Erdoğan Dünya Ekonomik Forumu'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Ekonomik Forumu'nda dünya ülkelerine seslendi.

GİRİŞ 29.09.2014 00:15 GÜNCELLEME 29.09.2014 10:34
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Dünya 5'ten büyüktür. Dünyanın kaderini bu 5 ülkenin eline bırakamayız artık dünya 2. dünya savaşı şartlarını yaşayan dünya değildir. Hükümet başkanları çok haklısın diyorlar ama kürsüye çıkıldığı zaman kimse bunu konuşmuyor. Mesele buna inanıyorsak BM'nin reforme edilmesi gerektiğine inanıyorsak bu alanda planlamasını yapalım. Herkes çekiniyor acaba ben bunu konuşursam şu ülke ne der. Kimse şunu düşünmüyor mesela Obama konuşmasında şu ifadeyi kullandı, "Haklının güçlü olduğu bir dünya".

Evet eğer bunu istiyorsak 5 ülke karar vermemelidir. Her kıtadan bir temsilcinin olduğu değişimli kadro oluşturulması lazım. 15 üyeden mi oluşacak tamam 15 üye ama o 15 üye yılda bir değişebilir. Tüm ülkelere orada sıra gelmelidir. Şu anda Suriye'de Irak'ta zulüm var, karar verirken ne diyor. BM konseyi ne der? Hatta o 5 üyenin içinde biri hayır derse olmaz. Peki dünya bu üyelerin dediğine mahkum mu?

DARBECİLERLE AYNI MASAYA OTURMADIM

Ben Tayyip Erdoğan olarak demokrasiye inanıyorsam darbecilerle aynı masada yer alamam. Çünkü o zaman ben halkıma kendimi anlatamam, demokrasi mücadelesi öyle kolay değil.

PEKİ EY DÜNYA PKK'YA NİYE SES ÇIKARMIYORSUN?

IŞİD terörü ortaya çıktı, yeni değil bu. El Kaide'den türedi ve Irak'ın üçte birini işgal etmiş durumdalar. Peki ey Dünya! IŞİD gibi bir terör örgütü çıktığında ayaklanıyorsun da PKK ortaya çıktığında niye bir tavır sergile miyorsun? Mısır'da halkın seçtiği başkanın darbeyle indirilmesine niye ses çıkartmadınız. Bu katliamı yapan insanı nasıl kürsüye çıkartıyorsunuz?

HAVADAN BOMBA ATMAK GEÇİCİ ÇÖZÜMDÜR

Şu anda Irak ve Suriye'deki terör örgütüne yönelik bir koalisyon tarafından yapılan operasyon, hiç kuşkusuz önemlidir. Ancak bunun yeterli olmadığını, sorunlara kalıcı çözümler üretecek mekanizmaların da devreye girmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Havadan bomba atmak, soruna ancak geçici bir çözüm sağlar, sorunun üzerini örter.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 19
  • Yazıcı 9 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler bize "Turkey" adını takmış.. turkey başarısızlık demek, hindi demek. Ne zorumuz var anlamıyorum bunu taşımaya. İngilizler emretmiş diye değişmez mi bu???
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Yanında olduğum zaman değerimi bilmezsen,değerimi bildiğin gün beni yanında bulamazsın. Necip Fazıl Kısakürek!. Yüzyılın Liderini Allahıma Hamd Olsun Bize Nasip Etti. Recep Tayyip Erdoğan,a Sahip Çıkmak Üç Kıta Yedi Denize Hükmetmiş Ecdadımız OSMANLI,YA Sahip Çıkmaktır !
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurum..pkk için kılını kıpırdatmayan ABD.ye BM..lere inat IŞİD ile kualisyona girmeyin!!!!!!!?. ......Bırakalım ne halleri varsa görsünler!?..ALLAH; IŞİD,i ateşe tapan Araplara,kürtlere,Alevilere,şiilere ,keferelere,kafirlere Bela olarak gönderdi!!..Biz karışmayalım Sayın Cumhurum!?
    Cevapla
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞID konusunda elimizi ağırdan almalıyız,. IŞID ne olsa PKK'yı vuruyor. Öcü de olsa bırakalım bir hevesini alsın en azından!
    Cevapla
  • ali cesur 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumcular. Sadece Cumhurbaşkanını dınleyın çıktı bu güne konuşulmayanları dünya devlet başkanlarını gözlerının içine baka baka taş gibi konuştu gurur duydum duymaya da devam edeceğim yok pkk söyleymış de bahçeli böyleymişte istikrar sürsün Türkiye büyüsün Allah Yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!