Erdoğan'dan o kareye tepki: Utanç vesikası!

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında, CHP'li heyetin Esed ile çektirdiği fotoğraf karesini kınarken, Suriye'de yaşanan çatışmaların geldiği noktaya dikkat çekerek, mezhep çatışmasından korkttuğunu dile getirdi.

GİRİŞ 20.11.2012 13:20 GÜNCELLEME 20.11.2012 14:03
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin haftalık olağan grup toplantısında Suriye'de 90 gündür esir tutulan Gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılması ile ilgili duyduğu memnuniyeti dile getirirken, CHP'ye ise  Suriye'de Beşşer Esad ile çektirdiği fotoğraf karesi yüzünden sert tepki gösterdi.

Cüneyt Ünal'ın ailesine kavuşmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Başbakan Erdoğan, ''Cüneyt Aral'ın 90 gün sonra ailesine dönmesinin bizi mutlu ettiğini belirtmek isterim. Beşşar Kadumi'nin de bir an önce ailesine teslim edilmesi için gereken çabayı göstermeye devam edeceğimizi de buradan belirtmek isterim. CHP heyetinin Beşşar Esed ile çektirdiği hatıra fotoğrafının ülkemizde yayınlanması ise son derece manidardır. Bu olayın Esed'in PR çalışmasına ve adeta bir siyasi şova dönüştürülmesi üzüntü vericidir. Bu fotoğraf utanç vesikasıdır ve CHP'nin tarihine kara leke olarak geçecektir.'' dedi.

MEZHEP ÇATIŞMASINDAN KORKUYORUM!

Aylar önce Kılıçdaroğlu'na İsrail'i arkasına alıp Filistin'e karşı hatıra fotoğrafı çektirmesini söylediğini ama onların adresi şaşırdığını söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Suriye'nin eli kanlı diktatörü Esed CHP'yi parmağında oynatıyor. CHP'li bir milletvekili meclis kürsüsünden Esed'e canın cehennneme diyordu, işte şimdi o Esed ile hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. CHP sorunun en başından beri eli kanlı Suriye yönetiminin yanında olmaktan çekinmedi. O yüzden bu kare yüzünden CHP'yi bir kez daha kınıyorum. CHP'yi milli bir duruş sergilemeye davet ediyorum. Suriye iyi gitmiyor artık orada mezhebi bir savaşa doğru gitme tehlikesi var, korkumuz budur. CHP'yi bir kez olsun haklıların yanında olmaya davet ediyorum.'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • erciyes talas 11 yıl önce Şikayet Et
    bay kaba. obama seçimden sonra tavrını ortaya koydu, oysa esed, o koltukta oturduğundan beri amerikanın ve rusyanın yanında ve zalimlik yapıyor! yani onunla resim çekilenler onun zalim olduğunu bile bile resim çektirdiler, fark burada !
    Cevapla
  • Yasin Etlik 11 yıl önce Şikayet Et
    ah basbakan ah. barzanide seni elinde oynatiyor ha esed ha barzani, yahudi usagi barzaninin kardesi olan esedin kardesi chp olur elbette ama bunlar bizim ne kardesimiz nede dostumuzdur.. basbakan size guvenimiz yoktur
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    suriye'de 40 yildir mezhep savasi var zaten!. baba zalim ve gaddar hafiz esad, mossad yardimi ile askeri darbe yaparak iktidari eline gecirdigi günden beri orada hergün sünni kani döküyordu zaten. avrupa ta 40 yildir suriye'den kacan sünnilerle dolu. 1981 senesinde baba hafi esad, hama ile humus'u yerle bir edip 30 bin tane insani -bircogu canli canli olmak sarti ile) bulduzerlerle gömüp denize atarken mezhep savasi yokmuydu? golan'a sünni askerleri konuslandirip ısrail'e mevkilerinin yerini bildirerek onlari kiyim kiyim parcalatan hafiz esad, zaten mossad yardimi ile sünni (ıhvani müslümin / müslüman kardesler) katliamnini doya doya yapiyorduda...tek mesele: biz duymuyorduk, bize duyurmuyorlardi. o zamanki din düsmani türk rejimininde umurunda degildiki araplar, yada müslümanlar. ama simdi örtbas edemiyorlar. bütün mesele bu. mezhep catismasi sanki yeni basladi!
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 11 yıl önce Şikayet Et
    obama ile resim çektirenler.. israil seçimlerde obama'ya verdiği desteğin karşılığını test etti ve obama israil'in yanındayız dedi. ya obama ile fotoğraf çekilenlerin fotğrafları ne vesikası oluyor acaba?
    Cevapla
  • Ahmet özgür 11 yıl önce Şikayet Et
    mezhep savaşını kim götürdü?. suriye'ye mezhep savaşını kim götürdü peki??? esad'ın kendi eşi de sünni. oraya sünni şii kavgasanı ALLAH aşkına kim götürdü?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi