İstanbul'da kolonları patlayan binanın yıkımı sürerken bina sakinleri gözyaşlarına boğuldu

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde çökme riski nedeniyle boşaltılan 6 katlı binanın yıkımı devam ediyor. Binanın yıkımını yakından takip eden bazı bina sakinlerinin göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

İstanbul'da kolonları patlayan binanın yıkımı sürerken bina sakinleri gözyaşlarına boğuldu
İstanbul'da kolonları patlayan binanın yıkımı sürerken bina sakinleri gözyaşlarına boğuldu
GİRİŞ 14.04.2023 21:16 GÜNCELLEME 14.04.2023 21:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Soğanlı Mahallesi, Alpay Caddesi'nde bulunan 6 katlı Şahin Apartmanı'nın kolonlarının patlaması nedeniyle bina dün akşam saatlerinde tahliye edilmişti.

Yapılan çalışmaların ardından bina için yıkım kararı verilmiş ve bitişiğindeki iki bina daha boşaltılmıştı.

KONUTLARINDAKİ ÖZEL EŞYALARINI ALMALARI İÇİN 10 DAKİKA İZİN VERİLDİ

Üç binada yaşayan yaklaşık 50 kişi çevrede bulunan otellere yerleştirildi. Bina sakinlerine ve iş yeri sahiplerine özel eşyalarını almaları için verilen 10 dakikalık sürenin ardından 15.30 sıralarında başlayan yıkım çalışmaları devam ediyor.

BİNA SAKİNLERİ YIKIM ESNASINDA AĞLADI

Yıkım çalışmalarını yakından takip eden bina sakinleri göz yaşlarına hakim olamadı. Yıkım çalışmalarının kısa sürede bitirilmesi bekleniyor.

İstanbul'da 6 katlı bina, kolonlarındaki çatlaklardan dolayı boşaltıldıİstanbul'da 6 katlı bina, kolonlarındaki çatlaklardan dolayı boşaltıldı

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • mim cim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu apartmanların büyük çoğunluğu müteahhitlik hizmetleri Türkiye'ye getiren Demirel zamanında Karadeniz'den çekilen kumlarla yapılmıştı. Ayrıca Türkiye 1999 depremine kadar ikinci derece deprem bölgesi olarak kabul edilirdi.
    Cevapla
  • Cahit KOLBAY 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun, insanın yüreği yanıyor. Keşke eşyalarını alsalardı ancak insan hayatı riske atılamaz. , kimse bunun sorumluluğunu alamaz ve almamalı. Hatayda bu yüzden kaç kişi hayatını kaybetti, çok üzüldük. İnşaAllah devletimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşları mağdurlara kısa sürede çözüm bulur. Allah yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • Perṣembeli67 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru yapilmiṣ o bina çürük 10 dk bile çok verilmiṣ hadi binaya girildiğinde çökmeye baṣladi ne olacak????Sorumlu kim???Insan hayati o kadar ucuzmu???
    Cevapla
  • Yigit 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka malzemelerini tamamen alsalardı ne olurdu sanki iki tane vinç tutacaktı binayı an fazla yeni moda mi bu simdi
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    o kadar saglam bina yapiyoruz kolon yerine icine ne var ise konuyor galiba bazilari bos bile demir de yok galiba ukrani bak o kadar fuze deger yine ayak da bizimkiler kendi kendine yikiyor yapanlar en az 30 yil sorumlu olacak mallarina el konacak ønune gelen bina yapiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar