'İnsanlık, Batı'nın insafına terk edilemez'

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, MEB Şura Salonu'ndaki ''Uluslararası Erbakan Sempozyumu''nda yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakan'ın fikirlerinin evrensel olduğunu söyledi. Kamalak 'İnsanlık, Batı'nın insafına terk edilemez'' dedi.

'İnsanlık, Batı'nın insafına terk edilemez'
'İnsanlık, Batı'nın insafına terk edilemez'
GİRİŞ 02.03.2013 14:29 GÜNCELLEME 02.03.2013 14:29

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Son 300 yıl, dünyaya ırkçı emperyalizm hakim olmuştur. İşte bugün bizler, İslam aleminin yeniden ayağa kalkması, krizler, buhranlar, terör ve zulümler altında sarsılan, savrulan insanlığın yeniden huzura kavuşması için buradayız. Çünkü insanlık, Batı'nın insafına terk edilemez'' dedi.

Kamalak, MEB Şura Salonu'ndaki ''Uluslararası Erbakan Sempozyumu''nda yaptığı konuşmada, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın her şeyden önce samimi bir mümin ve gerçek bir Müslüman, fikirlerinin ise evrensel olduğunu belirtti.

Erbakan ile 1969'da Kahramanmaraş'ta tanıştığını ve büyük heyecan duyduğunu anlatan Kamalak, ''Bütün mazlumlar Erbakan ismi geçince ayrı bir duyguya kapılıyor, yürekten heyecanlanıyordu. Uzun yolculuklara katlanarak buraya kadar gelişinizin temel sebebi de budur'' dedi.

Kamalak, Erbakan'ın her girişiminin engellenmek istendiğini ancak onun asla yolundan sapmadığını ifade ederek, ''Kurduğu 5 partinin 4'ü hak nizamı savunduğu, hakkı hakim kılmak için çaba sarf ettiği için kapatılmıştır. Elbette bir sürü gerekçeler yazılmıştır. Ancak partilerinin kapatılmasını gerektiren asıl cümle, 'Hakkı savunuyor olması, İslam için mücadele ediyor olması' idi'' diye konuştu.

Müslümanların kurduğu adil nizamın, 11 asır boyunca insanlığa huzur, barış ve saadet getirdiğini dile getiren Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak ne yazık ki son 300 yıl, dünyaya ırkçı emperyalizm hakim olmuştur. İşte bugün bizler İslam aleminin yeniden ayağa kalkması, krizler, buhranlar, terör ve zulümler altında sarsılan, savrulan insanlığın yeniden huzura kavuşması için buradayız. Çünkü insanlık, Batı'nın insafına terk edilemez. Kuvveti ve menfaati hak sebebi sayan bu küresel emperyalizmin insanlığa kan ve gözyaşından başka bir şey veremeyeceği açık bir biçimde olaylarla ispatlanmıştır.''

''Şimdi sıra kapitalizmdedir''

Bütün beşeri sistemlerin çökmeye mahkum olduğunu belirten Kamalak, ''Faşizm çökmüştür, komünizm çökmüştür, şimdi sıra kapitalizmdedir. Elbette küresel emperyalizmin temsilcisi olan kapitalizm de çökecektir'' dedi.

İnsanlığın tek ihtiyacının hak merkezli bir medeniyet olduğunu, İslam'ı engellemek isteyen karanlık güçlerin de boş durmadığını ifade eden Kamalak, ''Dünyanın neresinde bir çatışma, bir savaş bir zulüm varsa, emin olun orası bir İslam ülkesidir'' ifadesini kullandı.

Müslümanların aynı duygu ve düşünceyi paylaşması gerektiğini söyleyen Kamalak, ''Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Acemiyle, Sünnisiyle, Şiisiyle, aynı karanlık planların hedefleriyiz. Ya bir oluruz ya da mahvoluruz'' şeklinde konuştu.

Yaşananların merhum Necmettin Erbakan'ın mücadelesinin ne kadar anlamlı ve ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gösterdiğini anlatan Kamalak, konuşmasını şöyle tamamladı:

''D-8 oluşumu bunun en güzel örneğidir. Her şeye rağmen ümitvarız. Çölde haritasız, okyanusta pusulasız değiliz. Çözüm de vardır, çare de vardır. Adı ise 'İttihad-ı İslam'dır. Yani İslam birliğidir. Erbakan Hocamız bütün ömrünü bunun için harcamıştır. Çeşitli İslam ülkelerinden buraya gelen gönüldaşlarım, her biriniz ülkenizin sınırına bir bakınız, o sınırları sizler çizmediniz, bizler çizmedik. İslam'ı yok etmek isteyen küresel emperyalistler çizdi. Halbuki bizler kardeşleriz. Bir araya gelmemiz lazım. Çünkü bir olmamız için o kadar çok sebep var ki Rabbimiz birdir, kitabımız birdir, kıblemiz bir. Müslümanların bir araya gelmelerinden başka çare var mı? En kısa zamanda İslam birliğinin kurulması temennisiyle hepinizi selamlıyorum.''

Sempozyuma, Tunus'tan Nahda Hareketi Lideri Raşid El Gannuşi, Mısır'dan Müslüman Kardeşler Genel Başkanı Prof. Dr. Muhammed Bedii, Pakistan'dan Cemaat-i İslami Genel Başkanı Seyyid Münevveh Hasan, Malezya'dan İslam Partisi Genel Başkanı Abdulhadi Avang, Kuveyt'ten Uluslararası Öğrenci Birliği Genel Sekreteri Mustafa Tahhan'ın yanı sıra Filistin, Moritanya, Yemen, Irak, Sudan, Ürdün, Tacikistan, Somali, Cezayir ve Lübnan'dan temsilciler katıldı.

''Yeni Bir Dünya ve Erbakan'', ''Erbakan ve İslam Dünyası'nın Uyanışı'', ''Erbakan'ın İslam Dünyasına Hizmetleri'', ''Erbakan'ı anlamak'', ''Akademik Çalışmalarda Erbakan'', ''Erbakan ve İslam Birliği'' ve ''Mevcut Dünya Düzeni ve Erbakan'' başlıklarının ele alınacağı sempozyum yarın sona erecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dua, Arapça ve araba... Ali Erbaş'tan iddialara ilişkin açıklama!
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak