Barack Obama'dan 1915 mesajı

ABD Başkanı Barack Obama 1915 olaylarıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

GİRİŞ 24.04.2014 15:20 GÜNCELLEME 24.04.2014 17:25
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama, Ermenilerin 1915'teki olayların yıl dönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan günü ile ilgili açıklamasında, büyük felaket anlamına gelen "Meds Yeghern" ifadesini kullandı.

ERMENİLER ÖLÜM YÜRÜYÜŞÜNE ZORLANDI

24 Nisan günü ile ilgili açıklamasında, "Bugün Meds Yeghern'i anıyor ve 20. yüzyılın en kötü mezalimlerinden birinde can verenleri onurlandırıyoruz" diyen Obama, "99 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde 1,5 milyon Ermeni'nin katledildiğini ya da ölüm yürüyüşüne zorlandığını" belirtti.

GERÇEKLER KABUL EDİLMELİ

Obama, bu insanların ölümlerinin ve acılarının yasını tuttuklarını belirterek, bu noktada onları anmak için dünya genelinde ve ABD'deki milyonlara katıldıklarını bildirdi.

ABD Başkanı Obama, "Bunu yaparken de insanlık tarihinin bu tür karanlık fasıllarının bir daha tekrarlanmamasına yönelik ortak taahhüdümüzü kendi kendimize hatırlattık" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Obama, 1915'te meydana gelen olaylara ilişkin bakışının değişmediğini ve bunu birçok kereler dile getirdiğini belirterek, "gerçeklerin tam, dürüst ve adil biçimde kabul edilmesinin herkesin çıkarına" olduğunu bildirdi.

 

KAYNAK: HABER7- AJANSLAR
YORUMLAR 18
  • Kemal özer 10 yıl önce Şikayet Et
    Sözcükler birleşmiştir.. Amerikan başkanın söyledikleri ile sayın başbakanımızız 'Sağlam İradesi' yeniden biraraya gelmiş,sözcükler birleşmiştir. Gerisi teferruattır.
    Cevapla
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    Amerika dünyanın en sahtekar devleti, amerikan hükümetleri ise dünyanın en zalim iktidarlarıdır!. Kendilerini dünyanın hamisi konumuna yerleştirdiklerinden beri bu dünyada mazlum insanların başına gelmedik felaket kalmamıştır. Çoluk çocuk demeden,100 binden fazla insanı, atom bombaları ile katleden şeytani bir kültürün, dünyanın diğer devletlerine insanlık ve ahlak dersi vermesi gülünç olmaktan öteye geçemez. Karaya ayak bastıktan sonra 13 adet koloni ile yerli halkın bütün mallarını, canlarını ve hatta ırzlarını talan eden zalimlerin torunları, bizlere insanlık dersi vermeye kalkmasınlar! Bizzat obamanın kendi ataları, amerikanın katil iktidarlarının birebir tanıklarıdırlar! Tarihle yüzleşilecekse, herkes önce kendi kanlı tarihinden başlasın. Derilerinin rengi koyu diye bir dönem, koca bir nesli köleleştirenler mi söylüyorlar bunları? Yalnızca 15 yıl önce, avrupanın göbeğinde, bir milyondan fazla boşnak doğranırken, onların insanlığının ederini, bütün dünya görmüştü zaten!
    Cevapla
  • Furkan D. 10 yıl önce Şikayet Et
    neticede trendir... ..trenin sesi çok çıkar, ardından vagonlarının da sesi çıkar ama nihayetinde geçer gider. Trendir, sallamayın geçer gider...
    Cevapla
  • anton kanton 10 yıl önce Şikayet Et
    BALKANLARDA, YUNANLARDA, BULGARLARDA, RUMLARDA, ANADOLUDA . katledilen çoluk çocuk yaşlı ihtiyarlar ve karınları deşilen RABİA lar için ne yapıldı, bir teşebbüste bulunuldu mu? ONLAR bizim tavrımızı hoş karşıladı mı? buda kavimler arası hoşgörü ve diyaloğun başlangıcı mıdır? Dinler arası diyalog olmaz sa kavimler arası diyalog nasıl olacak?
    Cevapla
  • anton kanton 10 yıl önce Şikayet Et
    valla katledilen . hani çok kazanıyoruz ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sadece ‘bakan yardımcılığı’ istemekle yetinmemiş... Özel’den Erdoğan’a 3 teklif
Erdoğan'dan son dakika İsrail mesajı!