Hz. Süleyman'ın mührü ile Siyon yıldızının farkı

Cübbeli Ahmet Hoca, Hazreti Süleyman’ın mührüyle İsrail Bayrağı’ndaki Siyon yıldızının arasındaki farkı açıkladı.

Hz. Süleyman'ın mührü ile Siyon yıldızının farkı
Hz. Süleyman'ın mührü ile Siyon yıldızının farkı
GİRİŞ 11.01.2015 16:16 GÜNCELLEME 11.01.2015 16:16
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Cübbeli Ahmet Hoca'nın Vahdet gazetesinde yer alan konu ile ilgili görüşleri:

"Hazreti Süleyman’ın tesiri devam ediyor. Onun mührü cinlere karşı korunmak için kitaplarımızda hala yer buluyor. Ancak Hazreti Süleyman’ın mührüyle İsrail Bayrağı’ndaki yıldız aynı değildir. 

Hazreti Süleyman (Aleyhisselâm)ın mühründe yıldız var. Bizim kitaplarımızda yazılan bazı nüshalarda da cinlere karşı hıfz ve koruma mahiyetinde kullanılır. Süleyman (Aleyhisselâm)ın tesiri devam ediyor. Ona mahsustu bu cinlere azap etme işi. Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) cinlere mektubunda bile ne buyuruyor? “Süleyman’ın mührü üzerinize gelsin.” Dolayısıyla yine Süleyman (Aleyhisselâm)ın mührünü kullanıyor Peygamberimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem). 

AYIRT ETMEK LAZIM

Bu itibarla Süleyman (Aleyhisselâm)ın mührünün nüshalarda ve İslam alimlerinin kitaplarında yeri vardır. Ama bunun Yahudi bayrağında yer alan 6 köşeli yıldızla alakası yoktur. Çünkü Selçuklu’da da kullanılan Hazreti Süleyman’ın mührü 8 köşelidir. İnternete bile girip bakarsanız 8 köşenin her birine bir mana verilmiştir. Ama İsrail Bayrağı’ndaki 6 köşelidir, 8 köşeliyle hiçbir ilgisi yoktur. Çocukluğumuzda bize de “O mason, Yahudi sembolüdür.” gibi şeyler söylendi. Ama şu an incelediğimizde görüyoruz ki o 6 köşelidir. Selçuklu ve Osmanlı’da kullanılan 8 köşelidir. Onun için bunları birbirinden ayırmak icap eder.

“KİMSEYE LAYIK OLMASIN”

“Ya Rabbi beni affet, bana bir saltanat bahşet benden sonra kimseye yakışmasın”  Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)e ifritin biri teheccüd namazında musallat olmuş, sıkıştırmış. Nerdeyse Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)e namazını bozduracakmış. Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) namazı bitirince onu yakalamış. Direğe bağlamış. Hatta salyaları elinin üzerine akmış. Rasulullah (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) “Sabah Medine’nin çocukları suratına tükürsün diye bağlı bırakacaktım. Hemen Süleyman kardeşimin sözünü hatırladım.” demiş. Neydi o söz? “Benden sonra kimseye layık olmasın o mülk.”

Peygamberimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) “Hazreti Süleyman’ın mülküne ortak olmayayım diye saldım.” buyurmuş."

KAYNAK: VAHDET
YORUMLAR 16
  • SiberMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sallayan herkesi teprik ediyorum ama kimse tutturamamış. Ne Süleyman mührünün ne de Siyon yıldızının kesinlikle ve kesinlikle TÜRK' lerle ve TÜRK'çülükle hiçbir alakası yoktur. Bu sembolleri TÜRK'lerle bağdaştıranların farklı ideolojiler ve misyonlar içerisinde olduğunu düşünüyorum
    Cevapla
  • Dilara Akyol 5 yıl önce Şikayet Et
    O zaman tarihi aç bak Kahramanoğullarının bayrağına
    Cevapla
  • Akif 9 yıl önce Şikayet Et
    Cübbeli bu sefer tutturamadın Hz. Süleyman mührünü Barbaros Hayrettin Paşa'da kullanıyordu ve 6 köşeli yıldızdır. Ayrıca Selçuklu Yıldızı olarak bilinen 8 köşeli yıldız Orta Asya'dan Türk kavimleri aracılığı ile İslam'a girmiş bir semboldür ve pek çok eski camide duvarlarda görülülebilir sebebi ise 4 meleği sembol edilerek caminin doğal afetlerden korunacağı inancıdır.
    Cevapla
  • eflatun 9 yıl önce Şikayet Et
    ücgen teslis inancini temsil ediyor sanirim baba ogul kutsal ruh
    Cevapla
  • rana 9 yıl önce Şikayet Et
    nasıl haberler ama
    Cevapla
  • adem 9 yıl önce Şikayet Et
    bos isler bunlar gercek hayata bakmak gerekir
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    An itibarıyla 5 yıl olmuş. 7. Yıl başka biri yazsın buraya
    Cevapla
  • akıllı adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu konular gerçek hayatın ta kendisi. Tövbe etmezsen öte tarafta bütün gerçekleri göreceksin zaten. Çok da uzun bi zaman kalmadı ölmeye. 3 yıl önce yazmışsın bu yorumu. Belki de ölmüşsündür bile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık