Türkiye'den Yunanistan'a Doğu Akdeniz uyarısı

Davos'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önemli açıklamalarda bulundu ve Yunanistan'ın Akdeniz'deki tutumu için uyarılarda bulundu.

Türkiye'den Yunanistan'a Doğu Akdeniz uyarısı
Türkiye'den Yunanistan'a Doğu Akdeniz uyarısı
GİRİŞ 21.01.2020 14:13 GÜNCELLEME 21.01.2020 14:13
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

 Bakan Çavuşoğlu'nun canlı yayında yaptığı açıklamalar şöyle:

 

 

"Berlin zirvesi bu kadar lideri ve tarafı bir araya getirmesi bakımından önemliydi. Biz süreci başından bu yana destekledik. Amacımız Libya'da kalıcı bir ateşkesi tesis edip siyasi süreci hızlandırmak. Moskova'daki çabalarımız üzerine konuşmalar yapıldı. Bizim tesis ettiğimiz ateşkesin sürmesi için ne yapılabilir sonrasında siyasi süreç nasıl hızlandırılabilir konularının konuşulması önemliydi. Toplantıda önemli kararlar çıktı.

"HAFTER SİYASİ ÇÖZÜM ÇİZGİSİNE GELMELİ"

 

 

Bizim tüm çabalarımıza rağmen Hafter Moskova'da ateşkesi imzalamadı. Berlin'de de Hafter tarafından destek gelmemesi herkesin kafasındaki soru işaretlerini devam ettirdi. Bugüne kadarki tüm tutumları askeri çözüm istediğini gösteriyor. Hafter'in siyasi çözüm çizgisine gelmesi gerekiyor. Bizim Türkiye olarak tüm gayretlerimiz esasen buna yöneliktir.

"YUNANİSTAN'IN BU TAVRI SORUNLARI ÇÖZMEZ"

Yunanistan olaya dar bir pencereden bakıyor. Sadece bir anlaşma çerçevesinden değerlendiriyor. Yunanistan'ın meşru hükümet yerine meşru olmayan birini desteklemesi olaya bakış açısının yanlış olduğunu gösteriyor. Güya onu davet ederek bize cevap vermiş olacak. Olgun bir tavır değil. Komşumuz Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de paylaşımdan yana tavır göstermesi gerekiyor. Yunanistan'ın bu yaklaşımı Doğu Akdeniz'deki sorunları çözmez.

SURİYE'DE REJİMİN DURMASI LAZIM

İdlib'de sahada rejimin saldırganlığı devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız rakamlarla olayın vahametini Putin'e anlattı. Rejimin durdurulması gerekiyor. Görüşmede Sayın Putin'e samimi bir şekilde ve açık bir şekilde saldırıların mutlaka durması gerektiğini anlattı. Uluslararası topluma da aynı çağrıda bulunduk.

MİLYONLARCA İNSAN KAPIYA DAYANACAK

Tercihimiz yerinden edilmiş insanlara İdlib sınırları içerisinde yardım edebilmek. İnsanların barınabileceği kampların yapılması için çalışıyoruz. 4 milyona yakın insan var. saldırganlık devam ederse milyonlarca insan kapıya dayanacak. Bunun üstesinden biz de batı da gelemez. Yapılması gereken tek şey saldırıların durdurulması."

YORUMLAR 35
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanciklar acılarını unutmak kendilerini avutmak için böyle yapıyor olabilirler mi?
    Cevapla
  • Haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz neden her zaman uyariyoruz birazda onlar bizi uyarsin daha iyi olmaz mi?
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    adı Yunanistan. yunanların ülkelerinde söz hakkı olduğunu sanmıyorum. ülkeleri satıldı. ilk alıcısı almanya...
    Cevapla
  • Remzi 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya dünyada en büyük emperyalist devlettir ve AB nin de lokomotifidir. Yunanların damarlarındaki son damla kana kadar vampir gibi emdiler. Yunanlarda akıl olsa ilk önce Almanlardan bunun hesabını sorar
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye için Şu denilmeli. Eğer Rusya ve avrupa bu saldırıları durdurmazsa sınırımıza yığılma olursa mecbur bu insanları tutamayız bırakmak zorundayız. Demeliyiz.
    Cevapla
  • Leo 4 yıl önce Şikayet Et
    Hafterin derdi Para, çok para!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar