Filistin temsilcisi İsrail'in gizli hesabını açıkladı

Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur 'İsrail'in saldırıları, bu ayın 29'unda BM'de yeni statü için yapacağımız başvuru çalışmalarıyla eş zamanlı olmuştur'' dedi.

Filistin temsilcisi İsrail'in gizli hesabını açıkladı
Filistin temsilcisi İsrail'in gizli hesabını açıkladı
GİRİŞ 14.11.2012 23:55 GÜNCELLEME 15.11.2012 00:28

Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, İsrail'in Gazze saldırısının, Filistin'in BM'de yeni statü talebi çalışmalarıyla aynı dönem denk geldiğini belirterek, ''Onların niyeti ne olursa olsun biz bütün dostlarımızla Genel Kurul'da statümüzün değiştirilmesi için gerekli adımları atacağız'' dedi.

Mansur, BM'de düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi Başkanı ile görüşme gerçekleştirdiğini ve kendisine İsrail'in saldırılarına ilişkin bir mektup sunduğunu söyledi.

İsrail'in Gazze'de suikastler düzenlediğini anlatan Mansur, ''Bize gelen son rakamlara göre, Gazze'de hayatını kaybeden Filistinli sayısı 9 ancak bu sayı artıyor. Çok sayıda kişi de yaralandı'' dedi.

İsrail'in hava saldırısının ardından denizden de Gazze Şeridi'ne saldırdığını aktaran Mansur, ''İsrail'i halkımıza yönelik saldırıları dolayısıyla mümkün olan en sert şekilde kınıyoruz. İşgalci İsrail tarafından Filistinlilere düzenlenen suikastlerin hiçbir haklı tarafı olamaz'' dedi.

Konuyu BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a ve BM Genel Kurul Başkanı Vuk Yeremiç'e de ilettiğini kaydeden Mansur, Mısır tarafıyla işbirliğine giderek BM Genel Kurulu'nu toplantıya çağıracaklarını dile getirdi.

Mansur, şunları söyledi:

''İsrail'in saldırıları, bu ayın 29'unda BM'de yeni statü için yapacağımız başvuru çalışmalarıyla eş zamanlı olmuştur. Gazze Şeridi'nde halkımıza savaş açmış durumdalar. Genel Kurul'daki başvurumuzdan dikkati başka yerlere çekmek istiyorlar. Ancak onların niyeti ne olursa olsun biz bütün dostlarımızla Genel Kurul'da statümüzün değiştirilmesi için gerekli adımları atacağız. Bu süreç başlamıştır. Arap ve Afrika ülkelerinin büyükelçileri ile faydalı görüşmeler gerçekleştirdik. Yarın Genel Sekreter ve Güvenlik Konseyi Başkanı ile de konuyu görüşeceğiz. Güney Amerika ülkeleri büyükelçileri ile de görüşüp karar taslağı hakkında desteklerini isteyeceğiz.''

-''Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesini istiyoruz''-

Diğer ülke temsilcileri ve uluslararası kuruluşlarla da gelecek hafta görüşeceklerini ve destek isteyeceklerini belirten Mansur, gelecek saatlerde de İsrail'in son saldırılarına yönelik uygun cevabı vermek için Güvenlik Konseyi Başkanı ve üye ülkelerle görüşeceklerini ifade etti.

Mansur, bir gazetecinin ''Güvenlik Konseyi Başkanı'na Güvenlik Konseyi'ni saldırılara ilişkin olağanüstü toplama çağrısında bulundunuz mu?'' sorusu üzerine, ''Kendisine bu durumun uluslararası barış ve istikrarı tehdit ettiğini söyledim. Güvenlik Konseyi'nin uluslararası barışı sağlama konusunda sorumluluk almasını beklediğimizi belirttim. Hiçbir opsiyonu göz ardı etmiyoruz'' dedi.

İsrail'in saldırılarının genişleyerek devam ettiğini belirten Mansur, İsrail'in sadece bombalamakla kalmadığını aynı zamanda denizden de saldırdığını ve kara birliklerinin de Gazze'ye girmesinin beklendiğini dile getirerek, ''Güvenlik Konseyi'nden sorumluluklarının bilincinde olarak halkımıza yönelik bu saldırıları durdurmasını ve Filistinlilere düzenlenen suikastleri kınamasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"