Neo-Con bile önceden biliyormuş

Türkiye’deki Ulusalcılar’ın akıl hocası ABD'li Neo-conlar’ın ünlü ismi Rubin’in kapatmadan 1 yıl önce ‘AK Parti’yi kapatmak için yargı süreci işletilecek’ diye yazdığı ortaya çıktı.

Neo-Con bile önceden biliyormuş
Neo-Con bile önceden biliyormuş
GİRİŞ 09.05.2008 12:06 GÜNCELLEME 09.05.2008 12:06
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Senaryosu gerçek olan Rubin, hükümeti erken seçime zorlamak için sokak gösterileri, eylemleri ve kapatma davası açılmasını önermişti

AK Parti'ye açılan kapatma davasından Türkiye’deki Ulusalcılar’ın akıl hocası olarak bilinen Amerikalı Neoconlar’ın ünlü ismi Michael Rubin’in de önceden haberi olduğu ortaya çıktı.

American Enterprise Enstitute uzmanı Rubin, 2 Şubat 2007’te yayımlanan bir makalesinde geçen yıl yaşanan gergin Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci, Cumhuriyet mitingleri ve AK Parti’ye kapatma davası açılacağını bir sene öncesinden bildi.

YARGISAL SÜREÇ BAŞLAYACAK

RUBİN American Enterprise Enstitute yayın organındaki makalesinde ‘Başbakan Erdoğan AK Partili birinin cumhurbaşkanı olmaması için uyarıldı. Eğer uyarılara kulak asmazlarsa bu kez tanklar sokaklara çıkmayacak, parti için siyasi ve yargısal süreç işletilecek’ diye yazdı. ‘Türkiye’nin İslamcı Bir Cumhurbaşkanı mı olacak’ başlıklı yazıda Rubin, Cumhuriyet mitingleri ve Ergenekon bağlantılı şiddet eylemleri ortaya çıkmadan önce, hükümeti erken seçime zorlamak için yapılması gerekenleri sıraladı ve güç odaklarına sokak gösterileri ve şiddet eylemlerinin tırmandırılmasını önerdi. AK Partili bir ismin cumhurbaşkanı olmasının mutlaka engellenmesi gerektiğini ileri süren Rubin, ‘Erdoğan’ın inadı krizi daha ciddi boyutlara getirirse AK Parti, Refah ve Fazilet Partisi gibi yasal bir sürecin içerisine sürüklenebilir’ diye yazdı.

ULUSALCILARA YOL GÖSTERDİ!

MİCHAEL Rubin kapatma davasından yaklaşık bir yıl önce yayınlanan yazısında bazı çevrelere şu önerileri getirdi: ‘AK Parti Siyasi Partiler Yasası’nı çiğniyor. Yasa, siyasi partileri, Atatürk’ün reformları ve Türkiye’nin laik kimliğini değiştirmeye çalışmak, ya da halk arasında dini sömürü aracı olarak kullanmaktan men ediyor. Erdoğan ve Arınç’ın konuşmaları, AK Parti’nin feshi için zemin hazırlamıştır. Böylece erken seçim süreci hızlanabilir.’

BEYAZ SARAY’A UYARI

‘BAŞBAKAN Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanır ve partisi Meclis çoğunluğunu devam ettirirse, İslamcılar tüm resmi kurumları kontrol altına alacak, laikliği ortadan kaldıracaktır’ ifadeleriyle felaket öngörülerinde bulunan Rubin, Amerikan yönetimini de AK Parti’ye karşı başlatılan sürece müdahale etmemeye çağırıyor. Rubin Amerikan yönetimine de uyarılar yaptığı yazısını şu ifadelerle bitiriyor:

‘Türkiye laik bir devlettir. Devletin bazı birimleri Erdoğan’ın hedeflerine karşı harekette bulunacaktır. Amerikan yönetimi sabırlı olmalı, AK Parti ve Başbakanı’na destekte bulunmamalıdır. Washington yönetimi Türkiye’de laiklerin otoritesini baltalamamalı, karşı karşıya kaldığı tehlikeleri hafifsememelidir.’

Ulusalcıların sadık muhafızı

Michael Rubin Türkiye’de darbe ortamı oluşturarak AK Parti iktidarından askeri müdahaleyle kurtulma planı yaparken deşifre olan Ulusalcılar’ın muhafızlığına soyunmuştu. Rubin, 30 Nisan’da Middle East Forum’da yayımlanan son makalesinde Ulusalcılar’ı savunmuştu.

ÖVGÜ MAKALESİ

‘İslamofaŞİst’ kavramının mucidi de olan Rubin’in ‘Ulusalcı mı oldu’ dedirten makalesinde AK Parti’ye yapılan saldırıların ‘daha fazla demokrasinin kanıtı’ olduğunu savunmuş ve Can Ataklı, Reha Muhtar, Nihat Genç, Serdar Akinan ve Tuncay Özkan gibi önde gelen Ulusalcı isimlere övgü yağdırmıştı. Rubin bu isimlerin Başbakan Erdoğan’ı eleştirdikleri için büyük tehlike altında olduklarını ileri sürmüştü. 27 Nisan’daki e-bildiriyi de destekleyen ve bunun askeri bir darbe anlamına gelmeyeceğini öne süren Rubin, Başbakan’ı Fransız ırkçı lider Jean-Marie Le Pen, Avusturyalı faşist lider Jörg Haider ile bir tutmuştu.

Neoconlar ile Ulusalcılar dirsek temasında

SABAH Gazetesi köşe yazarı Nazlı Ilıcak, dünkü köşesini Michael Rubin’e ayırarak ilginç bilgiler verdi. Ilıcak, ‘ciddi bir AK Parti muhalifi’ nitelemesi yaptığı Rubin’in 23 Mayıs’ta Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki bir konferansına katılacağını belirterek şunları yazdı: ‘Duyduğumuza göre, bir ihtimal, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da Harp Akademileri’nde konferans verecekmiş. Harp Akademileri gibi siyaset üstü bir kuruma, Michael Rubin yakışır mı?’

Rubin’in AK Parti ve Türkiye karşıtı yazılarından alıntılar yapan Ilıcak, Rubin’in yakın arkadaşı Karanlıklar Prensi lakaplı ABD Başkanı Bush’un eski Milli Savunma Başdanışmanı Richard Perle ile birlikte Türk Ulusalcılarla sıkı bağlar içinde olduğunu belirtti. Neocon’lar ile Ulusalcılar’ın hedefinin ortak olduğunu kaydeden Ilıcak, Türkiye’de büyük tartışma yaratan Hudson Senaryosu’nu da hatırlattı.Hudson Enstitüsü’nün geçen yıl Türkiye’den de üst düzey askerlerin de katıldığı toplantıda gündeme gelen senaryoda, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Tülay Tuğcu’ya suikast yapılması, teröristlerin kitle katliamı gerçekleştirmesi, ülkenin hızla kaosa sokularak AK Parti hükümetinin devirilmesi durumu gündeme getiriliyordu. Ilıcak yazısında, Türk uzman Zeyno Baran’ın organize ettiği toplantıyı gerçekleştiren Hudson Enstitüsü’nün başta Karanlıklar Prensi Perle olmak üzere Michael Rubin, Frank Gaffney gibi Neoconlar’ın kalesi olduğuna dikkati çekti. Ilıcak, Ergenekon terör örgütünün ortaya çıkarılmaması durumunda Rubin ve Perle gibi isimlerin Ulusalcılar’a akıl hocalığında Türkiye’de belki de daha korkunç senaryoların sahnelenebileceğini kaydetti.

YORUMLAR 14
  • Ahmet Türkoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    ... Ne neo-conu!? Biz yıllarca bugün kendisine ulusalcı diyen Perinçek, Özkan gibi insanlara küfrettik. Peki ne mi oldu? Türk gençliğini uyandıran insanlar bunlar oldu. Dinden imandan bahsedenler Büyük Ortadoğu Projesi\'ni kaleme alamadı. Çünkü onların ustası Erdoğan bu projeye eşbaşkan olmuştu.AKP gelmeden önce ANTİEMPERYALİST olanlar MUHAFAZAKARLARDI! AKP geldi Muhafazakarların duygularını köreltti. Bugün ise ulusalcılar/milliyetçiler ANTİEMPERYALİST. AKP gider muhafazakarlar da antiemperyalizme döner inşallah
    Cevapla
  • dadasahmet 15 yıl önce Şikayet Et
    ABD VE BATININ DEMOKRASİ ANLAYIŞI . HER sözlerine demokrasi diye başlayan batının demokrasiden anladıgı kendine köle gibi baglı demokrasilerdir. seçim derler CEZAYİRDE MİLLİ SELAMETİ FİLİSTİNDE HAMASI TÜRKİYEDE REFAH VE AKP yi tanımazlar. RABİNİN dediklerine şaşmayın 28 şubatı anlatırken HOCA HEP 28 ocak ta yani 1 ay önce ABD dışişleri bakanlıgı 7 katında eski ABD dış işleri bakanı malbret başkanlıgında dünya siyonizm önderlerinin aldıgı 28 şubatla nerdeyse 1e 1 örtüşen tutanakların kendi eline ne yazık 28 şubattan sonra geçtigini anlatır.
    Cevapla
  • Oktay Koçak 15 yıl önce Şikayet Et
    Ne ulusalcısı?Amerikan Ulusalcılığımı?. Ne Ulusalcısı Amerikan Ulusalcılığımı bu kavram çok tartışılmalı dikkate alınmalı köşe yazarları aydınlar tarafından tartışılmalıdır.Ulusalcıyım diye geçinen insanların fikir babası neokanlar yani Irak\'ı kan gölüne bulayan yahudi Hristiyan karışımı Amerikan\'ın ve dünyanın sahibiyiz diyen beyaz amerikanlar.Yani bizim ulusalcılar aslında amerikan ulusalcılığını temsil ediyorlar ve dinsizliği(şamanizm) savunuyorlar.Atatürk\'le de alakaları yok ama en büyük dayanakları Atatürk.Halk bunları iyi özümsemelidir.
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 15 yıl önce Şikayet Et
    ADAM BİLMEMİŞ, PLANLAMIŞ EMRETMİŞ!. Bundan sonrasını izah etmek de savcı beyimize ve anayasa mahkemesi üyelerine düşer. ABD ve AB savaşında, hükümeti AB destekliyor davayı açanları da ABD! Ergenekonun beyni ABD dir(Hudson, Pentagon). Sen Ergenekon\'un üzerine gidersen, o uşağını pardon yavrusunu koruyamayacak mı? Bkz. şekil 1A!
    Cevapla
  • atabey paşa 15 yıl önce Şikayet Et
    ^^^^^^^^^^^^^^^^. Uydurma bu! Ulusalcıların abd ve neo-faşistlerle işi olmaz. Ulusalcılar ab-d-emperyal düşmanı. Ab-d\'ci olan erdoğan. Memlekete bak,nasıl bir labirent içine sokulmuş. Ben solcuyum de,çık meydanlara(güya abd\'ye,emperyalizme söv)milletde bunu yutsun. Bu ülkede en baba ab-d\'ciler solcuyum diye geçinenler. Bu memlekette en baba ab-d\'ci kürtler. Bu memlekette,kim birilerini ab-d\'ci diye damgalıyor.. En çok emperyalizmi kim ağzına alıyorsa,bilinki;o,onların maşasıdır. Söveceksin,maşalığın bilinmeyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi