İncirin faydaları neler? Kuru ve yaş incirin mucizevi yararları...

Yaz mevsimi sonu meyvesi olan kuru ve yaş incirin insan vücuduna olan faydaları saymakla bitmiyor. İncir, içerdiği lifler, vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla vücudunuzun doğal koruyucusudur. Peki incirin faydaları neler?

İncirin faydaları neler? Kuru ve yaş incirin mucizevi yararları...
İncirin faydaları neler? Kuru ve yaş incirin mucizevi yararları...
GİRİŞ 21.10.2020 15:58 GÜNCELLEME 21.10.2020 15:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bulunduğumuz zaman diliminde yetişen incir, içerdiği lifler, vitaminler, mineraller, antioksidanlar, vücudunuzun doğal koruyucusu niteliğindedir. Ayrıca potasyum kaynağı olması, sodyum ve magnezyum içermesi, zengin bir C vitamini deposu olmasının yanında B3, B6, B2, K vitaminlerini de çok fazla içermesi nedeniyle vücudunuzda bir çok hastalığa karşı doğal bir savunma mekanizması oluşturmaktadır. İncir birçok besine göre çok az miktarda yağ içermesi sayesinde özellikle kalp sağlığına katkısı yadsınamaz. Ayrıca incir meyvesinin az miktarda kalori içermesine rağmen yüksek enerji kaynağı olması zayıflamak isteyenler ve sağlıklı bir şekilde kilolarını korumak isteyenler için çok önemli bir besin ve enerji kaynağıdır.  Sindirim sorunu yaşayan kişilerde sindirimi kolaylaştırıyor. İncir düşük kalorili bir meyvedir. Bu yüzden diyet listelerinde mutlaka yer almaktadır. Yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıklarını önleyici özelliği bulunmaktadır. Kabızlık ve sindirim sorunu yaşayan kişilerin incir tüketmesi sindirim sorunlarına çözüm olacaktır. Diyabet hastalarının yiyecek listesinde yer alabilecek bir meyve olacaktır. Kemik sağlığı açısından da önemli yere sahiptir. İçerisindeki kalsiyum kemiklerin güçlenmesinde yardımcı olmaktadır. Antioksidan bakımından en zengin kuru meyve incirdir. Bu yüzden göz hastalıklarından korunmamıza destek olur. İşte incirin saymakla bitmeyen tüm faydaları…

 

İncirin Faydaları Neler

İNCİRİN FAYDALARI NELER?

 

Kalp Sağlığı:

 İncir meyvesinin faydaları arasında kalp ve damar sağlığını koruması da vardır. İncir meyvesinin yüksek potasyum içeriği, yağ oranının çok az olması ve özellikle kalsiyum içeriğinin bir çok besine göre oldukça fazla olması kalp ve damar sağlığını koruduğu gibi damar sertleşmesini önleyerek kalbin yağlanmasına karşın kalp zarını destekler.

Alzheimer Riski:

Amerika ve Avusturalya üniversiteleri tarafından yapılan araştırmalara göre incir, yaşlanmış olan insanların inflamatuar sitokinlerini azaltabildiğini ortaya koymuşlardır. Bu da Alzheimer hastalığının riskini azaltmada oldukça etkilidir. Bu yüzden haftada bir çok kez incir tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

Kanseri Önler:

İncirin içerisinde lif, meme kanserini önlediği söylenmektedir. Menopoz geçiren kadınların hormon dengesi dalgalanma göstermektedir. Bu hormonlar bağışıklık sistemini kötü etkiler ve bu durumda antioksidanların serbest radikallerle savaşma kabiliyetini düşürür. İncirler, vücuda lif sağlayarak ekstradan bir savunma hattı oluştururlar. 

Saç ve Cilt Sağlığı:

Güçlü bir antioksidan özelliğine sahip olan incir, cilt sağlığı açısından oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Cilde uygulanan taze incir, cildin beslenmesini ve temizlenmesine yardımcı olur. Yaşlılık karşıtı olarak bilinen incir, cilt sağlığını koruyarak akne ve sivilce gibi cilt sorunlarına karşı da oldukça etkilidir.

Akne problemi yaşayan kişiler, püre kıvamına getirdikleri taze inciri ciltlerine uygulayarak yaklaşık 20 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile durulayınız. Bu maske ile cildinizin daha parlak ve pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz.

Birçok kozmetik ürünün içeriğinde ve özellikle şampuanların içeriğinde sıkça kullanılan incir, saç sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Saç köklerini besleyen ve saç derisini koruyan incir, içeriğindeki magnezyum oranı ile saç sağlığına önemli bir katkıda bulunur.

Kemik ve İskelet Sistemi Sağlığı:

İncir meyvesinin bol miktarda K vitamini içermesi ve kalsiyum minareli bakımından oldukça zengin olması doğrudan kemik sağlığın ve dolaylı olarak da iskelet ve kas sisteminin sağlıklı olmasını sağlar. Kemik dokularının güçlendirilmesi ve korunması için gerekli olan kalsiyumu içermesi İncir meyvesinin faydaları arasında yer alır.

İncirin Yararları

Bronşit ve Astım:

İncirin yapraklarının tadı çok kötü olsa da, yapraklardaki doğal kimyasallar çay olarak tüketildiğinde bronşit gibi hastalıklara oldukça iyi gelmektedir. Ayrıca astıma da iyi gelen bu çay, astım semptomlarını önler ve azaltır.

Sindirim Sistemi Sağlığı:

İncir çok fazla lifli yapıya sahip olması ve bağırsakları çalıştırması ile bağırsak sağlığınızı korur. Özellikle aşırı kilolu olanlarda ve hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olan bireylerde bağırsak tembelliği kaynaklı oluşan kabızlık rahatsızlığına şifa olan ve kabızlığı önleyen incir çok fazla tüketildiğinde da ishal olmanıza neden olabilir.

Tansiyonu Düzenler:

Kan basıncı bozukluklarından meydana gelen tansiyon rahatsızlığı kontrol altına alınmadığında felç gibi riskli rahatsızlıklara yol açabileceği gibi ölüm ile de sonuçlanabilir. Bu nedenle tansiyonun düzenlenmesi ve kan basınç değerinin kontrol altına alınması için özellikle kurutulmuş incir tüketilmesi gereklidir. İncir içerisinde yer alan potasyum ve B 3 vitamini tansiyon sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.

Hafızayı Güçlendirir:

Düzenli ve sağlıklı bir şekilde beslenmek bir çok hastalığı engellediği gibi, beynin de beslenmesi ve gelişmesi gerekir. Günde bir kaç tane incir yemek hafızanızı oldukça güçlendirecektir.

Bağışıklık Sistemi: 

İncir içerdiği antioksidan mineralleri sayesinde bağışıklık sisteminizin güçlü olmasını sağladığı gibi vücudunuzda ve cildinizde oluşan toksinlerden kurtulmanızı da sağlar. Özellikle 40 yaş üzeri insanların cildinde oluşan ve oluşacak ölü hücreleri önlemek ve vücuttan atmak için incir tüketmeniz gereklidir.

Kuru İncirin Faydaları

KURU İNCİRİN FAYDALARI

Yaş incir kadar güneşte kurutulmuş olan kuru incir meyvesinin faydaları saymakla bitmez. Kurutulmuş incir meyvesinin vitaminlerini ve minerallerini saklaması ve antioksidanlarını muhafaza etmesi tüketildiğinde faydalı olmasını sağlar. Bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:

- Kuru incir lif oranı bakımından yaş incire göre daha fazla life sahiptir. Bu özelliği sayesinde sindirim sistemi sağlığını korur ve bağırsak tembelliği rahatsızlığına yakalanmanızı önler.

- İncir çok iyi bir antioksidan kaynağı olduğu için kanser hücrelerinin oluşumuna engel olduğu gibi bağışıklık sisteminizin güçlü olmasını sağlar.

- İncir vücudunuzun sodyum ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynar. İncir sodyum oranını sağlayarak hiper tansiyon rahatsızlığına yakalanmanızı önler. İncir tansiyonunuzu ve kan basıncınızı da düzenleyerek sağlığınızı korumanızda yararlı olur.

- Kuru incir meyvesinin faydaları arasında demir oranının fazla olmasına bağlı vücudun demir ihtiyacının karşılanması da vardır.

- Kuru incir kanserli hücrelerin yayılmasını yavaşlattığı için kanser hastalarına doğal tıp olarak tavsiye edilmektedir.

- İncir meyvesindeki yağ oranının az olması ve enerji değerinin yüksek olmasından dolayı zayıflamanıza yardımcı olan kuru incir ayrıca kilonuzu korumanızda da yardımcı olur.

- Vücudunuzda oluşmuş serbest radikaller ile mücadele etmesi gereken antioksidanların doğal yollarla vücudunuza alınmasını sağlayan kuru incir aynı zamanda yıkıma uğramış hücrelerin vücudunuzdan doğal yollarla atılmasını da sağlar.

Kuru İncirin Yararları

YORUMLAR 8
  • Şevval,Semra,Muhsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu harika birşey mucize meyvesi.
    Cevapla
  • berrak 2 yıl önce Şikayet Et
    günde 1 tane yeseniz yeter zaten pahalı olup da her gün kilo kilo yenmeyecek, herşeye paramız var sigara alkol son model cep telefonu vs. arada bir incir mi alamıyor musunuz
    Cevapla
  • ???? 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi
    Cevapla
  • emekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    kilosu 8-12 tl,asgari ücretle gel sen satın alda ye,bakalım.
    Cevapla
  • Ceren 3 yıl önce Şikayet Et
    Sigaraya para yetiyor ama sağlık bozmak ta üstüne yok! Faydalıya para olmaz tabi
    Cevapla
  • Şafii fırat 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok abartıyorsun ,yani bir oturuşta sanki 2 kilo yiyiyorsun . Az ye nefsi körelsin yeter.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    yaa ne diyorsunuz ? şu konuya el atsana sayın modaratör çok yediriyorsunuz bu millete kurusu 70-80 lira kilosu. emekci nin haramileri memlekette fink atıyor patetes ,soğan, fındık zeytin incir ne faydalı ise en iyisi fazlası hası dışarı bağışılık sistemi antioksidan görüyor radikallerden bertaraf oluyor elin gavuru. bizde milleti ilaçla hastahanede tedavi etmeye çalışıyoruz gavurun ilacı ile Türk milleti olarak varlık içinde yokluk çekiyoruz
    Cevapla
  • teoman deprem 3 yıl önce Şikayet Et
    ellerine sağlık kardeşim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...