CHP'nin ilk sırası 367 mimarının

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın avukatı Şahin Mengü, Manisa’dan birinci sıradan aday gösterilecek. Mengü, Sabih Kanadoğlu'na 367 fikrini veren isimdi.

CHP'nin ilk sırası 367 mimarının
CHP'nin ilk sırası 367 mimarının
GİRİŞ 03.06.2007 21:36 GÜNCELLEME 03.06.2007 21:36
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

CHP’de Parti Meclisi Toplantısı sürerken adaylar da netleşmeye başladı. Baykal’ın, uzun bir süredir avukatlığını yürüten Şahin Mengü’nün Manisa’dan birinci sıradan aday gösterileceği öğrenildi. Mengü, Manisa’da, TBMM Başkanı Bülent Arınç’a karşı yarışacak.

ECEVİT’İN DE AVUKATLIĞINI YAPTI

Mengü, Bülent Ecevit’in de sıkı yönetim döneminde avukatlığını üstlendi. Mengü, bir demecinde Ecevit’e ilişkin şunları söylemişti:

'Ecevit'in çok iyi bir hukuk mantığı vardır. Hukukçu olmamakla birlikte kendisi bu işleri çok iyi algılar. Yasaklı olduğu dönemde bir açıklama yapacağı, bir demeç vereceği zaman önce 3 avukatı olarak biz okurduk. Bunun MGK'nın, liderlere konuşma yasağı getiren 52 sayılı bildirisine aykırı olduğunu söylerdik. Ama ‘Bunu söylemem gerekiyor’ der ve mahkum olacağını bile bile konuşurdu. Yani ‘Bana birşey yapamazlar’ havasında değildi. Tersine, askerlerin üstüne geleceklerini, kendisini içeri atacaklarını bildiği halde sorumluluğunu bilen, ‘yapılması gerekeni yapan’ ciddi bir siyasi lider gibi demeçler veriyordu. Mahkemelerde çok rahat ve çok cesurdu. Hukuki savunmayı bize bırakır, siyasi savunmayı kendisi yapardı. Zaman zaman ilk duruşmayı hatırladığımızda üzülür ‘5-6 kişiyle yargılanmıştık’ diye yakınırdı.

Yanında bir avuç adam kalmıştık. Ama buna rağmen hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı.' Mengü, Bülent Ecevit’in başyazarlık yaptığı Arayış Dergisinin de imtiyaz sahipliğini yaptı.

367’NİN MİMARI

Şahin Mengü, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ortaya attığı 367 şartını ilk kez gündeme getiren isim oldu.

Halen, CHP lideri Deniz Baykal’ın avukatlığını yürüten Mengü, çok sayıda gazete ve gazetecinin de avukatlığını yapıyor.

Adaylık için bir çok önemli ismin başvurduğu CHP’de ise, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok’un aday gösterilmeyeceği belirtildi.

ANKA

YORUMLAR 24
  • mücahit uzunkaya 16 yıl önce Şikayet Et
    Sallamacı Araştırmacı Mert Karaağaç\'a. Öyle atıp tutmakla olmuyor. Ben de sallamasını bilirim, falanca filan tarihte şunu dedi, araştırın görün diye. Adam gibi kaynak gösterir hatta kaynağın linkini yorumuna eklersin biz de açar ve görürüz. Kuru kuru işkembeden atmakla olmuyor. Abdullah Gül, 367\'den bahsettiyse bile cumhurbaşkanı seçilmek için 3. turda gerekli olan 367 oyundan bahsetmiştir. Toplantı yeter sayısı 367\'i ilk gündeme getiren s.kanadoğlu\'dur. Önce sen doğru araştır, sonra milleti itham et.
    Cevapla
  • yasin yildirim 16 yıl önce Şikayet Et
    yine baykalcilik. bu baykal yas tahtaya basmayi ne cok seviyo beeeeeeee,birak avukatini sayin arinca karsi,sade manisadan degil tum turkiye cumhuriyetinin her hangi yerinden sizler gibi dusunenlerin kralini bile getirsen bi fayda etmez...
    Cevapla
  • murat yalçın 16 yıl önce Şikayet Et
    niyet okuyucuları. (Ama ‘Bunu söylemem gerekiyor’ der ve mahkum olacağını bile bile konuşurdu. Yani ‘Bana birşey yapamazlar’ havasında değildi.) Kendileriyle aynı zihniyete sahip insanlar, her zaman söylemesi gerektiği doğruları söylemişlerdir de; halkın dilinden konuşan insanlar \"ben yaptım oldu\"cudur. Dayatma, zorbalık, kadrolaşma ve asıl \"Ben yaptım oldu\" cular Deniz Baykal ve yandaşları gibi kendi çıkarı için vatana millete huzuru ve 5000$ dan fazla GSMH yı reva gören kişilerdir.
    Cevapla
  • Mehmet Yenici 16 yıl önce Şikayet Et
    367. Umarım alacağı oy da 367\'yi geçmez. Böyle saçma sapan fikirlerle ülkesi sıkıntıya sokanları istemiyoruz.
    Cevapla
  • karaşahin 16 yıl önce Şikayet Et
    . Bu adam kiminle temasda kiminle konusuyor ise bilinki o bu Vatana bu Millete düşmandır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor