Halaçoğlu: O mezarlar Ermenilerin değil

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, şimdiye kadar çıkan yüzlerce toplu mezarın Ermenilere değil Müslümanlara ait olduğunu söyledi.

Halaçoğlu: O mezarlar Ermenilerin değil
Halaçoğlu: O mezarlar Ermenilerin değil
GİRİŞ 24.04.2014 14:56 GÜNCELLEME 24.04.2014 14:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

Gündemdışı söz alan Halaçoğlu, Osmanlı'nın son dönemlerinde Ermeniler tarafından bazı illegal örgütler kurulduğunu kaydetti.

Bunların hepsinin ihtilal yoluyla Ermenistan kurulmasına tüzüklerinde yer verdiklerini belirten Halaçoğlu, Osmanlı'nın bu isyan hareketlerine karşı yakaladıklarını mahkemeye verdiğini söyledi.

1914'de, Ermeniler'in, Osmanlı'nın savaşa girdiği devletlerle işbirliğine girdiğini ifade eden Halaçoğlu, "Şimdiye kadar çıkan yüzlerce toplu mezar Ermenilere değil Müslümanlara ait. Bunların bir kısmını ben kazdım. Annesinin kucağında daha iki dişi çıkmış bebek de bunların arasında. Tehciri insanlık dışı hareket gibi görmek yerine meseleye bu boyutlarıyla bakmak gerekir. Elimdeki resimlerde, cenini elinde tutan ve bunlarla fotoğraf çektiren Ermeniler var" dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Bozcaada ve Gökçeada'nın sorunları; AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli'deki don afetiyle ilgili gündemdışı konuşma yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • onur açıkgöz 10 yıl önce Şikayet Et
    herkes ermenilere yapılanlanları konuşuyor neden müslümanlara yapılanları görmüyorsunuz. nedir bu ya.allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun biraz.bugüne kadar hangi ermeni diasporası o yıllarda müslümanlara yapılanlar için özür diledi.ortak acımız dedi.daha düne kadar ermeni örgütlerin yaptıklarını savunanlar bugün kalkmış ermenilerden özür dilemek için zemin hazırlıyorlar.yakında da bunun bir soykırım olduğunu kabul eder o yıllarda ermenilerin zulmü ile şehit olan binlerce müslümanın vebalinide alırlar.yazıktır.insaf edin artık.yahudinin yaptığı zalimliklere sus pus olanlar konu ermeniler olunca birden şaha kalkıyorlar.bütün belgeleri mevcut olan kesinlikle bir soykırım olmadığı gün gibi aşikar olan bir konuda bile böylesi acımasız davranıp birilerine yaranmak adına yapılan bu açıklamaları şiddetle kınıyorum.ve hepsini allaha havale ediyorum.rabbim bu ve bunun gibilerin inşallah tez zamanda layık oldukları kaderi yaşatır.biz müslümanız,islamın mayası ile yoğrulduk bizim fıtratımızda asla ve kat'a zalimlik olmadı olmamıştır.sizi allaha havale ediyorum.
    Cevapla
  • Y_kemal 10 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi bilmeyen tarih profesörü diyen yorumcuya.. Annem Türk kökenli ateist(Tanrıtanımaz). Benim de milliyetsiz ve ateist olduğumu duymayan tek siz kalmışsınız demek ki." diyen Ayşe Hür'den mi bahsediyorsun? O mu Halaçoğlu'nu zor durumda bıraktı? Türk tarafına gelince; Cumhuriyet tarihi boyunca 1915'i hiç önce anmayan, dış ve iç zorlamaları görmezden gelemeyince tehcir, kötülük, katliam, karşılıklı katliam gibi terimlerle işi geçiştirmeye çalışan; biraz daha zorlanınca sözde soykırım terimini uyduran resmi, yarı-resmi çevrelerin ve buna karşılık 1915'i trajedi, kırım, katliam, insanlık suçu veya soykırım diye niteleyen dürüst insanların hikayesini pek çok kez anlattım diyen zattan mı bahsediyorsun? Ne kadar önemli bir şahsiyetten bahsetmişsin de bizim bilgimiz yokmuş.
    Cevapla
  • başbuğ oğuzhan 10 yıl önce Şikayet Et
    hasan şahin. sen hangi hakla bu adama hakaret ediyorsun onun tarih bilmesi için Ermenilerden özür mü dilemesi gerekir. tarihte ermeniler katliam yapmıştır hangi Müslüman bebeklere kurşun sıkar hamile kadınları öldürür. sen ve senin zihniyetinin tarihi kimin üzerine kurulu belli yavaş yavaş kürdistana yavaş yavaş Müslüman türk miletini yok etmeyedir. büyük ortadogu projesinde Müslüman türk halkına yer yok sanırım. senaryonuz iyi işliyor. ama unutmayın bilmediğiniz şey Kıbrıs harbinde de o şehitler ALLAH tarafından yeniden dirilip savaşmışlardır. iman ve itikat her zaman galip gelecektir. burada kimin hayra kimin şerre koştuğu ne yazık ki saptırılıyor. ermeni den çok ermenici oldular pkkdan çok pkklı oldular ama bir türlü türk olamadılar.
    Cevapla
  • İbrahim AVCI 10 yıl önce Şikayet Et
    Siz Bugüne Kadar Kafatası Ölçmekten Başka Bir Şey Yaptınız mı ?. Ülkücü camiaya sesleniyorum lafa geldimi mangalda kül bırakmıyorsunuz. Meydanlarda Tekbirler , Vatan, Millet , Sakarya. Bir avuç ermeni tüm dünyada lobiler kuruyor, faaliyetler planlıyor , eylemler yapıyor. Siz CHP'nin kucağında milliyetçi marşlar, ezgiler söylüyorsunuz. Sonra da çıkıp o mezarlar şuna ait buna ait diye söylemlerle gündemi meşgul etmeye çalışıyorsunuz. Kafanızı sokmuşsunuz bir fanusun içine sinek gibi vızıldıyorsunuz . Kim duyar sizi. Irkçılık peşinde koşarak, kafatası ölçerek geçirdiğiniz zamana yazık değil mi ? Sizin akademisyenliğiniz buraya kadar mı ?
    Cevapla
  • hasan şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    tarihi bilmeyen tarih profesörü. amatör tarihçi ayşe hür karşısında yerlerde süründün,komik durumlara düştün.prof.tezini hangi kurul onayladı ise onlarda tarih bilmiyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çoban şans eseri buldu! Tam 470 metre uzunluğunda
Türkiye'den İsrailli Bakana 4 fotoğrafla cevap!