Yunanistan'dan ABD'ye Türkiye şikayeti

Yunanistan Başbakanlığı Basın Dairesi, ABD'li Demokrat Senatör Bob Menendez’in Başbakan Aleksis Çipras ile görüştüğünü duyurdu.

Yunanistan'dan ABD'ye Türkiye şikayeti
Yunanistan'dan ABD'ye Türkiye şikayeti
GİRİŞ 23.04.2019 22:46 GÜNCELLEME 23.04.2019 22:47
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanlığı Basın Dairesi'nin açıklamasında, görüşmede "Doğu Akdeniz’de 2019 yılında güvenlik ve enerji alanında işbirliği" adlı yasa tasarısının üzerine durulduğu, bu çerçevede ayrıca "Yunanistan ve ABD arasında güvenlik, savunma, ekonomi alanlarındaki stratejik ilişkilerin sürekli olarak derinleştirilmesi, yatırımların çekilmesi gibi konuların da ele alındığı" kaydedildi.

 

 

Açıklamaya göre Aleksis Çipras, Menendez’e Yunan-Amerikan ilişkilerinin ilerlemesindeki önemli rolü ve kendisinin son yıllarda Yunanistan ve Kıbrıs lehine yaptığı çok sayıda yasama girişimi için teşekkür etti.

"TÜRKİYE'NİN EGE'DEKİ HAREKETLERİ KONUŞULDU"

Tarafların ‘bölgenin enerji haritasındaki değişimleri ve son olaylarda Yunanistan'ın kilit rolünü, ABD ile Yunanistan-Kıbrıs-İsrail üçgeni arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesini ve Mısır ile işbirliğini’ ele aldıkları kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

 

 

“Bob Menendez hem NATO çerçevesindeki, hem de ikili temel üzerindeki işbirliğinin önemini vurguladı. Menendez, Yunanistan’ın bölgede istikrar ve güvenliğin kalesi olduğunu vurguladı.”

Açıklamada, tarafların "Türkiye’nin bölgedeki rolünü, ayrıca Ege Denizi ve Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesinde uluslararası hukuka saygı gösterilmesinin gerekliliğini görüştükleri" ifade edildi.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET EDİP, ABD'YE LİSTE VERMİŞLER

Bu arada diplomatik bir kaynağın verdiği bilgiye göre Bob Menendez’e, Türkiye’nin Ege Denizi’ndeki ihlalleri hakkında ayrıntılı bir rapor sunuldu.

Bob Menendez ve Cumhuriyetçi Parti’den senatör Marco Rubio daha önce ‘Doğu Akdeniz’de 2019 yılında güvenlik ve enerji alanında işbirliği’ adında bir yasa tasarısı hazırlamıştı. 

YORUMLAR 21
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Çizmeleri giydirecekler. Turklere
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz abd imp. mezar olacak,Yunanın da kıyameti vakti geldi.tek bir canlı yonan kalmayacak inşallah.
    Cevapla
  • efekod 4 yıl önce Şikayet Et
    ağlamayın leeeennnnn içinizdeki türk yandaşı milletvekillerini temizleyin önce tabi bulup temizleyebilirseniz :))))))
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Üç tarafı denizlerle dört tarafı düşmanlarla çevrili canım ülkem Türkiye'min dostu yok , birlik olma zamanıdır , bırakalım güncel polemikleri gözümüzü açalım , düşmanlar boş durmuyor. Onlar birleşirken biz ayrışmayalım.
    Cevapla
  • Musti 180 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatte sonra ne Amerika dinleriz nede avrupa birligi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 32 saattir giderilemedi
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!