Erdoğan'ın 12 bin dolarlık gömleğinin sırrı

Çelik yelek giymekten hoşlanmayan Başbakan Tayyip Erdoğan için ABD Başkanı Obama’nın da kullandığı kurşun geçirmez gömleklerden sipariş edildi.

Erdoğan'ın 12 bin dolarlık gömleğinin sırrı
Erdoğan'ın 12 bin dolarlık gömleğinin sırrı
GİRİŞ 22.02.2010 09:57 GÜNCELLEME 22.02.2010 09:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Selçuk Şenyüz'ün haberi 
 
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan için ABD Başkanı Barack Obama’nın da kullandığı çelik gömleklerden sipariş verildi. MİT’te her türlü silahla test edilen çelik gömleğin tanesi 12 bin dolar.

YELEK YERİNE GÖMLEK

Başbakan Erdoğan’ın konuşma yaptığı kürsünün içini kurşun geçirmez çelik plakayla kaplayan koruma görevlileri, zaman zaman Erdoğan’dan çelik yelek giymesini de istiyor.

Bu taleplere pek sıcak bakmayan Erdoğan’ın, bazı durumlarda yeleği giydiği de oluyor. Çelik yelek, gömlek altında pot yaptığı için de tercih edilmiyor.

Bunun üzerine alternatif bir yöntem arayan görevliler, çareyi Obama’nın da kullandığı ‘Bullet Proof’ adıyla bilinen özel yapım çelik gömleklerden sipariş vermekte buldu.

MİT'TE DENEDİ



Bu çelik gömlekler, normal çelik yeleklerden daha ince ve daha hafif. Ultra yüksek moleküler yoğunlukta polietilen malzemeden yapılan gömleklerin, kurşuna mukavemeti üst seviyede.

İçinde çelik bulunmayan gömlekler, özel bir kumaştan imal ediliyor. “Çelik” ifadesi kurşun geçirmeyecek kadar dayanıklı olduğu için kullanılıyor.

VIP satışı yapılan çelik gömleklerin fiyatı, 12 bin dolar. Gömleklerden biri, Milli İstihbarat Teşkilatı’nda da denendi.

Yakın mesafe tabanca, Uzi gibi makineli tabanca, MP4 ve uzak mesafe tüfek atışlarında başarılı sonuçların alınmasının ardından Erdoğan’ın beden ölçülerine uygun sipariş verildi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • Berkant coşkun 8 yıl önce Şikayet Et
    Reisin hayatı herşeyden önemli ,ülkem için geleceğimiz için düşmanlardan korunmak gerek . su uyur düşman uyumaz hertürlü tdebir tüm olasılıklar düşünülerek alınmalı.
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    BAYKAL ATIP TUTMAYI BIRAKSIN O DA GİYSİN BUNLARI. bana bi şey olmaz akılsızlığı yapmasın baykal. bu ergenekon saedce akpartiyi değil, ülkesini seven herkesi hedef alıyor.
    Cevapla
  • hamza idizra 14 yıl önce Şikayet Et
    Allah Sağlık Sıhhat içinde Giymek Nasip Etsin. Herşey yakışır Başbakanıma Allah Başımızdan eksik etmesin Böyle başbakanlar kolay gelmez bir daha. . .
    Cevapla
  • Mesut Ciloglu 14 yıl önce Şikayet Et
    ... terör olmazsa, ekonomi baykalin günlük hali gibi durmadan deyismez ise, saygili bir toplum olur isek, bizim insanimiz böyle yelekler ve gömlekler icaat eder. Ileride insallah...
    Cevapla
  • kızıl elma 14 yıl önce Şikayet Et
    cok ayip. arkadaslar bunu burada aciklamanin ne anlami var.bu su anlama geliyor.eyy basbakana suikast yapacak olan sevgili(!) suikastcilar ve sniperlar...bizim basbakanda kursun gecirmez yelek var haberiniz olsun.eger ates edecekseniz kafasina ates edin....iste bu demek.sizi siddelle kiniyorum.allah basbakani korusun.ama evvela sizin gibi sorumsuz gazetecilerden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik