Gülen'in karakutusu: Planlar ters tepti

Fethullah Gülen’in karakutusu olan gazeteci Nurettin Veren paralel yapının hain planlarını anlattı..

Gülen'in karakutusu: Planlar ters tepti
Gülen'in karakutusu: Planlar ters tepti
GİRİŞ 03.07.2015 11:21 GÜNCELLEME 03.07.2015 11:54
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Fethullah Gülen'in karakutusu, sağkolu gazeteci Nurettin Veren, paralel yapının doğuşunu ve devleti nasıl ele geçirmeye çalıştığını ölüm tehditlerine rağmen anlattı.

Nurettin Veren  paralel örgüt lideri Gülen'in Amerika’nın güdümünde olduğunu şu sözlerle anlattı: "Bizi farkında olmadan ABD sempatizanı haline getirdi. ‘ABD taraftarlığı yapmakta fayda vardır’ deyip cemaate aşılardı. ‘Ankara'nın şerrinden ABD’nin şefaatine sığınırız' derdi."

İşte Veren’in tespitleriyle bir başka Gülen: 

SİYASİLERLE TANIŞTIRDIM 

“Hizmet hareketi başlangıçta millet devlet işbirliğiyle, vatan bayrak din iman düşüncesiyle, milyonlarca vatan evladının kendi özverisiyle ortaya koyduğu milli bir birikimdi. Emekli insanların maaşlarıyla verdiği pek çok katkılar vardı. Bunun dışında bizzat benim cemaatle tanıştırdığım siyasiler vardı. Örneğin Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Bülent Ecevit gibi isimleri ben cemaatle tanıştırdım. Cemaatin büyüyüp gelişmesinde onların da çok büyük katkıları oldu. Bütün bu kazanımların ve birikimlerin bir şahsa izafe edilerek onun adıyla özdeşleşip bir ‘Gülen İmparatorluğu’ haline dönmesi, dünya siyasetine ticaretine alet edilmesi ve yabancı servislere ciro edilerek ajan borsası haline döndürülmesi beni bu kutsal milli davanın korunup, kollanması için vazifeye atılmaya mecbur etti. 

TÜRKİYE DÜŞMANI

9 yıllık suskunluğumun ardından ülkemizin geldiği noktayı görüyorum. AK Parti’nin 3 iktidar döneminde Türkiye’ye kazandırdığı ekonomik istikrar gözardı edilemez. Yine ilk defa milli iradenin yeni halkın oylarıyla bir cumhurbaşkanının seçilmesi demokrasimiz adına önemli gelişmedir. Ülkemizin İtalya ve Fransa’yı sollayıp bir güce ulaşacağı aşamada cemaat eliyle ateş çemberi içerisine alınarak tökezlettirilmek isteniyor. Bu bir nankörlüktür.” 

İHTİŞAMLI YAŞAMAYI SEVER

“Gülen'e 1980'li yıllarda İlhan İşbilen tarafından Opel Senatör marka 3 ton ağırlığında zırhlı bir araç aldırdı. Yamanlar Kolejindeyken aldırdığı masaj koltuğu ise bir otomobil fiyatına eşdeğerdi. İzmir'deki benim arkadaşım Hüseyin Başaran’ın oğlu Esat Bin Zürare Başaran’ın yaptığı açıklama ise yaşananları tüm çıplaklığıyla ortaya koydu. Masaj için ayda 150 bin dolar. Bunun gibi pek çok farklı konular var. On binlerce kişinin ‘Umre’ye gideceğine Gülen'i ziyarete gidin’ denildiğini duyuyoruz ve görüyoruz. Türkiye'de İstanbul'dan Ankara'ya gidemeyecek fakir insanların Fethullah Gülen'in masraflarını üstlenerek ABD’ye davet edildiğini ve taşındığını da biliyoruz. On binlerce insanın ABD'ye gidip orada iki üç ay kalmasının ne kadar bir bütçe çıkaracağı hesaplanırsa ortaya çıkan rakam dudak uçuklatır. Sayın Cumhurbaşkanımıza 289 tane dava açtı. Bununla da kalmayarak Türkiye'deki bütün gazetecilere binlerce dava açarak ne derece büyük bir hukuk ve parasal güce sahip olduğunu herkesin görmesi lazımdır.” 

PLANLARI TERS  TEPTİ 

“İkinci merhalede amacı iftiralarla 4 bakanın köşeye sıkıştırıp onları Erdoğan'ın aleyhinde itirafçılar haline getirmek ve onu istifaya zorlamaktı. Gülen bu planı devlet kurumlarına sızan ekibiyle uyguladı. Devletin kurumlarına gizlice elemanlarını yerleştirdi. İlahi adalet ki planı ters tepti.” 

KÜRTLERi SEVMEZ 

“Gülen, Kürtleri hiç sevmez. Kardeşlikten bahseder ama onu yakından tanıyanlar bunu bilir. Fakat daha önceki stratejilerinde olduğu bu cenahı da kullanmak istemektedir. Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı uğruna herkesle işbirliği yapmaktan bile çekinmez, çekinmedi. Bu da yeterli olmayınca milletvekili seçimlerinde din ve İslam'a karşı büyük hakaretlerde bulunan HDP ve PKK’nın yanında bile yer aldı. Bu amacını açıkça deklare etti. Ve hükümete, AK Parti’ye çok çirkin yakıştırmalarda bulundu.” 

Akşam

YORUMLAR 103
  • diriliş 8 yıl önce Şikayet Et
    Nurettin veren i paralel operasyon ları hiç başlamadan 2011 yılında ramazan ayında dinlemiştim etkilendim doğru söylemiş olabilir miki diye düşünüyordum evet doğru muş yani cia dır.
    Cevapla
  • Hüsük 8 yıl önce Şikayet Et
    SAmanın tirajına bakın anlarsınız durumu
    Cevapla
  • hoca 8 yıl önce Şikayet Et
    İnsaf adam öğretmen maaşıyla ta Avustralya'ya gidiyor. ABD'ye gidiyor. Kimi kandırıyorsunuz. Biz farklı bir şehri ziyaret bile 10 defa hesap kitap yaparak gidiyoruz.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Fetö ile hala Allah rızası cumleleri yazılıyor sa ne denir ki
    Cevapla
  • bahattin 8 yıl önce Şikayet Et
    en sonun da çete teke düşecektir vicdanı olanlar doğruyu bulup ülkesine ihanet ten vaz geçecektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti