Almanya'da Türklere ırkçı saldırı!

UETD'nin etkinliğine 400 metre mesafede gösteri yapan ve megafonla ırkçı söylemlerde bulunan aşırı sağcı gruba, Türkler ve Almanların da arasında bulunduğu başka bir grup tepki gösterdi

Almanya'da Türklere ırkçı saldırı!
Almanya'da Türklere ırkçı saldırı!
GİRİŞ 24.05.2014 16:09 GÜNCELLEME 24.05.2014 16:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Köln kentinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı UETD'nin etkinliğine 400 metre mesafede gösteri yapan ve megafonlarla ırkçı söylemlerde bulunan aşırı sağcı PRO NRW adlı partiye üye grupla yoldan geçenler arasında gerginlik yaşandı.

UETD'n etkinlik düzenleyeceği Lanxess Arena'ya 400 metre uzaklıkta bulunan Köln Messe Deutz Tren İstasyonu önünde toplanan aşırı sağcı PRO NRW partisine üye yaklaşık 20 kişilik grup, bir minibüse kurdukları ses sistemi aracılığıyla çeşitli marşlar çalarak ırkçı sloganlar attı.


 
"İSLAM ALMANYA'YA AİT DEĞİL"

Grup adına konuşan sözcü, "İslam Almanya'ya ait değil", "Almanya'nın Türkler'e ve göçmenlere ihtiyacı yok" gibi ırkçı ifadeler kullandı.

KAVGA BÜYÜDÜ

Bu sırada ırkçı eylemcilere, Türklerin ve Almanların da arasında bulunduğu bir grup tepki gösterdi. Sözlü tartışmanın ardından iki grup arasında çıkan kavganın büyümesi, polisin müdahalesiyle engellendi. Olaya karışan bazı kişiler gözaltına alındı.


 
TÜRK BAYRAĞI AÇAN TÜRK KADINI

Irkçı grubun yanına gelerek Türk bayrağı açan bir Türk kadın ise aşırı sağcı gruba tepki gösterdi.

"NAZİLER DEFOL"

Öte yandan, çevrede bulunan Almanlar da ırkçı gruba tepki göstererek, "Naziler dışarı", "Naziler defolun buradan" şeklinde slogan attı. Caddede toplanan, ellerinde Türk bayrakları bulunan ve sloganlar atan Türk gençleri ise bir süre sonra UETD'nin etkinliğinin yapılacağı salona geçti.


 
Irkçı grup yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından, ırkçı ve göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen diğer bir grup olan PRO Köln partisinin gösteri yapacağı Köln Ana İstasyonu'na gitti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • zcayder 9 yıl önce Şikayet Et
    DER Spiegelen INADINA. Dün kararimi verdim ..........Herkes görevini yapiyordu ama ben neyapiyordum koltukta tevisyon karsisinda ya basbakani alkisliyor yada begenmediklerime kiziyordum.Bu böyle devam etmemeliydi Der Spiegel,bild, bu ve bunun gibilerinin kini nefreti benim BASBAKAN ima olan sahiplenme duygumu arttirmisti.INANIN YANIMDA OTURAN ELAZIGLI KÜRT KÖKENLI KARDESIMDE AYNI SAHIPLENME DUYGUSUYLA ORADAYDI inadimageldimdedi..................Burdan onlara sesleniyorum siz saldirdikca ben inadina sahip cikacagim...
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede Türklere ve Müslümanlara, Almanya kadar düşman var !. Bunların çoğu Türk kimliği taşıyor MALESEF !
    Cevapla
  • hasan şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    ha alman milliyetçisi ha türk milliyetçisi birbirlerinden farkları yoktur. Dünyada tüm milliyetçiler birbirine düşmandır.çünkü her milliyetçi kendi milletinin üstün olduğuna inanarak diğer milletlerin milliyetçilerini düşman görmektedir.insanlık tarihinin en büyük katliamlarına,soykırımlarına ve trajedilerine milliyetçiler sebep olmuştur.
    Cevapla
  • fatih pınar 9 yıl önce Şikayet Et
    iyiymiş. aynı şeyi yahudilere desinlerde görelim ?ırkçılıktan duyduğu ızdıraptan dem vuran avrupanın 2 yüzlülüğü burada ortaya çıkar işte türk sen ve ya müslümansan sana ırk ayrımı yapmak serbest ama yahudiysen öok ayıp kınanacak ve cezalandırılacak bir davranış , oh ne ala memleket.
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    kücük führer'ler (naziler) aska gelmis. hadi dünya görsün bakalim kimin NAZi oldugunu. kimin führer oldugunu tüm dünya alem görsün iste. REZiL IRKCI alamanlar. birde Basbakanimiza bu yakistirmayi yapiyorlar ya, ne Kadar yalanci propagandist olduklari burdan belli. iki yüzlü HEUCHLER olan alaman IRKCI lar. bakin almanalar medyalarinda Islam düsmanligi yaparken ne diyorlar hocalarimiza karsi ? "HETZ PROPAGANDA" diyorlar. kendileri HETZ PROPAGANDA'yi bildim bileli yapiyorlar medyalarinda. en ilginc olanida. bu IRKCILARI kiskirtanda yahudi ve sionist alman medyasi BiLD, SPiEGEL, STERN, vs... hani IRKCILAR la yahudiler düsmandi ?! oyunlarina kanmayin. hepsinin ayni hedefi birinci dünya savasindan beri var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı