Erciş'te ahırda havasız kalan koyunlar telef oldu

Van'ın Erciş ilçesinde akşam ahıra kapatılan koyunlar, havasızlıktan telef oldu.

Erciş'te ahırda havasız kalan koyunlar telef oldu
Erciş'te ahırda havasız kalan koyunlar telef oldu
GİRİŞ 05.05.2024 09:11 GÜNCELLEME 05.05.2024 09:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre olay, Erciş'e bağlı Aşağı Göze köyünde meydana geldi.

Akşam yaşanan yoğun yağmurdan dolayı yaklaşık 180 koyununu ahıra kapatan Erdal Bayramhan, sabah ahıra gelip kapısını açınca onlarca koyunun cansız bedeniyle karşılaştı. Bayramhan, detaylı araştırılması için durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Erciş Belediyesi ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanları yaptıkları incelemede, koyunların havasızlıktan telef olduğunu belirleyerek tutanak tuttu. Olayın ardından çoğu telef olan koyunların bazıları da kesilerek komşulara dağıtıldı.

Telef olan hayvanlar ise olay yerine gelen kepçeyle açılan çukurlara gömüldü.
Koyunların sahibi Erdal Bayramhan, "Sabah geldiğim koyunlara bakmaya ahırın kapısını açtığımda 180 koyundan 140 tanesi telef olmuştu, ilçe tarımdan gelen ekibin yapmış olduğu incelemede hepsinin havasızlıktan dolayı telef olduğunu söylediler. Telef olan hayvanların çoğunun gebe olduğu ortaya çıktı. Yetkililerden telef olan hayvanlarımız için destekte bulunmalarını istiyoruz" dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Çoban 1 hafta önce Şikayet Et
    Kendini kapatsaydın ağıla daha iyi olurdu, sen bu işi biliyor musun gerçekten, yapma bu işi git bir iş yap, yok yok sen hiç bir iş yapma!
    Cevapla
  • Yakub 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah böyle takdir buyurmuş. Zekadini. Sadakasini verdinizsmi.yakub
    Cevapla
  • Ali 1 hafta önce Şikayet Et
    İyi olmuş sana. Havaya ihtiyaçları olacağını düşünemeyecek kadar akıldan yoksunsun. Bir de devletten destek bekliyorsun. Hadi oradan..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli: FETÖ benzeri yapıya müsaade etmeyiz, cüret edenin başı ezilmeli
Protestoların gölgesinde İmamoğlu'ndan 45 gazeteci ile Roma gezisi!