10 gündür su verilmeyen mahalleli isyan etti

Bingöl'de 10 gündür suların akmadığı Bahçelievler Mahallesi'nde oturanlar, çok zor durumda kaldıklarını belirterek, 1 saat yol kapatma eylemi yaptı.

10 gündür su verilmeyen mahalleli isyan etti
10 gündür su verilmeyen mahalleli isyan etti
GİRİŞ 07.10.2013 16:25 GÜNCELLEME 07.10.2013 16:25

Bahçelievler Mahallesi'nde 10 gündür suların akmaması üzerine mahalle sakinleri, taş, beton ve kalaslarla yolu trafiği kapatarak eylem yaptı. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu protestocular, çok zor durumda kaldıklarını belirtip, bir an önce sorunlarının çözülmesini istedi. Mahalle sakinlerinden Güllü Budraç, "Sesimizi duyurmak amacıyla yolu kapattık. Bu yolların ve suyun durumdan dolayı çocuğum ve ben astım hastası olduk; raporlarla ben kanıtlayabilirim.

Lavabolarımız, mutfaklarımız ve banyolarımıza girilmez hale geldi. Ben çocuğumun saçını ıslak mendille silip okula yollayan bir insanım. Bunu da söyleyeyim; okullarımızda bile su akmıyor. Bu sorunumuz büyük olduğu için sesimizi duyurmak için yol kapattık. Artık bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

Mahalle sakinleri yaklaşık 1 saat sonra yolu trafiğe açtı. Bingöl Belediyesi yetkilileri ise mahallede altyapı çalışması yapıldığını ve su borularının değiştiğini belirterek, "Bu yüzden su verilemiyor. En kısa zamanda çalışmalar tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi