Galaksi panoraması görüntülendi

Hubble Uzay Teleskobu, 15 bin galaksiyi içeren uzak uzay panoramasını görüntüledi.

Galaksi panoraması görüntülendi
Galaksi panoraması görüntülendi
GİRİŞ 16.08.2018 23:55 GÜNCELLEME 17.08.2018 11:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hubble Uzay Teleskobu, bugüne kadar görüntülenmiş en kapsamlı galaksi panoramalarından birini kayda aldı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı NASAHubble'ın mor ötesi kamerası tarafından tespit edilen 15 bin galaksiyi içeren panorama fotoğrafını internet sitesinde yayımladı.

 

 

Teleskobun kayda geçirdiği uzak uzay panaromasının görüş alanındaki galaksilerden bazılarının oluşumunun 11 milyar yıl geriye gittiği belirtildi.

Galaksilerden yaklaşık 12 bininin yıldız üreten genç galaksi olduğu kaydedildi.

Mor ötesi ışınlar bugüne dek kozmik bulmacanın kayıp halkası olarak görülüyordu. Oysa bugün Hubble ve diğer yer teleskoplardan elde edilen kızıl ötesi ve optik gözlemler birleştirilerek kainatın daha bütüncül bir resminin oluşturulmasına katkı sağlıyor.

NASA'nın Avrupa Uzay Ajansı ve Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü ile ortaklaşa geliştirdiği Hubble Uzay Teleskobu, 1990'dan bu yana dünya yörüngesinde uzay gözlemleri yapıyor.

YORUMLAR 2
  • vay be arkadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi dünyamızı bile tanıyamadan galaxsiyi anlmak bize çok ağır geliyor..galaxsinin bir yerindeki güneş sisdemindeki bir gezegende mavi küre bir sürü canlı varken acaba başka bir noktada canlı varmıdır yanılgısının içinde bocalıyor ve biz burda hayattaysak aklın ve mantığın almıyacağı bir çok canlı da bir yerlerde sayıların yetmiyeceği kadar çokdur olgusunu kabullenemiyorzken bir evrenden daha çok evrenlerin varlığını kabullenmek ve onalrın da içinde parelel evrenlerin olduğnu ve boyutların trilyonlarca katmandan oluşduğunu anlamak çekirdeğin içindeki fidanı göremeektir
    Cevapla
  • göcük 5 yıl önce Şikayet Et
    başkan ne döktürmüşsün. hiçbirşey anlamadım. :))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!