Abdülhamit Gül kimdir? Kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

AK Parti Gaziantep milletvekili olan Abdülhamit Gül, yeni Adalet Bakanı seçildi. Abdülhamit Gül kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Abdülhamit Gül kimdir? Kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?
Abdülhamit Gül kimdir? Kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?
GİRİŞ 20.07.2017 09:06 GÜNCELLEME 20.07.2017 09:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 3. AKP Olağanüstü Kongresi sonrası yenilenen MYK toplantısı sonrasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın değişmesiyle beraber, yeni Adalet Bakanlığı görevini AKP Genel Sekreteri Abdulhamit Gül devraldı. Yeni Adalet Bakanı seçilen Abdülhamit Gül hakkında merak edilen her şey şimdi haberimizde…

ABDÜLHAMİT GÜL’ÜN BİYOGRAFİSİ:

-> AKP Genel Sekreteri olan Abdulhamit Gül 12 Mart 1977 tarihinde Gaziantep’in Nizip ilçesinde doğdu. Baba adı Cemil, anne adı ise Saliha olan Gül, ilköğrenimini Cumhuriyet İlkokulunda tamamladı.

->Lise eğitimini Nizip ve Oğuzeli İmam Hatip Liselerinde sürdüren Abdülhamit Gül, yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.

->Lise yıllarından itibaren STK'ların çeşitli gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. 1999-2001 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

->Aynı zamanda Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyesi olan Abdülhamit Gül, Ankara'da serbest avukatlık yaptı.

->Siyasi ve güncel konularda yazı çalışmaları da bulunan Gül'ün; Milli Gazete, Star Gazetesi, Gençlik Dergisi, Edebiyat Ortamı Dergilerinde makaleleri, denemeleri yayınlandı.

->Siyasi çalışmalarına sırasıyla Refah ve Fazilet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi olarak başladı. 2003-2010 tarihlerinde Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü.

->2010-2012 yıllarında Has Parti Genel İdare Kurulu Üyeliği ve Ankara İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

->Abdülhamit Gül, AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçildi. Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

->14 Nisan 2014 tarihinde AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Sonraki dönemde 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçiminde 25. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak seçildi.

->AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde yeniden MKYK üyeliğine seçilen Abdülhamit Gül, 13 Eylül 2015 tarihinde AK Parti Genel Sekreteri olarak görevlendirilmiştir.

->Evli ve 3 çocuk babası olan Abdülhamit Gül, 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçiminde 26. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak seçilmiştir.

YORUMLAR 3
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun, Allah muvaffak etsin. Bir milli görüşçü olarak fetöcüleri tanıyordur. Allah adaletten ayırmasın.
    Cevapla
  • Adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun inşaallah.
    Cevapla
  • Murat savaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunu ve bahtını açık etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!