Bakan Güler'den 'Öğrenci evi' açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler, öğrencilerin kaldıkları yerlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 06.11.2013 18:25 GÜNCELLEME 06.11.2013 20:55
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Bakan Güler'in açıklamalarından satırbaşları:

ÖĞRENCİ EVİ KONUSU

- Bize şu ana kadar bu evlerle ilgili veya apartman daireleriyle ilgili gelen değişik müracaatlar oldu. Bunların da değerlendirmeleri yapıldı. Bizim olaya bakış açımız terörle mücadele boyutuyla ilgili. Üniversite öğrencilerinin kaldığı evler ve yurtlar terör örgütlerinin eleman kazanmak için kaynak olarak gördükleri yerlerdi. Söz konusu oluşumlar üniversite kayıt dönemlerinde stant açarak broşür dağıtarak kendilerine yönlendirme çabasında olduklarını görüyoruz.

- Terörle ilgili yaptığımız çalışmalara da terör örgütlerinin öğrencileri elde etmede kız erkek ilişiklerini kullandıkları bir vakadır.
Bu evlerdeki yapılandırmalarda bir eğitim ve bilinçlendirme sürecinden geçildiğini görüyoruz. Bu süreçte de şiddeti meşru gösterecek bir bilinç artırımı yapıldığını gördük.

- Bu faaliyetlerde maalesef gençleri kendi amaçları çerçevesinde evlerde barındırdıklarını gördük.
Ailelerin çocuklarının nerede olduğunu bilme hakkı vardır. Devletin koruyucu tedbir alma durumu da vardır.

Bu işin terör boyutudur. Bir de öğrenci evleri denilen ülkemizde yeni yeni oluşan bir sektör var. Günü birlik kiralanan öğrenci evleri var. Günü birlik geçici konaklama dediğimiz yerler. Çoğunlukla sürekli konaklanan yerlerde yapılmaktadır. Mesela apartmanların bir iki dairesinde geçici olarak konaklama yapılmaktadır.

"FUHUŞ YAPILDIĞI TESPİT EDİLDİ"

- Rezidans ve apart tarzı evlerde fuhuş yapıldığı operasyonlarla tespit edildi. Günübirlik kiralanan evler ve illegal örgütlerin kullandığı evlere yönelik çalışma içindeyiz. Hukuki boşluk varsa gerekli düzenleme yapılacak. Özel hayata yönelik herhangi bir müdahale yok.

VALİLİKLERE GENELGE GÖNDERİLECEK

- Konu ile ilgili bir genelge önümüzdeki günlerde valiliklere gönderilecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 28
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    genç diye bir kavram hukukda yok. sen neredeyse 18 yaşında milletvekili olmanın önünü açmaya çalış,adam milletvekili olsun ama kalacağı yeri devlet olarak babaya raporla.ozman 18 yaşındakiler oy vermesin babaları oy versin.
    Cevapla
  • adem zeybekoglu 10 yıl önce Şikayet Et
    lale lale ye cevap. bütün yorumlarini saygim var ama senin gibi bazi zihniyeti bozuk insanlarin polisi terörist diyecek kadar asagilarda , sen istermisin kiz kardesini bir erkekle yasamsini anlamiyorum insanlari biraz düsün bakalim....
    Cevapla
  • isa yılmaztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    eskişehir öğrenci kenti ya. bakın şimdi aöf de okuyup esk. gelen ve maddi sıkıntı içinde olan ayrıca ailesi tarafından ilgilenilmeyen binlerce öğrenci var.bunlar işte bunları çoğunluğu bu evlerde kalıyor ve ne acıdırkı bayanlar erkek mezesi olup çıkıyor uzaktan eğitim veren bi okulun esk. ne işi var ana babası buna nasıl müsaade ede anlamak zor.otur ananın dizinin dibinde çakılacaksan orada çalış okulunu adam gibi bitir ama yok ünv.hayatı yaşanması gereken bi şey ya bize Amerikan gençlik filimlerinden bunu empoze ettiler ya tahsil kimin umurunda.
    Cevapla
  • isa yılmaztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    haklı. sayın başbakanda bakanda sonuna kadar haklı
    Cevapla
  • murat kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    yurt varmı adamı olmayan kalabiliyormu. Özelliklle kız öğrencilerin hepsinin kalabileceği yurt yapmak hükümetin görevi.Başvurularda işci ve memur çocukları maaş vs bilgilerini isbatı kolay olduğu için tam yazıp yurda giremezken serbest meslek diye veli işini yazıp kazancının 1/1000 ini gösterenler yurtlara girebiliyor.Malesef hala mallum sendikanın referansı olmadan yedekten yurda giremiyorsun..Sonrada cemaat evleri de dahil olmak üzere terör yuvası diye itham ediyorsunuz.Öğrenci evlerinden önce mahalle aralarında işsiszlikten çaresizlikten bedenini satanlara müdahale etmek devletin görevi değilmi.Asgari ücretle pekala geçinebilir diyen birinin ev kirasının 600Tl olduğunu bilmemesi normalde evlerin içinde olanları bilmesi anormaldir. ''Bakara 11 Bunlara, “Yeryüzünde fesat çıkarmayın” denildiğinde, “Biz ancak ıslah edicileriz!” derler. İyi bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir. Fakat farkında değillerd '' Allah Hepimizi islah etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı