3 araştırma şirketinin son anket sonuçlar

Yerel seçimlere bir ay kala, üç büyükşehirde yapılan anketlerden çarpıcı sonuçlar çıktı. Anketler İstanbul ve Ankara'da önde olan AK Parti'nin İzmir'de de Yıldırım ile oylarını yükselttiğini gösterdi.

3 araştırma şirketinin son anket sonuçlar
3 araştırma şirketinin son anket sonuçlar
GİRİŞ 01.03.2014 05:19 GÜNCELLEME 01.03.2014 16:07
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Üç araştırma şirketinin, İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaptığı araştırmalar seçmenin nabzını tuttu.

TOPBAŞ ÖNDE

İstanbul'daki araştırmayı ANAR gerçekleştirdi. 5-11 Şubat tarihleri arasında 3 bin 346 kişiyle, hanelerde yüz yüze görüşülerek yapılan ankette kararsızlar da dağıtıldıktan sonra, mevcut Başkan Kadir Topbaş'ı aday gösteren AK Parti'nin 50.5 oy oranı ile önde olduğu ortaya çıktı.

Mustafa Sarıgül'lü CHP'nin oy oranı ise 36.6 olarak belirlendi. Kent Plancısı Rasim Acar'la seçime katılan MHP'nin yüzde 4.5, Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i listeye koyan BDP/HDP ise yüzde 6 seviyesinde. İstanbul seçmeninin yüzde 15'i henüz kararını vermemiş görünüyor. Araştırmaya göre, Topbaş'ın sahip olduğu seçmen desteği, partisinin de 3.5 puan, Sarıgül'ün desteğinin de partisinin 1 puan üstünde olduğu kaydedildi.

ANKARA'DA GÖKÇEK BİRİNCİ

Ankara'da Pollmark tarafından yapılan araştırma 6-9 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 3 bin 038 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan ankette kararsız oyları da dağıtıldığında mevcut Başkan Melih Gökçek'i aday gösteren AK Parti'nin oyları yüzde 47.1'i buluyor.

En yakın rakibi yüzde 41.7 ile Mansur Yavaş'la yarışa giren CHP. Listeye, Milletvekili Mevlüt Karakaya'yı koyan MHP'nin oy oranı ise yüzde 9.3 olarak ölçüldü. Araştırmaya göre, seçmenlerin neredeyse tamamı AK Parti adayını tanıyor. "Mansur Yavaş'ı tanıyorum" diyenlerin oranı yüzde 75 oldu. Başkent seçmeninin yüzde 11'i henüz kararını vermediğini bildirdi.

AK PARTİ İZMİR'DE YÜKSELİŞE GEÇTİ

İzmir'deki araştırmayı GENAR, 6-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdi. 3 bin 008 kişiyle yüz yüze görüşüldü. Ortaya çıkan sonuçlara göre kararsızların oyu dağıtıldığında mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu ile yarışa giren CHP'nin oy oranı yüzde 51.4'te görünüyor. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı aday gösteren AK Parti'nin oyları ise yükselişte.

2011 seçimlerinde yüzde 31.8 oy alan AK Parti'nin oy oranı yüzde 36.7'yi buldu. Murat Taşer'i aday gösteren MHP ise yüzde 9.6'lık orana ulaşmış durumda. Ankete katılanların yüzde 13.3'ü "Kararsızım" dedi. Araştırma sonucunda adaylardan Kocaoğlu ve Yıldırım'ın, "tanınırlılık oranı"nın yüzde 90'ın üzerinde çıkması dikkat çekti.

YORUMLAR 16
  • Bekir z. Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    Her seçimde CHP'nin yelkenleri . birileri tarafından şişiriliyor. Daha önce Aydın Doğan medyası tarafından şişirilir sonra adı sivil toplum olan aslında darbe ürünleri olan kuruluşlar şişirirlerdi. Milleti yönlendirmeye çalışırlardı. Ama her seçimde o şişirilen yelkenler seçimlerde millet tarafından yırtılarak bir anda alabora olurdu. Şimdi de bu yelken bu sefer Fethullah Gülen hocanın nefesiyle şişirildi. Ama bu şekilde daha fazla gidebileceği 30 marta kadar olacak bu sefer o yelkenli bir hocanın üflemesiyle de yol alamayacak gene seçmen millet o yelkeni yırtacak.
    Cevapla
  • ZAFER OSMANOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    Fırsat. İzmirde oturmuyorum, bir iki kez gezmek için gelmiştim ancak gördüklerim İzmirin ciddi manada elden geçmesi için yeterliydi. Artık gözlüğü çıkartıp izmire o şekilde bakmalı yoksa yine köy olarak kalmaya devam edecek. Ama şunu hatırdan hiç bir zaman çıkartmamak gerekiyor. İNSANLAR HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE YÖNETİLİR, BENCE BİNALİ YILDIRIM İZMİR İÇİN KAÇIRILMAZ BİR FIRSATTIR..
    Cevapla
  • cesur malatyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    mehmet karaca . bak güzel abiciğim melih gökçek babamın oğlu değil ben malatyalıyım ama ankarada 10 yılı aşkındır çalışıyorum Sayın gökçekle 30 gün çalıştım istersen git vadideki evinde birgün seyret ne yapıyor ben 30 gün çalıştım yanında sabah 10 da çıkıyorduk belediyeye imzalar bittimi çıkıp halıhazırda çalışmaların olduğu sahalara ordan saat15 gibi tekrar belediyeye ordan 19 a kadar görüşmeler saat 23 gibi çıkıyorduk ankarayı çankaya orandan gölbaşı etimesgut eryaman ostim yenimahalle keçiören pursaklar mamak tekrar çankaya saat olurdu 02 tekrar belediyeye projelerin brifingini alır sabah ezanına kadar namazı kılar eve geçerdi biz sabah 07 ye kadar başında beklerdik ortalama uykuusu 3 saat olan bir insanı seçmeseniz birgün eski istanbula döndüğünüzde gökçeğin elini eteğini öpseniz bulamazsınız iyisimi biraz vijdan sahibi olun. ankara gökçekle hizmet aldı unutmayalım.
    Cevapla
  • m.ömeroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir İNAT Uğruna!!!. manisa Salihli'de yaşıyorum, yıllardır izmir gibi chp belediyesinde 100 bin nüfuslu koca ilçe maalesef köy seviyesinde hizmet alıyor. bina yapısı apartmanlar olmasa köy. chp belediyesi bir şey yapmamış mı??? valla hakkını yemeyelim BİR ŞEYİ ÇOK İYİ yapmış: ilçenin muhtelif noktalarında bir çok HEYKELLER yapmış, sanat değerleri ne dir anlamam ama işçi, köylü, yarı çıplak gençlik figürlü bir çok HEYKELLER... ben iki yıldır bu şehir-köydeyim, ama ben 10-15-20 yıldır buradayım bu sokak, bu cadde hep aynı diyenler çok... delik deşik yollar, kaldırımı olmayan birçok sokaklar, jeotermal satacağım diye doğalgaz gelmesine karşı çıkılıyor ama yeni binalara jeotermal veremiyor, sonuçta kömüre ve pis havaya mahkum ediyor halkı... eskiden Salihli'nin içme suyu meşhurdu, şimdi insanlar suyun sağlıklı olup olmadığı şüphesi içindeler, suyun tadını bile bozmuşlar!!!
    Cevapla
  • Bekir Sağlam 10 yıl önce Şikayet Et
    OYLAR SİZİN OYLARINIZ!. Bakan beyden Memnun olmazsanız bir dahaki seçimlerde değiştirirsiniz olur biter ama deneyin inanın 5 yıl sonra o eski köhne izmirin yerinde pırıl pırıl bir sahil şehri göreceksiniz. Bu söylediklerimi izmir kendi öz kaynaklarıyla bile yapabilir merkezden yardım almasına gerek bile yok yeter ki adam eline geçsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı