İnce: Silivri'de var İmralı'da neden yok?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İlker Başbuğ'u Silivri Cezaevi'nde ziyaretinde arandığını, ancak BDP'lilerin Öcalan'ı ziyaretinde aranmadıklarını söyledi.

İnce: Silivri'de var İmralı'da neden yok?
İnce: Silivri'de var İmralı'da neden yok?
GİRİŞ 28.02.2013 14:17 GÜNCELLEME 28.02.2013 14:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İnce, yeni anayasa konusunda basında AK Parti'nin ilerici, özgürlükçü bir anayasa istediği, CHP'nin de bu konuda statükocu, gerici bir tavır aldığı yönünde haberler yapıldığını belirterek, "AKP-PKK anayasası yapmak istiyorlar" dedi.

İnce, partisinin bir grup milletvekili ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Düzenledikleri basın toplantısından önce basında 'Ulusalcı Deklarasyon', 'CHP'de Çatlak Ses' gibi haberler yapıldığını belirten İnce, daha ne söyleyecekleri bilinmeden yapılan bu haberlere tepki gösterdi. İnce, "Hepimiz ulusalcıyız, hepimiz yenilikçiyiz. Bir grup arkadaşımız burada ama farklı 25-30 kişi de olabilirdi. Herhalde 135 kişiyi burada getiremezdik" dedi.
Basında AK Parti'nin yeni anayasa konusunda özgürlükçü, demokrat bir anayasa yapmak istediği, CHP'nin ise 1930'ların kafasında gerici, statükocu bir anayasa istediği yönünde haberler yapıldığını belirten İnce, 'Şimdi size o komisyonda CHP'li üyelerin önerdiklerini ve AKP'nin reddettikleri anlatacağım' diyerek şunları kaydetti:
"Biz, seçim barajının yüzde 5'e düşürülmesini istemişiz, AKP reddetmiş.

Biz yargı bağımsızlığı istemişiz, yargı hükümetin sopası olmasın, HSYK Savcılar Yüksek Kurulu ve Hakimler Yüksek Kurulu diye ikiye ayrılsın, o yüksek Kuruldan bakan ve müsteşarın çıkarılmasını istemişiz, AKP reddetmiş. Biz hem işçi hem memur 'tüm çalışanlar için grev hakkı' istemişiz, AKP reddetmiş bunu. Tüm çalışanlar için toplu sözleşme istemişiz, oysa AKP şimdiki gibi 'toplu görüşme olsun, sonunda kararı hükümet versin' diye ısrar etmiş. 'Kadınların eşit temsilini devlet gözetmekle yükümlüdür' demişiz, AKP bunu da reddetmiş. 'Taşeronluğa son' demişiz, sendika hakkının genişletilmesini istemişiz, AKP reddetmiş.

Hiç kimseye dini, dili, mezhebi, düşüncesi nedeniyle ayrımcılık yapılamaz, hor görülemez, ötekileştirilemez, dışlanamaz demişiz, AKP bunu da reddetmiş. Devlet tüm din, mezhep, inançlara eşit mesafede durmakla yükümlüdür, devlet tüm eylem ve işlemlerinde buna uymakla yükümlüdür demişiz, AKP bunu da reddetmiş, 'laikliğe ne gerek var' demiş. Şimdi bunları isteyen CHP, ilerici, özgürlükçü, demokrat değil mi? Bunlar Türkiye'nin önünü açmaz mı, özgürleştirmez mi, demokratikleştirmez mi? Biz nasıl statükocu oluyoruz?"

"AKP-PKK ANAYASASI YAPMAK İSTİYORLAR"

İnce, bir 'AKP-PKK anayasası' yapılmak istendiğini ileri sürerek, "Tayyip Öcalan, Abdullah Erdoğan anayasası yapmak istiyorlar; yapılmak istenen bu. Net söylüyorum; Türk vatandaşlığı ve Türk milleti kavramını anayasadan çıkarmak istiyorlar. Eğitim dilinin değiştirilmesini istiyorlar ve bunda anlaşmışlar. 'Yerel yönetimlere yetki veriyoruz' diye özerk yönetime, federasyona olarak tanımak istiyorlar. Başkanlık istemi altında bir diktatörlük kurmak istiyorlar. Bizim taleplerimizi reddettiler ama AKP-PKK talepleri bu dört maddeden oluşmaktadır" diye konuştu.

Türkiye'nin geldiği bu noktaya üzüldüklerini ifade eden İnce, "Bunu yazacak yürekli bir gazete arıyorum. Benim dün söylediklerim hiçbir gazetede yazılmadı, hiçbir televizyonda gösterilmedi" dedi.

"BEN DE BU ÜLKENİN VEKİLİYİM, ALTAN TAN DA BU ÜLKENİN VEKİLİ"

"Ben de bu ülkenin bir milletvekiliyim, Altan Tan da bu ülkenin milletvekili' diyen İnce, ancak kendisi Silivri'de emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyarete gittiğinde, kemerinin, ayakkabılarının, bozuk paralarının, çakmağı ve telefonun alındığını, X-Ray cihazından geçirildiğini söyledi. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın ise İmralı ziyaretinde, üstlerinin aranmadığını, iki porsiyon yemek yediklerini ve isteseler kayıt cihazı bile götürebileceklerini açıkladığını belirten İnce, "Ben de milletvekiliyim, o da milletvekili" dedi.

CEMİL ÇİÇEK'E ÇAĞRI

Haklarında basında yürütülen iftira kampanyalarına pabuç bırakmayacaklarını söyleyen İnce, "CHP milletvekilleri olarak AKP-PKK anayasasını yaptırmayacağız. Biz Tayyip Öcalan, Abdullah Erdoğan ittifakına geçit vermeyeceğiz" dedi.

İçtüzük 71. maddeye göre kapalı oturum tutanakları ve özetlerinin kapalı oturum tarihinden itibaren 10 yıl geçince yayınlanabileceğini belirten İnce, bu konuda Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e çağrıda bulundu. İnce, "AKP bugün bir Danışma Kurulu istememiş. O zaman bugün gece 12'den itibaren Meclis Başkanını göreve davet ediyoruz. 1 Mart 2003'te şimdi Cumhurbaşkanı olan Gül başbakandı; o ne demiş ana muhalefet ne demiş, ortaya çıksın. Bu gece saat 12'de o tutanakları Meclis'in internet sitesinde görmek istiyoruz" dedi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • hulis keleş 11 yıl önce Şikayet Et
    önce siz uygulayın. sayın ince bu saydıkların çok güzel şeyler zaten ak parti iktidarıda bunları vakti saati gelince uyguluyor bunda halkın bir şüphesi yok,halkın şüphesi sizde bunları sayarken iyi sayıyorsunuzda uygularken ya tilkilik düşünüyor yada tekliyorsunuz gibi geliyor.Bu saydıklarınızın çoğunu kendi büyükşehir ve ilçe belediyelerinde uygulayabilirsiniz hiç engel yok yapın ben size o zaman delikanlısınız derim.Kendi belediyelerinizde taşeron işçiler var haklarını verdiniz devletmi engel oldu,insanların dinlerini yaşaması için cumaya gönderdiniz (izin verdiniz)devletmi engel oldu üniverste öğrencilerine burs verdiniz ! de devletmi engel oldu ....bu cahil kafamla sana daha çok cevap yazarımda bunları sizin kafanız almıyacağı için kendimi fazla yormayayım.HADİ İŞİNE KARDEŞİM HADİ...
    Cevapla
  • mubinkoçal 11 yıl önce Şikayet Et
    meclis. sayın ince geçmişi bir araştırırsan pkk lıları meclise kimin soktuğunu ,bahsettiğin o teroristi imralı köşküne kimin çıkardığını öğrenırsın silivriden rahatsızsınız çünkü siz halkı baskıyle yonetme taraftarısınız .onun içindir zaten esed i desteklıyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şimdiye kadar yaşamış en zengin firavundu! İlk kez yüzü görüntülendi...
Galatasaray - Fenerbahçe! Muhtemel 11'ler