Muharrem İnce, Baykal'a cevap verdi...

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultay tartışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

GİRİŞ 02.05.2017 15:43 GÜNCELLEME 02.05.2017 16:36
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisindeki olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin, "Arkadaşlarımız kasım ayında olağan kurultay planlıyorlarsa bu teknik olarak, hukuken mümkün değildir. Ama ben onlara bir yol göstereyim; hemen olağanüstü kurultayı toplayabilirler." dedi. İnce, TBMM'de gazetecilerin CHP kurultayına ilişkin sorularını yanıtladı.

Partisinin olağan kurultayının öne çekilerek kasım ayında yapılmasının teknik olarak mümkün olmadığını savunan İnce, "Bu partiyi tartışmaya açar. İki yıl dolmadan olağan kurultay yapılamaz. 16 Ocak 2018'den önce olağan kurultay yapılması mümkün değildir. Partiyi tartıştırırız. Mahkemelere gider. Allah korusun, parti kayyuma gider." değerlendirmesinde bulundu. İnce sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer arkadaşlarımız kasım ayında olağan kurultay planlıyorlarsa bu teknik olarak, hukuken mümkün değildir. Ama ben onlara bir yol göstereyim; hemen olağanüstü kurultayı toplayabilirler. Yapmalılar mı derseniz; Sayın Genel Başkan yaparsa bu çok şık olur. Madem kasımda olağan kurultay planlanıyor ve bu hukuken mümkün olmadığına göre, Sayın Genel Başkan kendisi olağanüstü kurultayı haziranda toplarsa çok şık olur. Hiç tartışma olmaz. Kim genel başkan seçilirse hepimiz onun yanında, arkasında dururuz. Önce 26'yı bütünleştirip, sonra 49'u sarıp sarmalamak için elimizden geleni yaparız."

"Bu aşamada imza toplamayı doğru bulmuyorum"

İnce, olağanüstü kurultay talebiyle imza toplamayı düşünüp düşünmediği sorusuna da bu aşamada imza toplamayı doğru bulmadığını, bunun partiyi tartışmaya açacağını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • dadas45 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların derdi millet türkiye değil ALLAH bunlara fırsat vermesin yiyin birbirinizi biz yolumuza bakalım
    Cevapla
  • Lider İnce? 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç doğru düşünmüyor sayın İnce. Demokraside en temel hak farklı fikirlerin ifadesine zemin hazırlamaktır. CHP içinde farklı alternatif düşünmek partiyi güçlendirir. CHP eşittir Kılıçdaroğlu anlayışı diğer lider kabiliyette olan adayları etkisizleştirir. Hem CHPli seçmen de partisindeki gizli hazineleri keşfedemez, başka Partilere Kayar. Demokrasiden Cumhuriyetten Korkma CHP yoksa kaybedersin!!!
    Cevapla
  • muş li 6 yıl önce Şikayet Et
    selodan icazet alan tüncay nerde hiç sesi çıkmıyor
    Cevapla
  • BAYRAKLI 6 yıl önce Şikayet Et
    Komedi bu chp.
    Cevapla
  • Keşanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Yav kızanım, kanının değerini ya anlamadın ya da boş şeylere harcıyon. Ekmelettin vakası olursa kanının son damlasına kadar mücadele edecekmiş. Daha önce Ekmelettin için harcadın da ne oldu. Kan kaldımı sende!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı