İstanbul'da 6 katlı bina, kolonlarındaki çatlaklardan dolayı boşaltıldı

Bahçelievler’de 6 katlı bina, kolonlarında oluşan çatlaklardan dolayı tahliye edildi.

GİRİŞ 14.04.2023 00:04 GÜNCELLEME 14.04.2023 03:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Soğanlı Mahallesi Alpay Caddesi 32 numaradaki Şahin Apartmanı'nın sakinleri, akşam saatlerinde bodrum katındaki kolonlardan ses geldiği yönünde emniyete ve belediyeye ihbarda bulundu.

Söz konusu adrese gelen Bahçelievler Belediyesi ekipleri, kolonlarında çatlaklar oluştuğu belirlenen binayı tahliye etti.

1977 yılında zemin artı 6 kat olarak ruhsatlı inşa edilen, 12 daire ve 5 dükkandan oluşan binanın çevresine güvenlik şeridi çekildi.

Apartmanın yanındaki iki bina da tedbir amacıyla boşaltıldı.

Kalacak yeri olmayan ailelere Bahçelievler Belediyesince otelde konaklama imkanı sağlanacağı bildirildi.

"Yıkılması gerekiyorsa bu akşam yıktıracağız"

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1977 yapımı 5 katlı binada 12 daire ve 5 dükkan olduğunu belirterek, "Bu binayı boşalttık. Sesler geliyor. Kolonda patlama gördü teknik ekibimiz. Yanındaki iki bitişik binayı da boşalttık. Onlarda bir hasar yok. Şu anda tedbirleri aldık. Evlerde kimse yok. Ses ölçümü, röntgen çekimi, hassas olarak kolonlarda, binada kayma var mı diye ölçüm aletini getirdik. Ona bir saat içerisinde karar verilecek. Eğer yıkılması gerekiyorsa bu akşam, makinelerimiz geliyor, yıktıracağız. Eğer müsaitse, devam edebilirse yarın yıkacağız. Diğer binalardan da karot alacağız." dedi.

Dairelerinden tahliye edilen vatandaşları otelde misafir edeceklerini söyleyen Bahadır, "Yaklaşık 50 vatandaşımızı otellere yönlendirdik. Orada ağırlayacağız. Önemli olan, buradaki çürük apartmanın yıkılmasında vatandaşlarımıza bir zarar gelmesin. Tabii içeride eşyası olan arkadaşlarımız var. Yapılan test neticesinde kıymetli eşyalarını almalarına belki müsaade edebiliriz ama ona teknik ekibimiz karar verir. Tedbirimizi aldık, bekliyoruz. Sabaha kadar buradayız. Önemli olan kazasız belasız bu durumu atlatmak." diye konuştu.

Belediye ekipleri Bahçelievler’de kolonları çatlayan binada incelemelerde bulundu

Bahçelievler’de kolonlarında çatlak oluşması sonucu tedbiren boşaltılan binada belediye ekipleri incelemelerde bulundu. 

Soğanlı Mahallesi Alpay Caddesi’ndeki Şahin Apartmanı’nın kolonlarında akşam saatlerinde çatlak oluşması üzerine bina tedbir amaçlı boşaltılmıştı. 

Bina sakinlerinin tahliye edilmesinin ardından Bahçelievler Belediyesi ekipleri Şahin Apartmanı’nda incelemelerde bulundu. 

Yapılan incelemelerde 1977 yılında zemin artı 6 katlı olarak inşa edilen, 12 daire ve 5 dükkandan oluşan Şahin Apartmanı’nın 3 milimetre yerinden oynadığı tespit edildi. 

İncelemeler sırasında binanın bodrum katındaki kolonlarında meydana gelen çatlaklar da görüntülendi. 

İş makineleri binanın bulunduğu sokakta hazır bekletiliyor. 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Diğer 1 yıl önce Şikayet Et
    Umarım Cumhurbaşkanımızın ilk gün söylediği orta salı binalar yıkılacak demişti ben Kahramanmaraş'ta yaşıyorum bütün orta hasarlı binaları inşallah yıkarlar ama yıkılmayacak diye de bir söylenti var ğer güçlendirme yapılacaksa bunun maliyeti bir ev kadar İnşallah cumhurbaşkanımız ilk gün söylediği sözü tutarak orta sahada binaların hepsini yıkar
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Her yıkılan yapılan bina yeni bir rant kapısı olmasın mutahitlere ve belediyelere
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu adamlar can derdin de hemen rant bilmemne sokmasanız olmaz, ne art niyetli insansınız be
    Cevapla
  • Murad 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulda da mı deprem oluyor? Bu aralar bu peş peşe yıkılan eski binalar ne ayak? Tesadüf mü?
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 yıl önce Şikayet Et
    dönüşüm kanunu değişmeli her üyenin olurunu almak imkansız gibi bir şey %51 yeterli olmalı yoksa birtane cahil yüzünden hem onlarca insan hayatını tehlikeye atıyor hemde dönüşüme engel oluyor bu kanunla bu iş olmuyor
    Cevapla
  • bayırbucak 1 yıl önce Şikayet Et
    ama şöyle bir durumda var içlerinden birinin dairesi 30 m2 küçülüyor diğer çoğunlukta bir küçülme olmuyor.adamda itiraz ediyor.kaybı var kaybı olmayan komşu bir an önce yıkım başlasın diye o komşuya tavır alıyor.onunda problemini çözün gerekirse bizde 3 4 m2 verelim ya da para demiyor 51 çoğunlukla binanın elektrik doğal gazını kestiriyor adamda inat ediyor süreci uzatıyor.
    Cevapla
  • Bayırbucak 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok böyle haberler göreceğiz anlaşamıyorsak orta yolu bulamıyorsak...bizde zorlayıcı mecbur edici yöntemler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar