Çipras'tan çağrı: Türkiye'ye net bir mesaj gönderin!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'nin Kıbrıs adası yakınlarındaki doğal gaz arama faaliyetleriyle ilgili, 'Avrupa Birliği Türkiye'ye karşı net bir mesaj yollamalı' ifadesini kullandı.

Çipras'tan çağrı: Türkiye'ye net bir mesaj gönderin!
Çipras'tan çağrı: Türkiye'ye net bir mesaj gönderin!
GİRİŞ 09.05.2019 22:28 GÜNCELLEME 09.05.2019 22:49
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Çipras, Romanya’nın Sibiu kentinde düzenlenen gayriresmi AB Liderler Zirvesi’nin ardından basına yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile birlikte zirvenin gündemine taşıdıklarını belirtti.

 

 

Yunanistan'ın tezlerini zirvede anlattığını dile getiren Çipras, "Mayıs ve haziran aylarındaki zirvelerde, Türkiye eğer tahrik edici tutumuna devam ederse AB gerekli adım ve önlemleri ele almalı. Türkiye, tek taraflı adımlar yerine diğer Akdeniz ülkeleri gibi masaya gelerek konuşmalı." dedi.

"AB, TÜRKİYE'YE KARŞI NET BİR MESAJ YOLLAMALI"

 

 

Çipras, Türkiye ile yaşanan meselenin ikili değil bir Avrupa sorunu olduğunu, AB'nin Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarını ve jeopolitik çıkarlarını koruması gerektiğini savunarak, "AB Türkiye'ye karşı net bir mesaj yollamalı." ifadelerini kullandı.

RUM LİDER: AB TÜRKİYE'YE KARŞI HAREKETE GEÇMELİ

Rum lider Anastasiadis de yaptığı açıklamada AB'yi Türkiye'ye karşı ortak harekete geçme çağrısında bulundu. Anastasiadis, Türkiye'nin faaliyetlerinde yer alanlara karşı kısıtlayıcı tedbirler uygulanması gerektiğini ileri sürdü.

BARBAROS VE FATİH ÇALIŞMALARA BAŞLAMIŞTI

Türkiye, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi ve Fatih sondaj gemisi ile Kıbrıs adası yakınlarında çalışmalara başlamıştı.

TÜRKİYE CEVAP VERMİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da yaptığı açıklamada tepkilere karşı, "Türkiye’nin kendi kıta sahanlığında gerçekleştirmekte olduğu sondaj faaliyetine ilişkin olarak bölge içi ve dışı aktörlerce yapılan açıklamaların kabul edilmesi mümkün değildir." ifadelerini kullanmıştı.

GKRY, ada çevresinde tek taraflı olarak ilan ettiği 13 parseli uluslararası şirketlere ihale ederek lisanslandırıyor.

Rum kesiminin Türk tarafının hak talep ettiği bölgelerde uluslararası şirketlere arama faaliyetlerinde bulundurması Türkiye ve KKTC'nin tepkisine yol açıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 59
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuduruyor domuzlar.Türkiyemizi hazmedemiyor domuzlar.
    Cevapla
  • temel 4 yıl önce Şikayet Et
    çipras denen zibidi. akdenizde ab kim .. abd kim. hepsinin herhangi bir hakkı yoktur. biz rum kesimini devlet olarak bile tanımıyoruz. sen neden bahsediyorsun. önce şu KATİL ATALARINDAN kalan 500 milyar dolarlık savaş tazminatını öde
    Cevapla
  • arımlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Müslüman TÜRK uyan!!!!
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Mahallenin korkak çocuğu korkudan diğer çocukları anasına şikayet eder. Kendin kafa tutsana.
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan aç it sen arıyorsun biz bi şey diyormuyuz kaşınma kaşırız seni ab bile kurtaramaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı