Sivilce nasıl geçer? İşte sivilceden kurtulmanın etkili yolları!

Ergenlik dönemi itibari ile en yaygın cilt problemlerinin başını çeken sivilce, insanları "sivilce nasıl geçer? sorusunu sormaya itiyor. Başta yüz olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde çıkan sivilcelerden kurtulmak için bitkisel ve kimyasal olmak üzere birçok etkili yöntem bulunuyor. Peki vücuttaki sivilceler nasıl geçer? sivilcelerden kurtulmanın yolları neler? İşte inatçı sivilceleri yok etmenin yolları...

Sivilce nasıl geçer? İşte sivilceden kurtulmanın etkili yolları!
Sivilce nasıl geçer? İşte sivilceden kurtulmanın etkili yolları!
GİRİŞ 05.11.2019 09:36 GÜNCELLEME 05.11.2019 09:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

En yaygın cilt problemlerinden biri olan sivilce, ergenlik döneminden ileriki yaşlara kadar birçok insanın korkulu rüyası oluyor. Çeşitli yöntemlerle başta yüz olmak üzere bitkisel ve kimyasal tedavi yönetimi uygulayan insanlar, çare bulamadıkça her platformda "sivilce nasıl geçer?" soruna cevap arıyor. Peki sivilcelerden kurtulmanın yolları neler? Vücuttaki sivilceler nasıl geçer? İşte inatçı sivilceleri yok etmenin yolları;

 

SİVİLCE NASIL GEÇER?

 

Ergenlik döneminde yoğun olan ve stres kaynaklı ansızın ortaya çıkan sivilce, görünüm itibari ile insanların en büyük sorunları arasında yerini alıyor.

İşte sivilceden kurtulmanın yolları;

1) Aspirin: Her eczaneden kolayca ulaşabileceğiniz aspirin, sivilcelerini geçirmenin etkili yollarından biri. Bir aspirini üç kaşı su ile yumuşatın ve akabinde sivilcenin üzerine sürün. 30 dakikanın ardından kuruyan aspirini pamuk yardımı ile silin ve sürdüğünüz yeri bol su ile yıkayın.

2) Diş macunu: Diş macunu kullanarak sivilcelerinizden etkili bir şekilde kurtulabilirsiniz. Diş macunu yöntemini özellikle yatmadan önce uygulamakta fayda var. Yatmadan önce sivilcenin üzerine diş macunu sürerek yedirin. Sabah kalktığınızda sivilcenin indiğini göreceksiniz. Ayrıca bu işlemi sivilce yok olana kadar her gece uygulayın.

3) Salatalık: İçerisinde barındırdığı bol su ve vitamin sayesinden yüz maskesi olarak ta kullanılan salatalığı sivilcelerinizden kurtulma için de kullanabilirsiniz. Öncelikli olarak bir salatalı rendeleyin. Üzerine bir kaç damla limon suyu ekledikten sonra sivilcenin üzerine sürün ve ardından 15 dakika sonra bölgeyi bol su ile durulayın. İşlem tamam.

4) Aloe Vera: Aloe Vera ile sivilcelerinizi geçirmeniz mümkün. Aloe Vera'yı sivilcenin üzerine uygulayın, cildinizdeki fazla yağı alarak cilt yağ oranını dengeleyen Aloe Vera, sivilcenizin yok olmasına da yardımcı olacaktır.

5) Deniz tuzu: Tuzlu su sivilceleri yok etmenin en etkili yollarından bir olarak biliniyor. Özellikle denize girmek sivilcelerin kuruyarak yok olmasına neden oluyor. Deniz tuzunun da aynı etkiyi yaratmasına neden olabilirsiniz.

6) Sarımsak: Bakteri, mantar ve vürüs düşmanı olan sarımsak başlı başın kanın temizlenmesine yardımcı olur. Buda sivilce dahil birçok rahatsızlığın son bulması anlamına geliyor. Fakat sivilcelerden hızlıca kurtulmak için sivilceli bölgeye bir diş sarımsağı sürmeniz yeterli olacaktır. Şunu da belirtelim ki sarımsak cildinize istenmedik bir etki yapıyorsa sarımsağı su ile karıştırıp uygulamanız gerekecek.

7) Bal tarçın: Vücudunuzdaki sivilceleri geçirmek için kullanılan bir diğer yöntem ise bal tarçın karışımı. Bal ile tarçını karıştırın. Sivilcenin üzerine uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

8) Karbonat: Karbonat temizleyici özelliğinin yanı sıra cildinizdeki sivilcelerin kurumasında yardımcı olur. Fakat karbonat kullanımında aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirtmekte fayda var zira aşırı kullanımlarda cildinizin tahriş olmasına neden olabilir. Bir veya iki çay kaşığı karbonatı yarım çay bardağı su ile karıştırın ve sivilceli bölgeye sürün. Biraz bekledikten sonra bol su ile durulayın.

YORUMLAR 1
  • elif 1 yıl önce Şikayet Et
    deneyen ve işe yarayan varmı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!