Erdoğan'dan yabancı gazeteciye tepki!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 'öğrenci evleri' konusuyla ilgili bir soru soran Fin gazeteciye tepki gösterdi.

GİRİŞ 06.11.2013 19:21 GÜNCELLEME 07.11.2013 06:43
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Erdoğan, "Birileri özel olarak görevlendirilmiş öyle anlıyorum. 11 yıldır başbakanım özel hayata müdahale eden bir iktidar olmadık. Olsaydık 2 kişiden birinin oyunu alan bir parti olmazdık. Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır. Gayri meşru hayatlar vardır. Bizim üzerimize düşen görevler vardır. Yasalar bize hangi görevi verirse o konuda adımlar atarız" dedi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan ikili görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında ilk önce konuşan Finlandiya Başbakanı Katainen, AB görüşmelerinde Türkiye'yi her zaman yanına almak istediklerini söyledi. İkili ekonomik ilişkileri geliştirmek için atılacak çok adımlar olduğunu söyleyen Katainen özellikle yenilenebilir enerji, sağlık konularında ikili ilişkilerin geliştirilebileceğini söyledi. Katainen Suriye konusunda da Erdoğan'dan geniş bilgiler aldığını belirtti.

ERDOĞAN'DAN FİN GAZETECİYE SORU TEPKİSİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Başbakanı Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile görüştü. İki başbakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya damgasını vuran Finli gazetecinin sorusu oldu. Finlandiya Devlet Radyo Televizyonu Yle'de Diplomasi muhabiri olan ve uzun yıllar Ankara'da görev yapan Tom Kankkonen Başbakan Erdoğan'a Türkçe olarak, "Türkiye'de son zamanlarda artan bir rahatsızlık var bazı kesimlerde. Siz ve hükümetiniz özel hayata müdahale ediyor. En son örnek kız erkek öğrencilerin özel evde kalması. Buna neden gerek görüyorsunuz?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan bu soruya tepki göstererek, "Değerli arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş öyle anlıyorum" dedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"11 yıldır başbakanım, 4.5 yıl belediye başkanlığım var. Biz kimsenin özel hayatına bugüne kadar müdahale etmiş değiliz. Eğer birilerinin özel hayatına müdahale etmiş bir iktidar olmuş olsaydık, Türkiye'de 2 kişiden 1'inin oyunu almış olmazdık. Bu konuda bizim en büyük teminatımız halkımızdır. 3 dönemdir oyları arta arta yükselen bir iktidar olarak şuanda geldiğimiz nokta bunun teminatıdır. Halkımızın özel yaşamı, bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır. Gayrı meşru hayat vardır. Bu nokta da tabi ki bizim üzerimize düşen görevler vardır. O görevler de yasalarla bellidir. Yasalar bize hangi görevi verirse;  biz o görevler çerçevesinde adımlarımızı atarız."

YORUMLAR 45
  • alperen 10 yıl önce Şikayet Et
    LALE LALE KARDEŞİM ,ASLINDA SORUN APAÇIK ORTADA AMA ERDOĞANA İNAT OLSUN DİYE KARŞILAR. çok güzel demişsiniz kendi çocuklarım için istemem mealinde söylemişsiniz.. başkalarının çocukları için istermisiniz desem eminim ki kendi çocuğunuz için ne istiyorsanız başkaları içinde aynısını düşünürsünüz.. madem kendi çocuğumuzu bir anne baba olarak uyuşturucu batağına fuhuş batağına örgüt eline düşmesini istemiyorsak herkesin çocuğu içinde aynısını düşünmek , iyiliğini ,daha temiz ve alnı açık başı dik bir hayat yaşayacak ortamı sağlamak niye hayat tarzına müdahale olsun ki yine isteyen istediği siyasi görüşe sahip olsun..
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Lale lale kardeşim yorumundan anlaşıldığına göre sen de meşru dairede düşünüyorsun. Bunu duyduğuma sevindim.. Ben de zaten ailelere dayatma yapalım demiyorum. Ailelerin zaten % 99’u da senin gibi, benim gibi düşünür. Peki, devlet toplumun bu meşru talebine kayıtsız mı kalmalı. aileler de razı olmadığı halde toplumun ahlaki erozyonuna karşı hiç tedbir almamalı mı? Deli-kanlılarımızın bir anlık hataları ömür boyu sürecek pişmanlıklara yol açabilir. Ve bu durum kimsenin yararına değildir.
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    oy vermek. bu millet chp ye oy vermiyor olurmu bir musluman ülkesinde bir parti,kuranı inkar eder ,islami yasaklar,islamı yaşıyanları aşağılar,kuran okumayı yasaklar,ezan ı kaldırır,halkına bidon kafalı der ,halkın oyuyla benım oyum bir olurmu der,yine bu muslumanlardan yuzde 24 oy alır ,bunların yaptığını bir yahudi ülkesinde bir parti yahudilere yapsa yuzde bir oy alamaz
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Lale lale herhalde senin evladın yok. Olsa kıyabilir misin o yavrulara?. 18 yaşını geçseler de onlar evlat. Onların acısıyla acı duymuyorsan, sevinciyle sevinç duymuyorsan, zaten aile mevhumu bitmiştir. Çocuğun ahlak anlayışı topluma göre dejenere olduysa bile, değer mi anne babayı üzmek pahasına gayrimeşru yaşantıda inat etmek.
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek Gülay ertabak kardeşim. Allah (C.C.) rızası varken, görüşlerimize telif hakkı mı uygulayacağız?. Bilakis alıntınızla bir kişinin daha doğru yolu bulmasına katkı sağladıysanız ne mutlu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?