Gurbetçiler Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak 'ANA' ile Almanya'nın Köln kentine ulaştı. Almanya'nın farklı kentlerinde yaşayan çok sayıda Türk de Başbakan Erdoğan'ı karşılamak üzere Köln'e gitti.

GİRİŞ 24.05.2014 16:07 GÜNCELLEME 24.05.2014 19:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. yıl kutlaması dolayısıyla Almanya'nın Köln kentine gelen Başbakan Erdoğan'ın Köln Lanxess Arena Spor Salonu'nda yapacağı konuşma öncesi Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşları bölgeye akın etti.

Alman medyasında günlerdir yapılan "Arena'ya gitmeyin" çağrısını eleştiren binlerce gurbetçi Köln Arena'nın önünü günün ilk saatlerinden itibaren doldurdu. Alman medyasının tutumunu eleştiren gurbetçi vatandaşlar, satılan 18 bin biletin tamamını tüketti. Almanya'da yaşayan gurbetçi Türk Kamuran Özdemir açıklamasında, "Olumsuz yayınlar bizi üzüyor. Yanlı yayınlar yapıyorlar. Vatandaşlarımızın buna tepkisi var, biz de buna tepkiliyiz. İnşallah güzel havada geçer ve olaylar olmaz. Burada başbakanımıza destek çok fazla. İnşallah başbakanımızı güzel şekilde ağırlayacağız" dedi.

KARALAMA KAMPANYALARI

Almanya Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı, Alman Cumhurbaşkanı ile bir görüşme yaparak "Köln'ü Erdoğan'a dar edeceğiz" sözü verdi. Bu sırada Türkiye'den de Erdoğan'a tepkiler geldi. Kılıçdaroğlu "Almanya'yı da karıştıracak" dedi. Alman Bild gazetesi ise "Hoş gelmediniz, burada istenmiyorsunuz" dedi.

Ancak tüm bunlara rağmen on binlerce kişiden oluşan geniş kalabalık gruplar, Erdoğan'ı görebilmek, ona destek olabilmek için Lanxess Arena'ya akın etti.

Birbirinden ilginç destek pankartları ve Türk bayraklarıyla Lanxess'e koşan gurbetçiler renkli görüntüler oluşturdu.



Aşağı Saksonya Eyaleti'nden Yusuf Balcı ise, Alman yetkililerin gelenlere hoş şekilde davranmadığını belirterek, "Alman sorumluların burada büyük bir zafiyetini görüyorum. İnsanlık namına hoş yaklaşımlarını göremedim. Sağ olsun yine UETD'li arkadaşların inisiyatifiyle buraya gelebildik. Maalesef son dönemde Almanlar buraya ilk geldiğimizde adil bir millet bilinmelerine rağmen son dönemlerde ülkemizde yaşanan büyük kalkınmanın etkisiyle birlikte herhalde bu adiliyetlerini bırakmış durumdalar ve tamamen kara propaganda başlatmış durumdalar. Tabi ki bunu burada doğmuş, büyümüş Türk kökenli Alman vatandaşı olarak kınıyorum" dedi.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Öte yandan Köln Arena'da sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alındı. Köln Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre sabah saatlerinden itibaren 8 bin polisin alanda görev yaptığı açıklandı. Köln Arena'nın 300 güvenlik görevlisinin de vatandaşları girişlerde kontrol ederek arama yaptığı kaydedildi. Birçok Türk vatandaşının da alana gelişlerde başbakan lehine sloganlar atarak sevgi gösterilerinde bulundukları görüldü.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Ahmet GÜR 9 yıl önce Şikayet Et
    Güneş balçıkla sıvanmıyor..... Bütün alem anlayısın.Mesala Erdoğan değil artık.Asırlar boyunca bu millete kurulan tuzaklara,iğrençliklere karşı çıkıştır.İnşallah zafer inananların olacaktır.
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    "YALANIN BATSIN ALMANYA DERiN DEVLETi". bu mansetle tüm Türk medyasi yarin gazetelerini Bassin bence. mansetin altinada alman derin devletini KIKANDIRAN bu fotograflari koydunuzmu bu naziler temelli cildirir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü