Kilo nasıl verilir? Fazla kilolardan kurtulmanın en basit yolları…

Yaş grubu ve cinsiyet fark etmeksizin hemen herkesin genel problemi olan fazla kilolardan kurtulmak adına birtakım yağ yıkımını artırıcı, metabolizmayı hızlandırıcı yöntemler bulunur. Sağlıklı kalabilmek, estetik açıdan güzel bir görünün sağlayabilmek için kilo nasıl verilir? Fazla kilolardan kurtulmanın en basit yolları!

Kilo nasıl verilir? Fazla kilolardan kurtulmanın en basit yolları…
Kilo nasıl verilir? Fazla kilolardan kurtulmanın en basit yolları…
GİRİŞ 20.12.2018 11:00 GÜNCELLEME 20.12.2018 22:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gerek toplumuzda gerekse dünyanın pek çok bölgesinde hemen herkesin yaşadığı en büyük sağlık problemlerinin başını çeken fazla kilolar, bazen genetik etkenlerden kaynaklanabildiği çoğu zamanda konuya ilişkin gerekli hassasiyetin gösterilmemesinden kaynaklı olabilmektedir. Başlıca, sağlıklı olmayan ve düzensiz bir beslenme şeklini tercih etmek, yeterli ölçüde hareket etmemek, uyku düzensizliği (çok geç yatmak, az uyumak) gibi faktörler kilo almaya davetiye çıkarmaktadır. Fakat, size özel derlediğimiz fazla kilolardan kurtulmanın en basit yolları sayesinde, hem yağ yakımını hızlandırıp kilo vermeyi destekleyeceksiniz hem de metabolizmanızı hızlandırarak fazla kilo almanın önüne geçebileceksiniz. Peki, her yaş grubuna ve cinsiyete sahip kişilerin yaşantılarının her döneminde sıklıkla araştırma konusu haline getirdiği kilo nasıl verilir?

 

 

Öncelikle belirtmek gerekir ki, fazla kilolarınızdan kurtulmadığınız takdirde estetik açıdan görüntünüze zarar verip sizi psikolojik anlamda büyük bir sıkıntıya düşürebilmenin yanı sıra sağlığınız açısından da tehdit unsuru oluşturmakta ve hatta pek çok ciddi hastalığın oluşumuna zemin hazırlayabilmektedir. Bu nedenle kilo vermek için ilk etapta iradeli, istikrarlı, istekli ve sabırlı olmanız, hedefinize zaman içerisinde başarıyla ulaşmanıza olanak sağlayacaktır. İşte, fazla kilolardan kurtulmanın en basit yolları...

FAZLA KİLOLARDAN KURTULMANIN EN BASİT YOLLARI...

 

 

Her gün 1.5 – 2 litre su içmeyi alışkanlık haline getirin. Gün içinde düzenli olarak tüketeceğiniz su metabolizmanızı hızlandırmak gibi önemli bir işlev üstleniyor. Ancak bu özelliğinden faydalanmak için suyu gün içine yayarak içmeniz şart. 

Yavaş yemek hem sindirimi kolaylaştırarak midenizin şişmesine ve kan şekerinizin hızlı yükselmesine mâni olur hem de daha kolay bir şekilde ve daha az bir besin ile doymanızı sağlar. Bir lokmayı en az 10 kez çiğneyerek tüketirseniz yılda 3-4 kiloyu fark etmeden verebilirsiniz.

Gece 23:00-04:00 saatleri arasında uyunduğu zaman vücudumuz kendini yeniliyor ve gün içerisinde 201 kalori daha az enerji alıyoruz. Bu durum gün içerisindeki enerji seviyemizi olumlu etkiliyor.

kilo nasıl verilir

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra yapılan fiziksel aktiviteler de fazla kilolardan kurtulmayı hızlandıracaktır. Günde en az bir saat tempolu yürüyüş kişinin sağlıklı kilo vermesini hem de kendisini iyi hissetmesini sağlayacaktır. 

Zamanınızı spor salonuna gitmeye ayırmıyorsanız gün içinde daha hareketli olmak için çaba sarf etmeniz gerekiyor. İşe yürüyerek gitmek, gideceğiniz bir yere otobüsten daha erken inip ya da arabayı uzağa park edip yürümek, asansör yerine merdivenleri tercih etmek, kalori yakmanın en basit yolları.

Yeşil çayda bol bulunan kateşinler yağ yakımını hızlandırmakta ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla günde bir fincan yeşil çay içmenizde yarar var. Kahvedeki kafein de tıpkı kateşinler gibi güçlü bir metabolizma aktivatörü. Kahve tüketirken dikkat etmeniz gereken nokta ise şu, kremalı ağır kahveler yerine şekersiz ve sütsüz filtre kahve tercih edin.

fazla kilolardan kurtulmanın en basit yolları ve yöntemleri

Kahvaltı yaparak güne başlamak, konsantrasyonu ve gün içerisindeki performansın verimliliğini artırır. Diğer öğünlere kadar iştah kontrolü sağlar. Böylece öğünler arasında da gereksiz kalori alımlarını azaltır.

Kilonun kontrol edilmesine en çok destek veren faktörler arasında ara öğünler ilk sırada yer alıyor. Günlük beslenmenin 3 ana ve 3 ara olmak üzere toplamda 6 öğün olması gerekiyor. Bu şekilde kan şekeri de dengede kalarak ani acıkmaların önüne geçiliyor. Sabah yapılan tek öğünden sonra gün boyu bir şey yemeyip akşam tek bir öğünde fazla yemek yemek, metabolizma hızını düşürerek kilo vermeyi zorlaştırıyor. 

Gelişmekte olan ülkemizde birçok insan günlük alması gereken proteinin çok çok altında besleniyor. Kişi kilo başına 0.8-1.0 gr protein almalıdır, bu da 70 kilo bir birey için 56 gram protein anlamına gelir. Proteinin çok iyi iştah bastırıcı özelliği vardır, ayrıca protein sindirilirken enerji harcandığından metabolizmanızı hızlandırmaya ve fazla kilolardan kurtulmanıza ve zayıflamanıza yardımcı olur.

nasıl kilo veririm, zayıflamak, metabolizma, yağ yakımı

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek, yağ yakımını hızlandırmak ve zayıflamak için sağlıklı yağlar mutlaka beslenme programında yer almalıdır. Doymuş hayvansal yağların alımının azaltılması, tekli ve çoklu doymamış yağların tercih edilmesi gerekiyor. Tekli ve çoklu doymamış yağlar; avokado, fındık, ceviz, zeytinyağı ve balık gibi besinlerde bulunuyor.

Prebiyotik besinler, kilo kontrolüne yardımcı olan bazı iyi bakterilerin büyümesini ve aktivitesini uyarırlar. Prebiyotik lif birçok meyve ve sebzede, özellikle hindiba kökü, enginar, soğan, sarımsak, kuşkonmaz, pırasa, muz, avokado ve yulaf, arpa gibi tahıllarda bulunur. Bu nedenle kilo vermek, fazla kilolardan kurtulmak ve zayıflamak istiyorsanız prebiyotik besinlere ağırlık vermelisiniz.

Yapılan en önemli beslenme hatalarından biri de yemeklerde çok tuz kullanmak. Birçok kişi, sanılanın aksine tuz ihtiyaçlarının geldiğini düşünerek besinlere tuz ekler. Aslında besinlerle birlikte günlük tuz alımınızı karşılamış olursunuz. Unutmayın 1 gram tuz vücutta yaklaşık 200–250 ml. su tutar. Bu bağlamda kilo vermek ve fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız vücuda yeterli miktarda kullanmanız ve aşırıya kaçmamanız gerekmektedir.

Diyet yaptığınız dönemde şekeri tamamen hayatınızdan çıkarın. Satın aldığınız soslar, dondurulmuş yiyecekler, ekmekler ve bunun gibi pek çok gıdanın içerisinde gizli şeker bulunur. Bu yüzden yiyeceklerinizi satın almadan önce mutlaka içerisindekileri okuyun. Böylece kilo kontrolünüzü sağlayabilecek, zayıflayabilecek ve fazla kilolarınızın en basit şekilde önüne geçebileceksiniz.

Tüm bunların yanı sıra dürümler, pilavlar ve yediğimiz o güzel etli yemekleri düşünün bütün o besinler midemizde sadece % 10- 15 oranında bir alanı kaplıyor. Fakat sağlıklı sebze ve meyveler midemizin doluluk oranını neredeyse % 100' e kadar çıkarabiliyor. Tokluk hissi veren bu besinleri bol bol tüketerek daha sağlıklı kalori yakabilir, metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Nasıl kilo veririm, kilo vermenin yolları ve yöntemleri nelerdir sorusuna yanıt arayanlar için, yanınızda sağlıklı atıştırmalıklar taşıdığınızda ara öğünlerinizi atlamazsınız. Bu da uzun süre aç kalmamanızı, dolayısıyla kan şekerinizin düşmemesini sağlar. Ayrıca ara öğünlerinizi düzenli şekilde yaptığınızda metabolizmanız daha hızlı çalışır ve açlık krizleri yaşamadığınız için zararlı besinlere daha az yönelirsiniz.

Fazla kilolardan kurtulmak ve kilo vermek için besinlerin hazırlama ve pişirme şekli de çok önemlidir. Kalori yakmak, metabolizmayı hızlandırmak ve yağ yakımını artırmak istediğiniz dönemde asla kızarmış yiyecekler yemeyin. Her gün mutlaka 2-3 porsiyon taze meyve yiyin. Taze meyvedeki enzimler, vitaminler metabolizmanızı hızlandırır.

Nasıl kilo veririm, kilo vermenin yolları ve yöntemleri neler sorusuna verilebilecek bir diğer yanıt ise; Rafine tahıllar yerine tam tahılları kullanın. Tam tahıllar, rafine edilmiş beyaz un ile yapılmış ürünlere göre lif, B grubu vitaminler, demir, magnezyum ve manganez açısından daha zengindir. Tam tahıllardaki lif, tip2 diyabet, kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltmaktadır. Aynı zamanda kilo kontrolünüzü dengeleyecek ve fazla kilolarınızın önüne geçecektir.

Zayıflayabilmek ve kilo verebilmek için günlük alınan kalori miktarının harcanan kalori miktarından az olması gerekmektedir. Kişinin bu miktarları saptayabilmesi ve kontrol edebilmesi için de günlük besin tüketim kaydı tutması önerilir. Yapılan yanlışları, öğünlerdeki besin dağılımını eksik veya fazla olarak somut şekilde görülmesini sağlar. 

Kilo vermek, zayıflamak ve fazla kilolardan kurtulmak için baharat tüketimine özen gösterin. Kırmızı biber gibi baharatlı gıdalar, capsaicin adı verilen ve metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırıp, iştahınızı azaltabilecek bir madde içerir.

YORUMLAR 1
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    zayıflamak isteyenler ....yağsız ve kaymaksız yoğurt,salatalık,ekmek yerine kepekli galeta ve kepek makarnası,kepekli pirinç,meyvelerden armut,ekşi elma ,bilhassa kiraz zamanı bol bol kiraz yesin ,çok faydasını görecekler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!