Ertuğrul Özkök'ten 'Türkiye ödesin' çıkışı

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün ardından Yunanistan'ın borcunu Türkiye ödesin diyen bir isim daha ortaya çıktı.

Ertuğrul Özkök'ten 'Türkiye ödesin' çıkışı
Ertuğrul Özkök'ten 'Türkiye ödesin' çıkışı
GİRİŞ 30.06.2015 10:12 GÜNCELLEME 30.06.2015 11:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

HDP'li Kürkçü'nün "Yunanistan'ın ödemesi gereken 1,6 milyar Avroluk borcu Türkiye üstlenebilir. Zor zamanda komşusuna yapılabilecek en büyük yardım budur. Türkiye'nin kaynakları Yunanistan'a bu yardımı yapmaya kafidir. Sıfır faizli borç olarak da bu desteği Yunanistan'a sunabilir." sözleriyle ilginç çıkışının ardından Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök de bugünkü yazısında Yunanistan'ın borcunu Türkiye ödesin çağrısı yaptı.

Hayalperest bir insan olduğunu söyleyen Özkök, "Komşumuz Yunanistan'a nefes aldırmak için 1.6 milyar Euro'yu faizsiz borç olarak veriyoruz. Ayda 100 milyon Euro olarak geri ödesin" dedi.

Özkök, köşe yazısında şunları söyledi:

"Yunanistan'a verilen süre bugün doluyor. Bu gece yarısına kadar IMF'ye 1.6 Milyar Euro borcunu ödemezse, ülke iflasa sürükleniyor. Ben hayalperest bir insanım. Türkiye çıkıp şöyle dese: 'Komşumuz Yunanistan'a nefes aldırmak için 1.6 Milyar Euro faizsiz borç olarak veriyoruz. Ayda 100 milyon Euro olarak geri ödensin.' 2 milyon Suriyeliyi barındıran Türkiye böyle bir jest yapsaydı. Acaba ne olurdu."

Özkök bir de not düşerek, "Ben bu yazıyı yazarken HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün böyle bir teklif yaptığını bilmiyordum. Akşam saatlerinde duyunca çok sevindim" dedi.

ÖNCEKİ YAZISINDA SURİYE'YE YARDIMI ELEŞTİRMİŞTİ

Yunanistan'ın borcunu Türkiye ödesin çıkışında bulunan Ertuğrul Özkök öncesi yazısındna ise Suriye halkı için yapılan ödemeleri eleştirmişti. Özkök, "Ülkemizde 2 milyon Suriyeli var. Vergilerimizle onları barındırıyoruz. Ülkemizin adı "terörist"e çıktı. Bedelini her birimiz ödüyoruz. Bu yıl turizmimiz feci durumda. Bu işten geçimini sağlayan 5 milyona yakın insan bedelini ödüyor" sözlerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • adige 8 yıl önce Şikayet Et
    bu son zamanlardaki yunan sevgisi nerden kaynaklanıyor acaba aydın abisine söylesin o öder
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yorumu güzel aslında yapılabilir. adaları bize versin türkiye tüm borcunun yarısını ödesin.
    Cevapla
  • Almsnyali Halil 8 yıl önce Şikayet Et
    O kadar biliyorsa kendisi ile patronu olan aydin doğan ödesin
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Soyuna yardım etmek isteyen türkiyeyi terketsin ecdadı yunanın borcunu ödesin. her lafın peşine düşmemek lazım lafı söyleyen adammı diye bakmak lazım.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan bundan beter durumlara düşer inş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!