Her gün bu hataları yapıyoruz! İşte, doğru bilinen yanlışlar...

Sağlıklı olduğunu düşünerek hayat rutinimize dahil ettiğimiz bu alışkanlıklar; bize yarardan çok zarar olarak geri dönüyor. İşte, diş fırçalamaktan duşa kadar; sağlık için yaptığımız ama bize zarar veren o doğru bilinen yanlışlar...

Her gün bu hataları yapıyoruz! İşte, doğru bilinen yanlışlar...
Her gün bu hataları yapıyoruz! İşte, doğru bilinen yanlışlar...
GİRİŞ 21.10.2017 09:39 GÜNCELLEME 21.10.2017 09:42

Bakımlı ve sağlıklı bir insan normal şartlarda sabah uyanır işe, okula gitmek için hazırlanmaya koyulur. Her sabah ilk iş duş alınır, diş fırçalanır vs. Peki, yaptığımız bu hareketlerin aslında vücuda ciddi zararlar verdiğini biliyor muydunuz? İşte, uzmanların araştırmaları sonucu ortaya çıkarılan ve hepimizin defalarca yaptığı o hatalar...

Her gün duş almak;

Kişisel temizliğine özen gösteren herkes, uyanır uyanmaz güne soluğu duşta alırlar. İşte bu büyük bir hata. Bu yanlışı gözler önüne seren Ünlü dermatolog Nick Lowe, her gün ılık suyla duş almanın kuru ve çatlaklar dolu bir cilde sahip olmanıza neden olduğunu ileri sürüyor. İdeal duş sıklığının ise haftada 1-2 kez olduğunu söylüyor.

duş almak

Yemeğin hemen ardından diş fırçalamak;

Yemek kalıntılarıyla beraber dişlerde oluşan plak, taş ve çürükleri engellemek için yemek yedikten hemen sonra diş fırçalamaya koşarız. Aynı zamanda sabah uyanır uyanmaz dışarı çıkacağımız için dişlerimizi fırçalarız. Bu iki durum da büyük birer hata. Nedeni ise bu vakitlerde diş minesini hassas ve savunmasız olmasıdır. Tekrar diş fırçası ve macunla yapacağımız bu baskı diş minesine zarar verir. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, yemek yedikten 30 dakika sonra dişlerin fırçalanması tavsiye ediliyor.

diş fırçalamak

Olur olmaz alınan vitamin hapları;

Doktor kontrolü dışında kuvvetli olmak, bağışıklığı kuvvetlendirmek adına alınan vitamin hapları sanılanın aksine vücut sağlığı için büyük risk taşıyor. Bunun nedeni vitaminlerin vücutta depolanarak, ileride sağlık sorunlarının baş göstermesine sebep olabilmesidir. Vitamin ve mineral takviyelerinin daha ziyade doktor kontrolü ve tahliller sonucu kullanılmasında fayda vardır. 

vitamin hapları

Yemekten sonra uyumak;

Her iki kişiden biri yediği yemekten sonra bir miktar kestirir ve ya gece geç vakitte yatmadan evvel bir şeyler atıştırır. Bu da çok büyük bir hatadır ki yemekten sonra yatmak; metabolizmayı yavaşlatır, hızlı kilo alımına ve reflüye neden olur. Bu nedenle de gece yatmadan en az 3-4 saat evvel yemekle arayı açmak gerekiyor. 

yemekten sonra uyumak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!