Türkiye'den müthiş hamle

Silahlı İHA'lar için çalışmalar son hız devam ederken TÜBİTAK'tan da yeni bir hamle geldi.

Türkiye'den müthiş hamle
Türkiye'den müthiş hamle
GİRİŞ 19.03.2016 05:02 GÜNCELLEME 19.03.2016 08:42
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu, ''60 bin feete kadar giden İHA'larla ilgili prototip çalışmamız var. Projemizi bitirirsek İHA'ların yerden gözükmesi ve vurulması imkansız olacak'' dedi.

Silahlı İHA'lar belirlenen hedefleri 18 kilometre yükseklikten vurabilecek.

BOMBALARI BULACAK

Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen ''5. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri"ne katılan Kuzu, gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde uydu teknolojileri, havacılık, görüntü işleme, uzaktan algılama ve haberleşme sistemleri üzerine çalışma yürütüldüğünü söyledi. 

Kuzu, yola döşenen bombaların kablolarını havadan tespit edebilen sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kuzu, ''Dronelerle yerin altındaki bombaları belirleme ve el yapımı patlayıcıları görebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Tamamen başarıya ulaşamadık ama çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda bombaların kabloları belirlenebiliyor'' dedi.

HAVADA İZİ YOK

Kuzu şunları kaydetti:

İHA'larda yüksek irtifalarla ilgili iç proje açtık. Çok uzun süre havada kalan ancak 30 bin feete kadar giden İHA'lar var. Mesela ANKA bunlardan biri. Bir de uzun süre havada kalarak 55-60 bin feette giden İHA'lar var. Bizim 60 bin feete kadar giden İHA'larla ilgili prototip çalışmamız var. Projemizi bitirirsek İHA'ların yerden gözükmesi ve vurulması imkansız olacak. İHA'nın ses çıkarmaması lazım. Bunun için başka çözümler üretmeye çalışıyoruz. 

YORUMLAR 58
  • İbo 8 yıl önce Şikayet Et
    Motora gerek yok bıt tüpün ıcıne oksijen doldurun kalkarkene ınenın ıcıkadar oksişenı bırakır havalanır ve oksıjen ıhtıyacınıda havvadan yapar sadece yere ındırırken motorkulanırsınjz
    Cevapla
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu an mevcut olana bir silah tak kullan askerini yukarıdan bir rahatlat kardeşim teknoloji gelişiyor onu b ekle bir sene sonrada uzaydan ateş ve görme çıkacak onuda bekle nereye kadar bekle önce ürettiğini bir kullan amerikan heronlarını düşürmediler mi olsun sen önce bir 30.0000 fiti kullan bir kardeşlerini rahatlat diğee prototipi sonra yaparsın yada onun üzerinde çalışmaya devam et.
    Cevapla
  • zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    Bütün imkanları kullanarak bilim ve teknolojiyi ve milli savunmayı güçlendirmek lazım göreceksiniz Osmanlı zamanında Avrupa ülkeleri İstanbul a el öpmeye gelirdi. biz bu teknolojiyi yakalıyalım yine gelecekler.TÜRKÜN GÜCÜNÜ O ZAMAN GÖRECEKLER.
    Cevapla
  • kayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    uydu telefonuna müdahale edilebiliniyormu bilmiyorum ama bu cıhaza atapde edilebilir ve kontrolü uydu aracılığı ile yapılabilir sanırım
    Cevapla
  • kayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    ajan temizliği bu sanırım normal değil bu şekil mesaj vardır bu işde ama bu dili bilenler mesajı almışdır sanırım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...