Şifa duası! Hastalığın geçmesi için ağır hastaya okunacak en etkili şifa duası...

Sağlıklı bir bedenle yaşamsal faaliyetlerini sürdürmek isteyen müminler, türlü hastalıkları bertaraf edebilmek adına şifa dualarına sarılırlar. Peygamberimizin, müminlerin istifade etmesini temenni ettiği şifa duaları neler?

Şifa duası! Hastalığın geçmesi için ağır hastaya okunacak en etkili şifa duası...
Şifa duası! Hastalığın geçmesi için ağır hastaya okunacak en etkili şifa duası...
GİRİŞ 31.03.2021 12:03 GÜNCELLEME 26.03.2023 11:04
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Müminler, dinimizin de buyurduğu temel esaslardan biri olan ve İslam'ın yegane temsilcisi Hz.Muhammed (S.A.V)'in de ehemmiyetinin özellikle altını çizdiği sağlığın her dönemde korunması ve meydana gelebilecek her çeşit hastalıklardan da kurtulabilmek için sağlık ve şifa duasına yönelim göstermektedir. İslam Dininin gerektirdiği usüllerin bilincinde olan ve buna uygun bir şekilde hareket eden Müslümanlar, sağlık hususunda titizlikle yaklaşarak onu muhafaza edebilmek, hastalıkların önüne geçebilmek suretiyle Cenab-ı Hakk'tan yardım talep ederek sağlık ve şifa duasını okumaya gayret göstermektedir.

Tıbbi anlamda sağlıkla ilgili gerekli tüm tedavi yöntemleri uygulandıktan sonra manevi yönden de bunu desteklemek ve önemli derecede kuvvetlendirebilmek için dualar en büyük ihtiyaç kaynağı olmaktadır. Peki, yeryüzündeki bütün kullara sözleri ve davranışlarıyla örnek olan Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in de okuduğu ve üzerinde durarak tavsiye ettiği en kuvvetli sağlık ve şifa duaları nelerdir? İşte, yüce Mevla'nın izni keremiyle hastalıktan kurtulmak ve sağlıklı olmak için okunacak en etkili dualar ve çok tesirli şifa ayetlerine haberimizden erişebilirsiniz.

Sıkıntı duası! Vesvese, korku ve ruhsal sıkıntı için okunacak dualar: Depresyonu bitiren sure

En Kuvvetli Şifa Duası! Hastalığın Geçmesi İçin Okunacak Dualar...

Sağlık ve Şifa Duası:

"Ezhib'l be' se Rabbin naşi esfi ve entes safi la sifae illa safauke, sifauke la yügadiru sekama" Meali, "Ey insanların Rabbi! Şifa ver, şifa veren sensin. Senin vereceğin şifadan gayrı başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hiç bir hastalık kalmasın." Bu dua peygamberimizin bizzat okuduğu sağlık, şifa dualarındandır.

sağlık ve şifa duası

Nazar Duası! Kendine Arapça nazar duası okuma: Peygamber Efendimizin okuduğu esneten sureler...

  • Sağlık Duası Okunuşu:

Allahümme inni es’elüke’s-sebate fi’l-emri.Ve es’elüke ‘azimete’r-ruşdi. Ve es’elüke şükra ni’metike ve hüsne ‘ıbadetike. Ve es’elüke Usanen sadikan ve kalben selimen. Ve e’uzü blke mln şerri ma te’lemü Ve es’elüke min hayrı ma te’lemü Ve esteğfiruke mimma te’lemü inneke ente ‘allamü’l-ğuyub.

  • Sağlık Duası Anlamı:

Allah’ım! Senden dinde sebat etmemi istiyorum.Senden doğrulukta kararlı olmak istiyorum. Senden nimetlerine şükretmek ve ibadetlerini en güzel biçimde yapmak istiyorum. Senden doğru söyleyen bir dil, sağlıklı ve sana teslim olan bir kalp istiyorum. Bildiğin her zararlı şeyin şerrinden sana sığmıyorum. Bildiğin her hayırlı şeyi istiyorum. Bildiğin her günah için bağışlamanı diliyorum. Sen gizli olan şeyleri çok iyi bilensin. (Tirmizi,De’avat,23;İbn,Ebı Şeybe,Dua,No:2949)

sağlık ve şifa duası

Hastalıktan Kurtulma Duası!

Hazret-i Ayşe’den rivayete göre Nebiyy-i Ekrem kendilerine bir hasta getirildiğinde şöyle duâ ederlerdi;

Sağlık ve Şifa Duası Okunuşu:

  • Ezhibil-be’se rabben’nasi eşfi ve enteş’şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame. 

Sağlık ve Şifa Duası Anlamı:

“Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.” (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

sağlık ve şifa duası

Ebu Davud'un bize naklettiği üzere Hz. Muhammed, şu duayı sabah bir defa akşam da bir defa okurdu. Bu dua sadece hastalık halinde değil normal vakitlerde de okunmuştur.

Sağlık duasının lafızları şöyledir: "Allâhumme innî eselükel afve vel âfiyete fiddünyâ vel âhırah."

  • Sağlık ve Şifa Duasının Türkçe meali:

 "Allah'ım! Senden dünya ve ahiret hayatında bağışlanma, sağlık, sıhhat ve nimet istiyorum."

Duanın mealine bakıldığında istenilen şeylerin hem "dünya" hem de "ahiret" için istenmesi bize duanın ne kadar hikmetli olduğunu göstermektedir.

sağlıklı olmak için okunacak dua

Çok Tesirli Şifa Ayetleri:

Peygamber efendimizin ettiği sağlık ve şifa dualarından bir diğeri ise;

  • Allahümme inni es elüke sıhhate vel afiyete vel emanet ve hüznel hulkı verridae bilkaderi bi rahmetike ve erhamerrahimin. 

Anlamı:

  • Ya Rabbim! Senden sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Emanete hıyanet etmemek, güzel ahlaktan ve kaderden razı olmak istiyorum. Ey merhamet sahiplerinden en merhametlisi, merhametin hakkı için bunları bizlere nasip et.

sağlıklı olmak için okunacak dua

Sağlık ve Şifa Duası Okunuşu:

  • “Allâhümme ‘âfinî fî cesedî ve ‘âfinî fî besarî vec’alhül-vârise minnî lâ ilâhe illallâhül-halîmül-kerîm. Sübhânellâhi rabbil-‘arşil-azîm. Vel-hamdü lillâhi rabbil- ‘âlemîn.”

Anlamı: “Allah’ım! Bedenime sağlık ver, gözüme sağlık ver, sağlığı benim varisim kıl (son nefesime kadar beni sağlıklı eyle). Halîm ve kerim olan Allah’tan başka ilâh yoktur. Ulu Arş’ın sahibi Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih ederim. Her türlü övgü âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur.” (Tirmizî, De’avât, 67; İbn Ebî Şeybe, Dua, 23, No: 29305)

sağlık ve şifa duası

Hazret-İ Ayşe’den Sağlık ve Şifa Duası Türkçe Okunuşu: 

  • Ezhibil-be’se rabben’nasi eşfi ve enteş’şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame

Anlamı: “Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.” (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

sağlıklı olmak için okunacak dua

Sağlıklı Olmak İçin Okunacak Dua:

  • ”Bismillahi yübrike min külli yesfike ve min şerri hasidin, ve min şerri külli zi ayn.” 

Duanın anlamı: Allah’ın adıyla. Allah sana bütün hastalıklardan şifa versin. Hasettiği zaman hasetçilerin ve bütün nazarı değen kimselerin şerrinden korusun.”

sağlıklı olmak için okunacak dua

Sağlıklı Olmak İçin Okunacak Dua: 

  • ”Bismillah,erkike min külli şey’in yü’zike,ve min şerri külli nefsin ev aynin hasidin,Allahu yeşfike, Bismillahi erkike". 

Duanın anlamı: “Allah’ın adıyla seni rahatsız eden herşeydeniher türlü kötü nefisten ve kem gözden, sana koruma diliyorum. Allah sana şifa versin. Sana Allah adıyla koruma diliyorum.”

sağlık ve şifa duası

YORUMLAR 70
  • Boşver 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım! Sen Bizi Nefsimden Koru Şeytanın Gafletinden Koru Bizi Senin Yolunda Gidebilmeyi Dünya Ve Ahiret Hayatında Bize Ruhumuza Ve Bedenimize Sağlık Ver. Yarabbim. Amin!
    Cevapla
  • Zeynep 2 yıl önce Şikayet Et
    Abim için dua edin
    Cevapla
  • Pelin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım abine acil şifalar versin inşallah Amin
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    allaha sayısız ve sonsuz hamd olsun ki,kurtuluşun anahtarı onun elindedir.bütün kapılar kapandığında yegane kurtarıcımız olan allah;sebepler tükendiğinde tek ümidimiz olan allah;rahmetinle bizi ehli evlatlarımızı ve dostlarımızı muhafaza eyle...amin
    Cevapla
  • Zeynep 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Cennet 2 yıl önce Şikayet Et
    Dedem kaç haftadır hastanede diyalize girdi bugün Allah rızası için dua edin iyileşsin rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah
    Cevapla
  • ... 2 yıl önce Şikayet Et
    Annem covidden Dolayi Yogun bakımda Allah rızası için dualarınızda annemide anın Rabbim tüm hastalara şifa deva eda nasip etsin kimin ne derdi varsa.derman bulsun inşaallah amin amin amin
    Cevapla
  • recep 2 yıl önce Şikayet Et
    allah şifa versin inşallah
    Cevapla
  • Halit 2 yıl önce Şikayet Et
    Aminn aminn
    Cevapla
  • Serap 2 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnnnn allahim tum hastalara şifa ver
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!