da darbe yapanlar, akıllarını başlarına almalı" dedi.

Şahin: AK Parti o referandumla  iktidar oldu
Şahin: AK Parti o referandumla iktidar oldu
GİRİŞ 14.08.2013 22:42 GÜNCELLEME 15.08.2013 04:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin 12 Eylül 2010 Anayasa Referandumu'ndan sonra gerçek manada iktidar olduğunu söyledi. Şahin, AK Parti'nin Anayasa Referandumu'na kadar sadece hükümet olduğunu, bu tarihe kadar tek başına veya koalisyon ile hükümet kuranların gerçek manada iktidar olamadığını söyledi.

Şahin, Karabük'te partisinin kuruluşunun 12. yılı kutlamaları çerçevesinde yapılan programada bir konuşma yaptı. AK Parti'nin ne aşamalardan geçerek günümüze geldiğini anlattan Şahin, Türkiye'de 12 Eylül 2010 tarihine kadar bir vesayet rejiminin hüküm sürdüğünü, bu tarihe kadar Türkiye'de gerçek iktidar sahiplerinin asker ve sivil bürokratların olduğunu ifade etti. Şahin, "Çünkü onların hoşuna gitmeyen bir iş olursa al aşağı ediyorlardı. Türkiye darbelerden çok çekti. Eğer Türkiye darbeleri yaşamasaydı, zaman kaybetmemiş olsaydı inanıyorum ki şimdi en gelişmiş G-8 ülkeleri arasında yer alırdı. Şimdi G-20 ülkeleri arasındayız. Ama AK Parti bir hedef koydu. 2023'de ilk 10 ülke arasında olacağız inşallah."

Ergenekon davasını da değerlendiren ve yaşananların herkese ders olmasını dileyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de eskiden olduğu gibi hükümetlerin ensesinde kimse boza pişiremeyecek, bu milletin ensesinde kimse boza pişiremeyecek. Bütün bunları anayasal değişikliklerle güvence altına aldık. Yanlış yapanlar yargıda hesabını verir, nitekim veriyorlar. Bundan sonra kimsenin aklından darbe geçmesin, bunlar artık geride kaldı. İnşallah yaşananlar herkese ders olmuştur. Bizim geçmişte yaşadığımız bu sıkıntıları kardeş Mısır halkı yaşıyor. Bir sene kadar önce Mısır'da serbest seçimler yapıldı, Mısır halkı bir Cumhurbaşkanı seçti, bir siyasi partiye daha fazla oy vererek onu iktidara getirdi, bir sene geçmeden askeri darbe oldu. Bir senede büyük sıkıntılar içerisinde olan ülkede bir iktidarın işleri düzeltmesi beklenebilir mi? Şimdi ne oluyor Mısır'da? Kan akıyor. En son yüzlerce Mısırlı, darbeci askerlerin, evlerin damlarına yerleşmiş olan nişancıların kurşunlarıyla şehit oldular. El Baradey istifa etmiş, inanıyorum ki, Mısır'da dökülen bu kan darbecileri boğacaktır. Darbeciler bir an önce akıllarını başlarına almalıdır. Mısır halkı oyuna, tercihine sahip çıkıyor, Mısır halkının bu tercihine saygı duyuyoruz ve destek veriyoruz. Ölüm pahasına oyuna, tercihine sahip çıkan halka ancak saygı duyulur. Bir an önce Mısır'da darbe yapanlar, akıllarını başlarına almalı, durum değerlendirmesi yapmalı, görevden uzaklaştırdıklarını yeniden göreve davet etmelidirler. Eğer bunu gururlarına yediremiyorlarsa başta Mursi olmak üzere tüm siyasileri serbest bırakmalılar, Mısır halkını seçime götürmeliler. Dünyanın demokrasi denilince mangalda kül bırakmayan ülkeleri, kim demokrasi sınavında samimi kim değil, ortaya koymuşturlar. Daha önce 60 civarında Mısırlı insan şehit edilmişti, şu anda tam sayıyı bilmiyoruz. Bu Mısırlıların katili sadece darbeciler değil, doğrudan veya dolaylı yoldan destek veren ülkeler ve onların yöneticileridir. Darbelerden çok çekmiş bir ülkenin bireyi olarak, darbelerden çok kayıplar vermiş olan bir ülkenin bir ferdi olarak, bir an önce Mısırlı kardeşlerimizin normal bir demokratik hayata dönmesini temenni ediyorum. Bu konuda BM, Arap Ligi özellikle AB olmak üzere, üzerlerine düşeni yapmalıdır. Birleşmiş Milletler ne güne duruyor? Siz ne için birleştiniz? Dünyada insanlığın refahı için bir araya gelinmedi mi? Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler olduğunu göstermelidir."

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Ömer ERKAN 10 yıl önce Şikayet Et
    bugün susun. müslümanlar katledilirken hala oy oranlarından bahsetmek nasıl bir akıl işidir?susun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?