ABD'de siyahilerden protesto

ABD'nin Louisiana eyaletinde siyahi bir Amerikalının polisin açtığı ateş sonucunda ölmesi, protestolara neden oldu.

ABD'de siyahilerden protesto
ABD'de siyahilerden protesto
GİRİŞ 06.07.2016 20:41 GÜNCELLEME 06.07.2016 20:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Louisiana'nın Baton Rouge kentindeki bir marketin dışında salı günü meydana gelen olayda polisin açtığı ateş sonucunda 37 yaşındaki Alton Sterling'in ölmesi, ülkede yeniden polis şiddetine yönelik protestolara yol açtı. 

Olayı protesto için Twitter üzerinden kullanılan "#AltonSterling" etiketi, bir anda ABD'de en üst sıraya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, iki polisin bir marketin önünde CD satan birinin, başka birini tehdit ettiği ihbarı üzerine olay yerine gittiği belirtildi. Açıklamada, olaya karışan iki polisin süreç gereği idari izne ayrıldığı bildirildi.Bu arada, polislerin tartıştıkları Sterling'i yere yatırdığı ve ardından ateş ettiğini gösteren bir video yayınlandı.

Siyahi toplum liderlerinden çağrı 

Baton Rouge'daki siyahi toplum liderleri acılı Sterling ailesiyle birlikte düzenledikleri basın toplantısında, eyalet ve federal yetkililere olayın soruşturulması çağrısında bulundu.Siyahilerin Gelişmesi İçin Ulusal Birlik (NAACP) yöneticisi Mike McClanaha, Baton Rouge Emniyet Müdürü Carl Dabadie Jr.'un istifa etmesi veya görevine son verilmesi gerektiğini belirtti.

Adalet Bakanlığı'ndan açıklama

Ülkedeki en son polis şiddeti olayıyla ilgili Adalet Bakanlığı Yurttaşlık Hakları Bölümü tarafından bir soruşturma yürütüleceği duyuruldu. Savcılık ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) da bu soruşturmaya yardımcı olacağı kaydedildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Endişe ile takip ediyoruz ayrıca siyahi insanların ABD ye gitmemeleri konusunda uyarıyoruz ayrıca bu olayı şiddetle kınıyoruz ama hiç birşey yapmıyoruz (Ne kadar içi boş kelimeler)
    Cevapla
  • Dermanbey 7 yıl önce Şikayet Et
    Hani insan haklari? Cok Endişeliyiz coooook...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat