Hemoroid hastalığı tarih oluyor

Diyarbakır Akdemir Baharat kuruluşu herbalisti Cahit Gürkaş, hemoroid hastalığının tedavisinin kolay olduğunu söyleyip bu hastalığın artık tarihe karışacağını belirtti.

Hemoroid hastalığı tarih oluyor
Hemoroid hastalığı tarih oluyor
GİRİŞ 06.01.2011 10:41 GÜNCELLEME 06.01.2011 10:41


Gürkaş, "Basur, makat civarındaki toplar damarların genişlemesi sonucu meydana gelen hastalıktır. Toplar damarlardaki bu genişleme şişlik kaşıntı, ağrı ve kanamaya neden olabilir.

Basur gelişimi normal olmamakla birlikte, insanların çoğunda zaman zaman basur gelişmektedir. Uzun süreli oturmak zorunda olma.kabızlık,besinlerdeki bazı maddeler basur gelişimine neden olabilmektedir. Yine gebelik sırasında basur gelişimi sıktır, ancak bunlar doğumdan sonra ortadan kalkar.

Basura neden olabilecek yiyecekler arasında en sık rastlanan güçlü baharatlar (özellikle kırmızı biber,hardal, kafeinli ve kafeinsiz kahve gaz yapıcı gıdalar, bulgur, yumurta, acı, ekşi, sarımsak (domates, soğan, sumak gibi) asitli ve alkollü içecekler bulunuyor. Bu gıdalardan 30 gün süreyle perhiz yapılmalıdır. Çay bitiminde 10 gün daha aynı perhize devam edilmelidir. Sık sık basur gelişenlerin bu yiyeceklerden ve sigaradan uzak durmaları gerekir. Daha çok lifli besin yiyerek kabızlık probleminden korunabilinir" dedi.

Hemoroid için Bol miktarda su içilmesi gerektiğini belirten Gürkaş, "Yani ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüzden daima fazla su içilmeli. Etkili diğer bitkisel reçetemiz ise; yabani kekik. Bu bitkinin damar büzücü etkileri nedeniyle bedeni güçlendirici tonik etkisi vardır. Anason hazmı kolaylaştırır, sindirim sistemine etkili bir toniktir.

Deve dikeni tohumu, içeriğinde bulunan silibin, silikristin ve bilidanin sayesinde sindirme ve kan dolaşımına yardım eder. Hormonları düzenler sindirim bozukluğunun yol açtığı ağrıları hafifletir. ivan perçemi C vitamini kareton içerir. Mide barsak gazlarını gazlarına giderici ve yara iyileştirice olarak kullanılır.

Ayrık otu içeriğinde bulunan tricitin sayesinde kabızlığı giderir ve kan temizleyeci özelliğe sahiptir. Kuzu kıran otu, içeriğinde rhodon ve pholobaphene biokimyasal maddelerinde kanamayı durduran hemostatik (damar büzücü) özellik vardır.

Nazar otu içeriğinde bulunan hamin, harmalin. peganin gibi alkaotier sayesinde barsak parazitlerini öldürücü etkiye sahiptir. Kara Halile, antibakteriyel virüs öldürücü, damar büzücü etkiye sahiptir. Bu tür bitkilerden elde edilen çayı ve ekstralarını belli bir dozajda kullanılmak suretiyle kan damarı çeperini iyileştirerek bu sayede hemoroid gibi sıkıntılardan kurtulmuş olursunuz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!