AK Parti Mart ayında patlama yaptı

17 Aralık'ta başlatılan operasyonlar ters tepti. Pollmark'ın anketine göre seçimlere son iki hafta kala AK Parti'nin yerel seçim oy oranı yüzde 49.4'e yükseldi. ''Başbakan'a güven'' ise yüzde 49.5.

AK Parti Mart ayında patlama yaptı
AK Parti Mart ayında patlama yaptı
GİRİŞ 16.03.2014 04:03 GÜNCELLEME 16.03.2014 04:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yerel seçimler öncesinde başlatılan zaman ayarlı 17 Aralık operasyonu ve paralel yapının tüm girişimlerinin sandığa nasıl yansıyacağı büyük bir merak konusu haline gelmişti. Son yapılan seçim anketi yapılanların AK Parti'nin oylarını düşürmek bir yana arttırdığını ortaya koydu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları yüzde 40-45 bandında oy beklerken anket bu oranın yüzde 49.4'e ulaştığını gösterdi. AK Parti'nin çalıştığı üç araştırma şirketinden biri olan Pollmark sahaya indi ve 8-11 Mart arasında bir anket yaptı. 26 ilde 5 bin 200 kişinin katıldığı anket, AK Parti'nin yerel seçim oylarının genel seçim ile aynı düzeylere geldiğini ortaya koydu.

GENEL SEÇİM OLSA YÜZDE 49.2 

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da önünde bulunan ankete göre vatandaşlara "milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusu yöneltildi. Sonuçlara göre AK Parti'nin oyları yüzde 49.2 düzeyinde çıktı. CHP'nin oyları yüzde 25.8, MHP'nin yüzde 14.2, BDP'nin yüzde 7.4 olarak gerçekleşti.

Vatandaşlara yerel seçimlerde kime oy verecekleri de soruldu. Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların yüzde 49.4'ü AK Parti, yüzde 28.3'ü CHP, yüzde 13.2'si MHP, yüzde 6.2'si de BDP'ye oy vereceğini söyledi.

Diğer partilere oy vereceklerin oranı ise yüzde 2.9'da kaldı. Büyükşehir statüsü dışında kalan illerde de durum farklı değil. AK Parti'nin oyları yüzde 49. CHP'nin yüzde 14.9, MHP'nin yüzde 22.6, BDP'nin yüzde 2, diğer partilerin ise yüzde 11.7 oy alması bekleniyor.

ERDOĞAN VE HÜKÜMET BAŞARILI 

Ankete göre vatandaşların yüzde 47'si hükümeti başarılı, yüzde 14.9'u kısmen başarılı, yüzde 34.4'ü başarısız buluyor. Fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 3.7. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı bulanların oranı yüzde 49.5 iken, kısmen başarılı bulanların oranı yüzde 12.4. Erdoğan için başarısız diyenlerin oranıysa yüzde 34.

YORUMLAR 8
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Halit Yalan Söylemişsin !!!. Valide Sultan Ordu - Perşembe'de yaşadığı için her sene 3-4 sefer gider gelirim. Ordu Samsun arası yolda radar varsa 1 buçuk saat., radar yoksa 1 saat 10 dk :))) . Başlık Latifeydi, hakkını helal et. :))... Ayrıca 10-15 km lik çalışmalar hariç İstanbul'dan Ordu'ya kadar kaymak gibi duble yol. Merzifon Tünelleri bitti, Ünye Tüneli bitti, artık Ünye'de 30 dakika ışıklara takılıp vakit kaybetmek yok. Eski Çileli Virajları olan, önüne kamyon çıksa uzun süre sollama yapamadığın Fatsa - Ordu arası, Türkiye'nin en uzun tünelinin ( Nefise Çelik Tüneli -3950 metre ) kazandırdığı 40 dakikayı söylemeyebile gerek yok. 5 sene önce 895 km olan yol artık 865 km. ( Evimin önünden Validemin Evinin önü ). Eskiden 13, şimdi 9 saat. İstanbul- Antalya-Kepez 690 km ye düştü. 6 buçuk 7 saat, dümdüz duble yollar. Bakar kör değiliz Hamd olsun. Durmak Yok Kardeşim AK Partiyle Yola devam.
    Cevapla
  • Bekir z. Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli Göre. Ak parti % 51'den düşük alırsa başarısız olduğunu belirtmiş. Demek ki Sayın Bahçeli de anket yaptırarak Ak Partinin oylarını %48, 49, 50 bandında görüyor onun için % 51 den düşük olmaması gerek diyor. Anketlerde % 51,52 53 bandında çıksaydı. Bu sefer de % 55'ten düşük olmaması gerekir derdi. Hatta Ak parti oyların % 100'ünü alsa belliki bu sefer de olmayacak olan şeyi baz alırdı yani % 101 oy alması gerekirdi diyecekti. Kendi partisi dururken Ak partiye böyle kriter koyması oldukça garabet bir durum.
    Cevapla
  • BAHRİ KURT 10 yıl önce Şikayet Et
    TAYYİB'm---------------------------- SEN KORKMA-----------------------!!!!!!!!!!!. Eğri belasını bulacaktır. Yıllarca sana dediler farklı ajandaları var diye... Ama kimin ajandalarının olduğu işte ortaya çıktı. Vatanını-Milletini seven aklı selim insanlar galip gelecektir inşaallah..
    Cevapla
  • yusuf kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah %53 ve üzeri çıkar. O zaman vatan hainlerinin düşeceği durumu düşünsenize :))
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    halkımız niye Oy vermesin ? Türkiyenin her yerinde proje çılgınlığı var?... ......Asrın projesi Marmarray,Dünyayı korkutan Kanal istanbul,teknoloji harikası Üçüncü Boğaz köprüsü yavuz Sultan Selim ,Alman Luthansayı devre dışı bırakacak Hava alanı,Karadenizi Akdenize bağlayan Tünel ,Ankara ,istanbul 2 Saat,İstanbul izmir 3 saat, Gap projesi devamı 200.000 insana iş kapısı açacak Suruç Su kanalı tüneli,Yıllardır bitirilemeyen Bolu tüneli,Samsun ordu arasını 2 saate indiren tünel,istanbulun su sorununu bitiren melen ,ve daha henüz aşama devresinde olan bir çok proje ...Dile kolay Halk bunları görüyor ve Hakkını veriyor?...ALLAH Çalışanla beraberdir..ALLAH yar ve yardımcıları olsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı