BDP: Ermenilerden özür dilensin

BDP 1915 olaylarının yıl dönümü nedeni ile yazılı açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan'ın 1915'te ölen Ermeniler için verdiği taziye mesajı, BDP yönetimi yeterli bulmadı.

BDP: Ermenilerden özür dilensin
BDP: Ermenilerden özür dilensin
GİRİŞ 24.04.2014 14:12 GÜNCELLEME 24.04.2014 14:12
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Açıklamada "Türkiye devletini Ermeni halkından özür dilemeye çağırıyor, yeni acılar yaşanmaması umuduyla Ermeni soykırımı kurbanlarını saygıyla anıyoruz" denildi.

SOYKIRIM İÇİN ÖZÜR DİLENSİN

Açıklamada "Türkiye devleti kendi tarihiyle hesaplaşmamış, soykırım gerçeğini kabul ederek Ermeni halkından özür dilememiştir" ifadesine yer verildi, yüzleşmenin kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Tarihle yüzleşme ve hesaplaşma, aynı zamanda acıların bir daha yaşanmamasının da teminatı olacaktır" mesajı verildi.

Açıklamasında "Günümüzde farklı kimlik, kültür ve inançlara yönelik tehditler devam etmektedir" iddiasına yer veren BDP, çözüm sürecine de atıfta bulundu ve "Gelişen demokratik çözüm sürecinde görülen barış, benzeri olayların yaşanamayacağının umut ifadesidir" vurgusu yaptı.

YORUMLAR 9
  • cafer mutlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Milliyetciler dusman kalles ermenilere taziyede de bulunmaz . Elini verinci kolunu da alirlar.
    Cevapla
  • B.Ali KÖKTAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    bunların başka işi yokmu?. ermenilerin savunuculuğunu yapmak size mi düştü.iyice havaya girdiniz ancak şunu iyi bilin Mahşer günü Rabbin huzurunda bu şımarık tehditkar halinizden eser kalmayacak.
    Cevapla
  • Kahraman Maraşlı 10 yıl önce Şikayet Et
    bdp ==> pkk ==> ermenistan. fazla söze gerek yok
    Cevapla
  • ercan aykan 10 yıl önce Şikayet Et
    O VAKİT BDP ÇIKSIN ve KÜRT HALKINI TEMSİLEN DİLESİN İŞTE..... 1915 olaylarının nerelerde cereyan ettiği ve Onca Kürtü acımadan öldüren Ermenilere karşı Kürtlerin karşı hareket olarak Ermenileri öldürdüğü dedesini dinleyen bütün Kürt arkadaşlar tarafından aktarılır. Bugünkü konjektürde o bölgeler bizden sorulur diyen BDP nin gerek eş gerekse eş olmayan başkanları buyursun bu açıklamayı yapıp Kürtler adına özür dilesin. Kürtler adına herşeyi yapan siz bundanda geri kalmayın buyrun....
    Cevapla
  • hasanzafergülten 10 yıl önce Şikayet Et
    BDP VE ERMENİLER. Ermenileri savunuyorlar,çünkü kendi soylarında,kanlarında da ermenilik var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!