6 yaşında 9 kez ameliyat oldu

Bursa'da, "En fazla 3 ay yaşar" denilirken yürümeyi başaran doğuştan omurilik felci hastası 6 yaşındaki erkek çocuğu, 9 kez ameliyat edildi.

6 yaşında 9 kez ameliyat oldu
6 yaşında 9 kez ameliyat oldu
GİRİŞ 21.02.2014 11:33 GÜNCELLEME 21.02.2014 11:33

 Vücuduna manyetik rod (dışarıdan müdahale edilebilen metal hidrolik çubuk) takılan çocuk, bu sayede 11 yaşına kadar cerrahi operasyon geçirmeyecek.

Omurilik felci hastası Yücehan Kermen'in (6) annesi Pembe Kermen (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun ilk ameliyatını 14 aylıkken İstanbul'da geçirdiğini söyledi.

İlk operasyona rağmen C harfi şeklindeki vücudunda sol tarafa dönük yüzde 96 oranında eğrilik bulunan oğlunun bu rahatsızlığının, kalbi, böbreği ve akciğerine baskı yaptığını belirten Kermen, "En fazla 3 ay yaşar" denilirken yürümeyi başararak doktorlarını şaşırttığını anlattı.

Ameliyat masraflarını bir vakfın üstlendiği bilgisini veren Kermen, şöyle devam etti:

"Oğlum 28 saat ameliyat masasında kaldı. Ameliyat 3'e bölündü. O zaman oğlumun vücuduna 22 vida konuldu, platinler takıldı. Bu ameliyattan sonra vücudu uzun bir süre alçıda kaldı. Sürekli İstanbul'a kontrollere gittik. Bu süreçte sırtında yaralar çıktı. Bu da bizim için ciddi mali külfet oluşturdu ancak çok şükür vücudu yüzde 96 eğri olan oğlum şimdi tamamen düzeldi. Vidalar ve platinler takıldı ve vücudunun gelişmesi, boyunun uzaması için operasyonlar geçirdi."

Oğlunun 8 operasyon daha geçirdiğini dile getiren Kermen, bu süreçte maddi sorunlar yaşadıklarını bildirdi. Kermen, çevrelerinden gördükleri yardımlara rağmen masrafların bir bölümünü karşılayabilmek için Bursa'daki 3 katlı evlerini satıp Mudanya ilçesinde küçük bir daire alarak buraya yerleştiklerini dile getirdi.

"Hep fizik tedavi görmek zorunda"

Oğlunun en son geçen ay ameliyat edildiğini, vücudundaki platin ve vidalar sökülerek yerine manyetik rod takıldığını aktaran Kermen, "Bu cihaz sayesinde artık açık ameliyat olmayacak. Yine operasyonlar geçirecek ama vücudu kesilmeyecek. 11 yaşına kadar vücut gelişimini sağlayacak bu cihaz, boy uzamasına göre dışarıdan ayarlanacak" ifadesini kullandı.

Kermen, tedavi sürecinin bitmediğini ve iki ayda bir İstanbul'a gitmek zorunda olduklarını belirtti.

Omurilik hastalarında ergenlik döneminde sıkıntılar yaşanabildiğine dikkati çeken Kermen, şunları kaydetti:

"Yücehan omurilik hastası olduğu için maalesef problemleri çok, tuvalet sorunları falan var. Hep fizik tedavi görmek zorunda. Açıkçası Yücehan ile bu yola baş koyduk. Maddi ve manevi olarak destek olan çok insan var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ama maalesef Yücehan'ın tedavisi bitmiş değil. Tedavinin bitimine kadar destek bekliyoruz. Eşim kredi çekti. Emekli maaşı var ve bu da krediye kesiliyor. O derece sıkıntıda halimiz. Duyan, bilen, kocaman yüreği olan herkesten yine yardım bekliyoruz."

Pembe Kermen, ayrıca oğlunun eğitimi için hayırseverlerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'