Saadet'ten tüplü açıklama

Saadet Partisi İl Başkanlığı, 1996 yılında Erbakan döneminin ekonomi durumuyla AK Parti dönemindeki ekonomik durumu mutfak tüpleriyle seçmene anlatmaya çalıştı.

Saadet'ten  tüplü açıklama
Saadet'ten tüplü açıklama
GİRİŞ 28.04.2011 17:09 GÜNCELLEME 28.04.2011 17:09
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Isparta İl Başkanlığı, asgari ücretlinin alım gücünün düştüğünü göstermek için ilginç bir basın açıklaması yaptı.

Partililer, Necmettin Erbakan iktidarı döneminde, asgari ücretlinin alabildiği tüp sayısıyla AK Parti iktidarı döneminde alınabilen tüp sayısını anlatmak için kent merkezine tüpleri sıraladı.

AK Parti İl Teşkilatı'nın bulunduğu Belediye İşhanı önünde toplanan Saadet Partisi İl Başkanlığı üyeleri, bir tarafa 42 tüpü diğer tarafa 10 tüpü sıralayarak, basın açıklaması yaptı. Partililer, 42 tüpün sıralandığı yerde 'Erbakan Hükümetinde asgari ücret 42 tüp' yazılı pankart açtı. 10 tüpün olduğu bölüme ise '9 yıllık AKP Hükümeti döneminde 10 tüp alınabiliyor' yazılı pankart asıldı.

Bu sırada tüplerin önünde geçen vatandaşlar merak için de olan biteni izledi.

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gencay, "Gelirimiz 1 trilyon doları geçti, kişi başına düşen gelir 10 bin doları geçti demelerine rağmen açıkladıkları rakamlar bize yansımıyor.Ülkemizde yaşayan insanlar büyük ekonomik sıkıntı çekmektedir. 5 kişilik bir ailenin geliri 50 bin dolar olan var mı? Biz göremedik" dedi.

Her hafta bu şekilde basın toplantısı yapacaklarını, bu hafta asgari ücret konusunu seçtiklerini ileten Gencay, şunları söyledi:

"1996 yılında bir asgari ücretli 42 tüp alabilirken 9 yıldır ülkeyi iyiye götürdüğünü söyleyen AK Parti döneminde asgari ücretli 10 tüp alabiliyor. Bu aradaki 32 tüp nerede? Alım gücümüz nasıl düştü? Kimlere gitti bunun cevabını istiyoruz. 760 lira asgari ücretten 130 TL'si kesiliyor geriye kalıyor 630 lira. Yüzde 70'i dolaylı vergilere gidiyor. 1 liralık benzine 4.5 lira ödüyor. 10 liralık elektrik kullanıyor 19 TL ödüyor. 15 TL'lik tüp kullanıyor, 60 lira ödüyor. Türkiye'nin ilk yüz zengini gibi yüzde 70 vergi ödüyor. Son 5 yılda asgari ücret yüzde 37 artarken kiralar yüzde 55, ekmek yüzde 59, ulaşım yüzde 45, tüp yüzde 90 civarında artmıştır. Asgari ücretlimiz mutlu değildir memnun değildir. Mutfak tüpü Erbakan döneminde 4.9 dolar, Ecevit döneminde 11 dolar şimdi 40 dolar. Hani iyiye gidiyorduk? Ülkemizde pembe tablolar sergileniyor."

 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 47
  • hakanasil 13 yıl önce Şikayet Et
    SANKİ HOCA PEYGAMBERDİ. amma abartınız bir fani kulu. o ne alimdi ne zamanın alimiydi. yaşadı hizmet etti günah sevap onun rahmeti ilahiye gitti. onun dönemini şimdki ile kıyaslamanız farih dönemini abdülhamitle kıyas etmey benzer. ikiside mükemmel padişahtı ama devirleri farklıydı.10 tüp alınmıyorsa 1 tv 1 DVD ve bir uydu alınabilir. eskiden memur kefil olmadan kredi vermezlerdi şimdi herkes ev sahibi. erbakan zamanında 15 bin konut satıldı. bu dönemde yılda 150 bin konut satılıyor. ucağa binen 15 milyondu yıllk. şimdi 89 milyon kişi. kıyası yparken demode tüp e binmemek lazım. sahibi kaç model arabanız var KAMALAK bey
    Cevapla
  • hakanasil 13 yıl önce Şikayet Et
    doğla gaza geçiniz efendi.. Editörün Notu: Lütfen yorumunuzun tamamını büyük harflerle yazmayınız. Teşekkürler...
    Cevapla
  • ahmet duman 13 yıl önce Şikayet Et
    Ne basiretsiz yorum. Bahadır dostumuz klasik bir 'Elmalarla Gazoz Ağacını karıştırma' örneği ya da basiretsizliği sergilemiş. Kendileri keşke petrol fiyatları yerine -Uluslararası piyasanın- iki dönemdeki gaz fiyatlarını karşılaştırsaydı. Ya da mesela ekmek, peynir, zeytin veya et fiyatlarını mukayese etseydi de biz bir basiret örneği görseydik. Yusuf ve Ertan isimli yorumcular ise daha garabet. Gerekçesiz teslimiyetin klasik örnekleri. 'Biz üç nesildir halkçıyık, yada kıratçıyık' der gibiler.
    Cevapla
  • ahmet duman 13 yıl önce Şikayet Et
    Fark Var. Yasin kardeş çok değil daha dün çoban sülü söylüyordu söylediklerini. Bana ne chp'den. İlla iki batıldan birini mi tercih etmeliyim, güce tapınarak? O gücü akp senin oyundan mı alıyor, sanıyorsun. Yani akp Uluslararası Emperyalizm'e rağmen mi güçlü, onun desteğiyle mi? Onlar abd'daki gibi kontrol, sevk ve idare ettikleri 2-3 icazetli parti istiyorlar anlamıyormusun?
    Cevapla
  • Ahmet Hazar 13 yıl önce Şikayet Et
    Sapla Saman Karışırsa!.... AK Parti iktidara geldiğinde asgari ücret 110 dolar iken bugün 410 dolar seviyesine gelmiştir. O tüpün fiyatını belirleyen dünya petrol fiyatları 6 kat artmış, dar gelirlinin belini büken enflasyon ise yüzde 35 lerden % 7-8 lere düşmüştür. Herşey böylesine hızla değişirken Saadet değişmemiş, 28 Aralık 2007 tarihli yine aynı tüp örneğini verdikleri şu basın açıklamalarını ısıtıp bugün önümüze servis etmişlerdir. Yiyene afiyet olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır
Sokak köpekleri Ardeşen'de vatandaşların hayvanlarını telef etti