Roth: Erdoğan da Almanya'daki gösterilere katılabilir

Almanya Yeşiller Partisi Genel Başkanı ve Federal Meclis Milletvekili Claudia Roth, Türk-Alman Parlamenterler grubu temsilcisi olarak Gezi Parkı'nda ki eylemelere katılmasının hakkı ve görevi olduğunu söyledi.

Roth: Erdoğan da Almanya'daki gösterilere katılabilir
Roth: Erdoğan da Almanya'daki gösterilere katılabilir
GİRİŞ 18.06.2013 17:27 GÜNCELLEME 19.06.2013 07:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Göstericilerin çevreye vermiş olduğu herhangi bir zarara tanık olmadığını iddia eden Roth, Başbakan Erdoğan'ın Almanya'da bir gösteriye katılmak istemesi halinde başının üstünde yeri olduğunu belirtti.

Claudia Roth, Avrupa Parlamentosu milletvekili Barbara Lochbihler'ün Gezi Parkı eylemleri ile ilgili gözlemlerini Ankara'da düzenlediği basın toplantısında anlattı. Divan Otel'deki toplantıda Claudia Roth'un agresif ve sinirli tavırları dikkati çekti.

"ERDOĞAN'DA ALMANYA'DAKİ GÖSTERİLERE KATILABİLİR"

Göstericilerin vermiş olduğu herhangi bir zarara tanık olmadığını ileri süren Roth, "Göstericiler, İstanbul'da kalan sayılı yeşil alanlardan birini korumak için harekete geçmiş olduklarını söylüyorlar. Başbakan Erdoğan, Almanya'da bir gösteriye katılmak istiyorsa başımızın üzerinde yeri var.

Tayyip Erdoğan demokratik yollarla seçilmiş bir başbakandır. Fakat muhalefetin olmaması eleştiri yapan insanlara izin verilmemesi anlamına gelmiyor. Göstericilere takınılan tavırları ve bunun dünyada yapılan diğer müdahalelerle karşılaştırılmasını da kabul etmiyoruz" dedi.

Avrupa Birliği'nden yükselen Türkiye'yi üyeliğe almayalım sözlerine karşı olduğunu vurgulayan Roth, "Yeşiller Partisi olarak Türkiye'ye kapıların kapatılmasını düşünmüyoruz. Yeni fasıllar açılsın. Müzakerelere başlayalım ve temel meseleleri konuşalım. Meydanlarda ki insanlar Avrupalılardır ve bunun görülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan gösterilerin en geniş tabanlı demokrasi hareketi olduğunu öne süren Roth açıklamalarına şöyle devam etti: "Burada sınırsız şiddetin tanığı olduk. İnsanların TOMA'larla kimyasal su püskürtülmesine, plastik mermi kullanımına ve başlatılan insan avına tanık oldum.

Divan Otel'de kurulmuş olan revire biber gazı ile yapılan müdahaleyi kınıyoruz. Yaralı sayısını yapılan gözaltılarını yargılıyoruz. Herkes bu harekete katılıyor ve demokratik taleplere karşı açlar. Fikir ve basın özgürlüğü istiyorlar. Bu özgürlüklere karşı gösteri yapıyorlar.

YORUMLAR 3
  • Atilla Cenk 10 yıl önce Şikayet Et
    Claudia sen almanyanda türkleri katletden nazileri yakalanmalarina yardimci ol aradan kac yillar gecti?. ve sel felaketinde zarar görmüs vatandaslarina yardimci ol,asla kendini Erdoganla kiyaslama ayni güce asla sahip olamazsin,rüyasini dahi göremezsin ,onun almis oldugu oy yüze 50 ve yillardir tek basina ikdidar, senin oyun yüzde 10 haddini bilerek konus saygili olmayi ögrenemedinmi daha
    Cevapla
  • ismail genc 10 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeye girme yasagi koyun. bu provakatör kimi zaman pkkli kimi zaman solcu oluyor yeterki hedef türkiye olsun böyleleri türkiyeye sokulmamali onun yüzünden ona korumalik yapan polisimiz kazada sehit olmustu simdi polislerimizi alman tvlerinde kötülüyor
    Cevapla
  • cengiz göküzüm 10 yıl önce Şikayet Et
    kIaudia rot . böyIece benim iIk günden beri söyIemis oIdugum ve iddaa etmis oIdugum gercekIeri teyid etmis oIdu bastan beri aImanya destekIi bir Kaos körükIemesi demistim ayrica fransada bu isin sessiz kismi türkiyedeki bütün oIayIarin arkasinda avrupanin bu iki sivri boynuzu var miIIetim gözünüzü acin soIcu diye birsey yok bunIar paraIi taseron ayrica aIman hastenesine gecen giden basi formaIite icabi sargiIi adam ise hakiki aIman ajaniydi birde size ajan kimIigi gösterecek degiIdi herhaIde AIman hastenesi bahane ajan üssü sahane biIgiIendirme merkezi orasi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir arada: 'Türkiye'nin en büyük umudu sizlersiniz!'
Meteoroloji'den çok sayıda il için gök gürültülü sağanak uyarısı