HDP'li Kürkçü'den ilginç Yunanistan teklifi

HDP'li vekil Ertuğrul Kürkçü Yunanistan'ın 1,6 milyar Avroluk borcunu Türkiye'nin üstlenmesini ya da sıfır faizli borç vermesini istedi.

GİRİŞ 29.06.2015 13:39 GÜNCELLEME 29.06.2015 16:39
Bu Habere 522 Yorum Yapılmış

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Almanya, AB Merkez Bankası ve IMF'nin Yunanistan'ın değil, paranın çıkarını korumak için Syriza hükümetini baskı altına aldığını söyledi.

Bu yaklaşımın AB'nin ilkelerine ters olduğunu ifade eden Kürkçü, "Avrupa'nın Yunanistan'ın yardımına koşması ve Avrupa'yı kurtarması gerekir. Yunanistan'ın batmasıyla Avro ve Avrupa Birliği büyük çatlakla karşı karşıya kalacaktır" diye konuştu. 

Kürkçü, hükümeti Yunanistan'ın yanında yer almaya davet ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Yunanistan'ın ödemesi gereken 1,6 milyar Avroluk borcu Türkiye üstlenebilir. Zor zamanda komşusuna yapılabilecek en büyük yardım budur. Bunun karşılığında Yunan halkının dostluğunu, Ege Denizi'nin barış denizine dönme imkanı elde edecektir. Türkiye'nin 2013'te uluslararası kurumlara yaptığı insani yardım tutarı 1,9 milyar dolardır. Türkiye'nin kaynakları Yunanistan'a bu yardımı yapmaya kafidir. Sıfır faizli borç olarak da bu desteği Yunanistan'a sunabilir."

YUNANİSTAN'I ZİYARET ETMİŞTİ

Ertuğrul Kürkçü geçen hafta, 8.Uluslararası Direniş Festivali’ne katılmak üzere Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitmiş, ziyaretinin ikinci gününde SYRIZA üst düzey yetkilileriyle Yunan parlamentosunda bir araya gelmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 522
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Yunani kurtarmak sizemikaldi vah vah vah
    Cevapla
  • sahravan 8 yıl önce Şikayet Et
    bu da var.
    Cevapla
  • bitlisli 8 yıl önce Şikayet Et
    sizide yunanlılar gibi denize dökseydik.
    Cevapla
  • osmanlı_2047 8 yıl önce Şikayet Et
    sen önce sana oy veren kendi fakir seçmenini gör . onlara yardım et ma nerde size cahil kürt lazım ki siz devamlı kendinizi besleyesiniz.
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    olur başka bi derdiniz varmı? hükümet yunanistana yardım yapsa ilk bunlar zıplamazlarmı? ALLAH ellerine düşürmesin demekki fırsat bulsalar yunanistanı besleyecekler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş