Sınır ötesinden gelen kurşun ağır yaraladı

İç karışıklıkların sürdüğü Suriye'nin Halep kentine bağlı Jarabulus ilçesinde ateşlenen bir silahtan çıkan kurşun, sınırı aşarak Gaziantep'in Karkamış ilçesinde sınır hattındaki tarlasında çalışan Aysel Yılmaz'a isabet etti.

GİRİŞ 03.09.2013 14:41 GÜNCELLEME 03.09.2013 15:38

 Ağır yaralanan kadın hastaneye götürülürken, sınır hattında önlemler arttırıldı.

Suriye'nin Jarabulus ilçesinde, sabah saatlerinde çatışma çıktı. Jarabulus'ta silah seslerinin duyulmasının ardından Karkamış'ta da tedirginlik yaşandı. Güvenlik güçleri ise sınır hattında uzun namlulu tüfeklerle ve zırhlı araçlarla önlem aldı. Çatışmalar sırasında ateşlenen silahlardan çıkan kurşunlar, Türkiye sınırına yakın bölgede bulunan Suriye uyruklu 3 kişinin yaralanmasına neden olurken, sınırı aşan bir kurşun ise tarlada çalışan Aysel Yılmaz'ın (56) göğüs bölgesine isabet etti. Yaralanan kadın, yakınları tarafından Nizip Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralı 3 Suriyeli de sınırdan geçirilerek hastaneye götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Aysel Yılmaz, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Yılmaz'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Sınır hattında önlem alan güvenlik güçleri ise vatandaşlara, sınırdan uzaklaşmaları için uyarı anonsları yaptı.

Sınırda hedef şaşıran 4 mermi eve isabet etti

Suriye'nin Rasulayn ilçesinde yaşanan iç çatışmalardan seken mermiler, Ceylanpınar ilçesinde bir eve isabet etti.

Rasulayn'da dün gece PYD ve El Nusra arasında yaşanan çatışmalarda seken mermilerden dördü, Ceylanpınar ilçesi Aydınlık Mahallesi'nde bulunan bir eve isabet etti. Evin oturma odasına isabet eden mermiler küçük çaplı hasara yol açarken, ev sahibi Fahri Turan, çatışmaların bir an önce son bulması için yetkililerden yardım istedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak